Всеки е чувал термина „фотоподмладяване“ или „photorejuvenation“ , но възможно ли е с него да спрем признаците на стареене?

В тази статия ще научите всичко нобходимо за една от най-предпочитаните и безболезнени антиейдж процедури- Фотоподмладяването.

Процедурата действа на клетъчно ниво, като стимулира естесвената регенерация на кожата и ефектът, който постига е едновременно “УАУ“ и напълно Bio.

По-долу ще ви разкрием принципът на действие на тази така желана подмладяваща процедура, ще научите, и при кои други състояния може да помогне, ще видите мнения за процедурата и, разбира се, ще ви покажем снимки на постигнатите резултати, и още!

Каква е същността на IPL Фотоподмладяването?

Фотоподмладяването е комплексно въздействаща терапия.

Действието и се базира на принципа „селективна фототермолиза”,  при който светлината, която се излъчва от апарата се поглъща от специфични структури, наречени хромофори.  В случая това са хемоглобин и меланин. Погълнатата светлина се трансформира в топлина и настъпва избирателно разрушаване на прицелни структури като пигментни петна, разширени капиляри, косми.

Освен това, излъчваната светлинна енергия достига до дермата, като по този начин стимулира фибробластите да произвеждат повече нов и здрав колаген. Поради тази причина, фотоподмладяването е процедура №1 за подобряване състоянието на кожата, премахване на пигментни петна и излгаждане на фини бръчки.

Какви са предимствата на фотоподмладяването пред другите процедури за обновяване на кожата ?

При процедурите с фотоподмладяване светлинния импулс загрява кожата в дълбочина и достига до фибробластите – клетките, които отговарят за производството на колаген.
Процедурите „събуждат заспалата“ възрастна кожа и й напомнят за това как преди е изработвала колагена си. Кожата се подмладява отвътре и посредством стимулацията започва да образува колаген сама, както в младостта. Енергията е така определена, че да не уврежда клетките, а леко да ги „стресира“, карайки ги да работят по ускорено.

Предимства:

 • Методът е неабразивен, което не пречи на пациентите да  изпълняват ежедневните си задължения. Те могат да се върнат към ежедневието си веднага след провеждане на процедурата.
 • Няма белези след изгаряне.
 • Кратък възстановителен период ( 3-5дни).
 • Не се усеща болка и парене.

ipl fotopodmladqvane burgas

При какви кожни проблеми се препоръчва процедурата?

Фотоподмладяването е процедура, която има комплексно благоприятно действие при редица състояни като:

 • Наличие на признаци на стареене (старчески петна, малки бръчици, загуба на тонус, еластичност и здравина на кожата.)
 • Пигментни петна, лунички, мелазма.
 • Разширени пори и проблемна кожа, склонна към акне.
 • Неравномерен тен.

Какви са цените на фотоподмладяване в Бургас?

Фотоподмладяване и фототерапия против акнеЦЕНА
Лице120 лв.
Деколте120 лв.
Ръце120 лв.
ПРОМО ПАКЕТ 6X Лице+ Шия+ Деколте500 лв.
Цени на всички услугиЦеноразпис

Какъв е принципът на фотоподмладяването?

Фотоподмалдяването облъчва третирния участък с импулсна светлина, като по този начин въздейства на кожата на клетъчно ниво. Импулсната светлина загрява по-дълбоките слоеве и активира производството на колаген и еластин.

Излъчваната светлина се контролира внимателно, в  резултат на това кожата е изложена на импулси с точните  дължина и мощност на вълната, необходими за постигане на оптимални резултати, докато околните тъкани не се засягат.

Подготовка на кожата за процедурата

Процедурата започва с консултация със специалист, който обяснява на пациента всичко необходимо и отговаря на неговите въпроси, ако има такива. Определят се параметрите на работа, според индивидуалните характеристики на кожата на пациента.

 • Участъкът се почиства от грим и фини замърсители.
 • Нанася се специален гел, който осигурява комфорт и безопасност повреме на процедурата.
 • Поставят се предпазни очила, които защитават очите от импулсната светлина.
 • След третиранто на зоната се нанася успокояващ крем, който помага на тъканите да се възстановят.

Как протича процедурата?

 • По време на процедурата пациентът усеща леко изтръпване и затопляне.
 • Кожата може да придобие розов оттенък, който бързо ще изчезне.
 • След завършване, на лицето се  нанася успокояващ и охлаждащ крем.

Продължителността на сесията зависи от третираната зона, но обикновено не трае повече от час.

След процедура фотоподмладяване

 • Непосредствено след процедурата кожата се усеща чувствителна. Препоръчително е да я третирате с успокояващ крем, за по-бързото й възстановяване.
 • Избягвайте пряката слънчева светлина и използвайте слънцезащитни продукти с SPF поне 30.
 • След терапията, може да се върнете към обичайния си начин на живот.
 • Ако по кожата са се образували корички, може да нансете овлажняващ крем, но  в никакъв случай, те не трябва да се премахват.
 • В продължение на две седмици след фотоподмладяване не е препоръчително да използвате скрабове и пилинги.
 • В някои случаи зачервяването на кожата продължава няколко дни, през този период, докато кожата не си върне естествения нюанс, се въздържайте от горещи вани, посещение на басейни и спорт.

Вижте по-натък в статията кога се наблюдава резултатът от терапията и какво мислят някои пациенти за процедурата. 

Фототерапия в Бургас

Кога се виждат резултати от фотоподмлдяването?

От 1 до 3 месеца след проведена терапия Фотоподмладяване се наблюдава леко уплътняване на кожата поради образуването на нов колаген, чиито влакна са ориентирани успоредно на кожата.
Така лицето става по-стегнато, фините бръчици изчезват, а широките пори се свиват.
Ако преди процедурите кожата ви е била повяхнала и пожълтяла, то след тях тя е с видимо по-млада текстура, с по-свеж вид и по-светъл тен. Пигментните петна и капилярите изчезват.

Мнения на клиенти след процедура Фотоподмладяване

Антоанета 43г.

Фотоподмладяване бургас

„Определено препоръчвам тази процедура на дами над 40 годишна възраст. През следващите няколко години това ще бъде методът, който ще използвам като естествен начин за подмладяване и стягане на овала на лицето (без инжекции, поставяне на конци и др.) Особено ясно видях резултатите върху кожа, изложена на стрес.“

Десислава 37г.

фотоподмладяване бургас

„Фотоподмладяването за мен е ефективна процедура при пигментация, защото след лечението петната ми изсветляха значително и луничките изчезнаха. Кожата ми стана по-свежа и много приятна на допир. Ефектът при мен не беше толкова дълготраен, но най-вероятно, това се дължи на факта, че не направих препоръчания курс от процедури, но нямах възможност за това.“

Колко време е продължителността на ефекта от процедурата?

Ефектът от процедурите фотоподмладяване е с натрупване във времето, тъй като процесите на произвдство на нов колаген, се задействат и протичат до няколко месеца след процедурата.

Резултатите могат да се запазят до 1 година, като се препоръчва веднъж годишно да се прави поддържаща процедура.

Колко процедури са необходими?

Хората, които искат да задържат стареенето на кожата и по-дълго да изглеждат така, сякаш времето е спряло за тях, трябва да знаят, че това става с постоянна поддръжка – аналогично на поддръжката на мускулния тонус и добрата фигура.

Препоръчително е веднъж годишно да се извършва процедура за фотоподмладяване.

При лечение на  старчески петна, петна от белези, капиляри, петна на хормонална основа, са необходими 5-6 процедури в рамките на няколко месеца, за постигане на окончателни резултати.

След изкаран цялостен курс кожата ви ще се подмлади отвътре и с една поддържаща процедура годишно ще продължи да образува колаген, както е образувала в младостта.

Фотоподмладяване при лечение на акне

Фотоподмладяването благоприятства да се намали секрецията на себум, също и елиминира бактриите, причинители на инфекции в меките тъкани.

Поради това, процедурата се препоръчва при лечение на акне и е благоприятна при пациенти с проблемна кожа, склонна към акне.

Внимание! Процедурата не лекува белези от акне.

За премахване на белезите от акне се прилагат други методи като: Фракционна радиочестота, Химически пилинг, също и Карбонов лазерен пилинг.

Кои са противопоказанията и страничните ефекти?

Процедурата фотоподмладяване не се препоръчва при следните състояния:

 • Фоточувствителност.
 • Бременност и кърмене.
 • Кожни заболявания.
 • Епилепсия.
 • Остри инфекциозни заболявания(например херпесна инфекция).
 • Диабет.
 • Хипертония.
 • Наличието на пейсмейкър или метална протеза.
 • Кръвни заболявания.
 • Болести на щитовидната жлеза.

Какво да НЕ очаквам след фотоподмладяване:

Фотоподмладяването е процедура, която действа чрез естествена стимулация на клетите за възобновяващ и подмладяващ ефект.

С тази процедура не се запълват дълбоки бръчки, като назолабиланите, при които се постига ефект след инжектирнето на хиалуронов филър. Също и не се премахват тъмни кръгове под очите, тъй като повреме на процедурата, зоните около очите не се третират с оглед риск от изгаряне на роговицата.

В случай, че вашият проблем е един от изброените, трябва да изберете различен подход.

В заключение, фотоподмладяването е метод, който с комплексното си действие,  помага да се изгладят бръчките, изравнява тена на кожата, премахва старческите петна и паякообразните вени, също и действа изключително благоприятно при акнеична кожа.

Вярно, резултатът в първите няколко седмици не е мигновено видим за нас, но след правилна стимулация на клетките в тъканите, ефектът се задържа за дълго време.

Надяваме се, с тази статия да сме били полезни в избора ви на подходяща процедура за постигане на вашия желан ефект.

Ако имате въпроси, на които не сме успели да отговорим, не се колебайте да се свържете с наш специалист  на телефон 0877893230.

Читателите, които се интересуват от фотоподмладяване, четат също и статиите за Химически пилинг, Безиглена мезотерапия, Иглена мезотерапия и Микродермабразио.

4.1/5 - (30 votes)

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button