уголемяване на устни

Уголемяването на устните с хиалуронова киселина е може би една от най-популярните естетични процедури, около която обаче много МИТОВЕ.

По-долу ще разбулим част от тях, като преди това ще отговорим на въпроси как протича процедурата по поставяне на филър в устните, колко струва, и как да се подготвим за нея.

Уголемяване на устни с хиалуронова киселина

Плътните , обемни устни често се смятат за признак на добро здраве, красота и младост. Независимо дали сте родени с тънки устни или устните ви са изтъняли поради естествените процеси на стареене, съществуват начини да ги подобрите .

Какво представлява процедурата?

Филърите за устни са специално създадени да попълнят устните и да придадат добра форма и контур. Процедурата за уголемяване на устни се извършва от медицинско лице под въздействието на местна упойка, тъй като устните са чувствителни. След това хиалуроновата киселина се инжектира в устните внимателно.

Какво усещам по време на процедурата?

В началото усещанетое като убождане, а след като филърът бъде поставен преминава в леко парене.

Какво е времетраенето на процедурата?

Процедурата отнема около 20 до 30 минути общо , а действието на упойката започва да изчезва след около 15 минути . След това може да се върнете към ежедневието си , но не бива да планирате събития като сватба или друго важно мероприятие, тъй като може да получите синки, които траят около седмица.

Какво е усещането след като съм си поставила хиалуронова киселина в устните?

Ако процедурата е извършена правилно, устните с хиалуронова киселина имат същата чувствителност, която са имали устните ви преди извършване на манипулацията.

ugolemqvane na ustni burgas 3

Кога не бива да се провежда процедура?

Процедурата търпи отлагане, когато имате температура, приемате антибиотици, имате алергия към лидокаин (трябва да уведомите лекаря), други системни заболявания. Не трябва да пиете лекарства, които разреждат кръвта като Аспирин.

Колко ще струва процедурата за уголемяване на устни?

Цените на филърите с хиалуронова киселина варира в зависимост от марката на филъра, както и количеството, което искате да бъде поставено.
В град Бургас за процедура за уголемяване на устни може да се доверите на Естетичен център „ВИТАЛАЙЗ„. При нас процедурите се извършват от лекар или от пластичен хирург.

Поставяне на филър за устниЦЕНА
Плуриал Класик (1 мл.).400 лв.
Рестилайн Кисс™ (1 мл.).450 лв.
Теосиал RH2, RH3 (1 мл.).450 лв.
Жуведерм Ултра 3™ (1 мл.).500 лв.
Жуведерм Ултра Смайл (0,55 мл.).350 лв.
Белотеро™ Софт Липс (0,6 мл.).350 лв.
Цени на всички услугиЦеноразпис

Какво трябва да знаем преди да си запишем час за филър в устните?

Съветваме ви да прочетете долните 6 МИТА относно тази така обсъждана процедура, за да не останете с грешни впечатления.

Повече убождания, по-добри резултати

Доколкото се отнася до корекцията на устни, принципът „колкото повече, толкова по-добре“ не важи. Броят на убожданията и количеството на инжектирания филър са индивидуални и зависят от всеки конкретен случай. Не слушайте приятелите си, а се доверете напълно на избрания от вас специалист: той знае по-добре колко количество филър ще ви е необходимо.

Не става въпрос за комерсиалността на лекаря, а за естествените данни на пациента. Тези от вас, които имат асиметрични устни обикновено имат нужда от повече филър, отколкото  оплакващите се от липса на обем. Първите ще трябва да коригират както обема, така и формата. Не забравяйте, че броят на убожданията и обемът на инжектираната хиалуронова киселина нямат нищо общо помежду си. Една и съща доза хиалуронова киселина може да бъде инжектирана с пет пункции, така и с две убождания.

Процедурата може да бъде евтина

Цената на процедурата се състои от заплащане на услугата на лекаря и цената на филъра. Именно цената на филъра определя по-високата цена на уголемяването на устни. Нито един лекар и нито една клиника няма да работят за своя сметка и да предложат процедура, която струва под себестойността си. Ако сте попаднали на подобна оферта за поставяне на филър, тогава може да се замислите какъв продукт ще ви бъде поставен и/или компетентността на специалистта.

 Устните след поставяне на филър никога няма да бъдат същите

Тук има някои особености.
Филърът трябва да бъде поставен много внимателно с тънка игла и без да нарушава анатомичните особености на устната тъкан. Ако процедурата се проведе правилно, устната тъкан не се нарушава, а хиалуроновия филър добавя обем.

Някои момичета мислят, че ще се си поставят филър веднъж за цял живот, но това схващане е погрешно.

Хиалуроновите филъри траят от 6 до 12 месеца, след което окончателно се абсорбират от организма, докато устните се връщат в първоначалното си състояние.

Друго погрешно схващане разпостранявано в обществото е, че след многобройни процедури за уголемяване на устни се създават кухини – там, където преди е бил филърът. Отново това е само мит: хиалуроновата киселина се разгражда с течение на времето до вода и въглероден диоксид.

Единственият риск, е процедурата да бъде извършена некомпетентно и да се наруши функционирането на тъканите, като се използват неразградими вещества – полимерен гел или силикон.

 Мога да разградя филъра, който не харесвам още на следващия ден

Ако не харесвате устните си след извършената манипулация, филърът може в действителност да бъде премахнат, но не на следващия ден!

Хиалуроновата киселина може да бъде разградена след 14 дни от извършване на процедурата.

Въвежда се ензима хиалуронидаза, който разгражда хиалуроновата киселина, след това хиалуроновата киселина ще се разпадне и ще се отдели от тялото, а устните ще се върнат в предишното си състояние.

 По-плътният филър ще трае по-дълго

Много момичета погрешно вярват, че колкото по-плътен е хиалуроновият филър, толкова по-добър и по-дълъг ще бъде ефектът от процедурата. Всъщност нещата стоят малко по-различно. Избирайки най-плътната хиалуронова киселина, рискувате не само да останете с бучка в устните, но и да си създадете сериозно неудобство.

Устни твърди на допир и дискомфорт по време на целувка – наистина ли желаете това?

Затова в нашата практика използваме продуктите на френксия  производител Жуведерм и американския Рестилайн, които са първите производители на хиалуронови филъри в света и са еталон за качество в тази сфера. Продуктите са с оптимално съотношение плътност – усещане за клиента, което допринася както за дълготрайния резултат, така и за меките и естествени на вид устни.

 Всяка форма на устните е постижим резултат

Да се ​​върнем към устните на Анджелина Джоли като еталон за обем и форма. Не всички момичета могат да получат същия резултат. Устните имат свои собствени граници и не може да ги разтегнете като гърда, с поставен гигантски имплант. Няма смисъл да показвате устните на холивудските звезди. Запазете своята уникалност.

Може да покажете своя снимка, когато сте била на 18, като лекаря се опита да пресъздаде формата и добави обем към устните, които сте имала в юношеските години.

ДРУГИ ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Възстановяване след хиалурон в устните

След приключване на процедурата се препоръчва ограничаване на физическата активност за 2 до 3 дни, за да се избегне появата на хематоми и синини.

Въпреки факта, че резултатът от процедурата е видим веднага, е необходим период от 1-2 дни, за да се разпредели равномерно хиалуроновата киселина. Освен това, трябва да се пие повече вода, за да може инжектирания филър да натрупа необходимата влага около себе си.

Колко време трае уголемяването на устни с хиалуронова киселина?

Резултатите са незабавни , но действието на филър за устни ще продължи от шест до 12 месеца, защото хиалуроновата киселина в крайна сметка се абсорбира , като резултатите , за добро или лошо , също изчезват.
След като забележите, че филърът започва да се разгражда е необходимо да си запазите час за консултация с лекар, който да прецени кога трябва да се постави нов хиалуронов филър.
Процедурата може да бъде комбинирана ефективно с мезотерапия с неомрежена хиалуронова киселина, която не придава обем, а хидратира устните.

Какво да очаквам от половинка филър?

Вариант „0,5 мл.“ е подходящ за тези, които са твърде притеснени от „забележимостта“ на процедурата. За жените, които искат да видят как ще изглеждат устните им с филър.
Докато има подуване, устните ви ще изглеждат като след инжектирането на 1 мл.
В 90% от случаите, след като отокът изчезне, няма да сте „задоволени“ от тези 0,5 мл, ако това ви е първа процедура.

Резултати от уголемяване и корекция на устни

Снимки преди и след процедурата

ustni burgas filari v ustnite ugolemqvane na ustni burgas hialuronovi ustni ugolemqvane na ustni burgas 3

 

Повече снимки може да видите в нашата Галерия.

Какво да правя ако се появят топчета в устните след процедурата?

Появата на топчета (бучки) в устните след поставен филър може да бъде вследствие избора на неподходящ филър с по-висока плътност от подходящата за тази зона.

Друга причина може да бъде техниката на специалиста.

Топчетата ще се разградят сами, след известен период от време.

Кога настъпва резултата след поставен филър?

Резултатите от поставения хиалуронов филър са моментални, но през първите 24 часа след процедурата има оток и устните визуално изглеждат по-големи.

Може ли да се слага червило след поставяне на филър?

Препоръчително е няколко часа след процедурата да не поставяте червило.

Боли ли уголемяването на устни?

Някои от нашите пациенти казват, че боли въпреки анестетичния крем, който се поставя преди всяка процедура.

Усещането за болка е много индивидуално. Все пак процедурата е инванзивна и се очаква да има лек дискомфорт.

Повечето филъри съдържат в състава си 0,3 % лидокаин, който допълнително обезболява процедурата.

Вярно ли е, че може да поставим 0,5 мл. филър, за да“овлажним“ устните?

Нито 0,5 мл., нито 1 мл. ще овлажнят устните ви така, както искате. Причината е, че хиалуроновите филъри за устни са съставени предимно от стабилизирана хиалуронова киселина и следователно не могат да хидратират. Задачата на филъра е да поддържа обема, това е предназначението му. Ако е необходимо да „овлажните“ устните – трябва да използвате плътен биоревитализант (мезотерапия) – той съдържа нестабилизирана (несвързана) хиалуронова киселина.

В следващата статия може да научите допълнителна информация за подготовката преди поставяне на хиалуронов филър
и за грижата след поставяне на хиалурнов филър в устните.

Уголемяване на устни
Дълготрайност на филъра за устни

3.9/5 - (264 votes)

4 Коментари

  • Dear Amy,
   Yes, we could do a lip filler treatment.
   We use the products of Restylane and Juvederm and the price of 1 ml. is from 360 – 400 levs depending on the filler you choose.
   It would be best to text us or call us at +359 877 89 32 30 one week prior to your visit.

   Best wish,
   Vitalaiz team

  • Здравейте Жана, уголемяването на устни при нас се извършва с хиалуровните филъри на марките Restylane и Juvederm, които са лидери в бранша и едни от най-старите производители на филъри в света. Повече за подготовката при процедурата може да прочетете тук: https://vitalaiz.com/podgotovka-pri-ugolemqvane-na-ustni/, а в тази статия може да прочете полезна информация за след процедурата по поставяне на филър : https://vitalaiz.com/alkohol-sled-hialuronov-filar/
   Ако имате други въпроси, може да ни потърсите на: 0877 89 32 30.

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button