лазерна епилация бургас

Лазерната епилация е процедура добре позната на българския пазар и несъмнено в съотношение резултати, комфорт, болезненост, цена е най-ефективният метод в борбата с нежеланото окосмяването по всички части на тялото.
В настоящата статия ще отговорим на по-често задаваните въпроси като: от какво зависят резултатите, продължителност и цена на процедурата, как да се подготвите и как да удължите ефекта от лазерната епилация.

Лазерна Епилация Бургас SHR лазер за обезкосмяване

Лазерната епилация е процедура, която носи резултати, ако бъдат взети 3 основни фактора – качеството на апаратурата, знанията на оператора и грижата полагана от клиента.
Единият лазер, с който разполагаме е SHR лазер за обезкосмяване. Това е сравнително нов метод за перманентно редуциране на окосмяването, който комбинира лазерна технология и предимствата на пулсовата светлина. Чрез него се постига практически БЕЗБОЛЕЗНЕНО премахване на нежеланото окосмяване в сравнение с други по-стари технологии за епилация, благодарение на мощната си охлаждаща система.
Какви са плюсовете на този метод?

Благодарение на своите две патентованите технологии, които направиха възможно удължаването на импулса при по-умерени енергийни пикове, SHR Лазерната епилация постепенно нагрява фоликулите на косъма. Енергията минава през тъканта няколко пъти с ниска концентрация на енергия, но голяма честота на повторения (В Естетичен център Виталайз използваме честота до 6-7Hz ,тоест 7 пъти в секунда ). Допълнителният охлаждащ механизъм осигурява усещане за прохлада и комфорт върху кожата по време на процедурата.
При работа с този апарат се постигат ефективни резултати при клиенти със светъл тип кожа и светли косми. Процедурите се извършват в период от 30 дни за зони на лицето и 40 дни за зони по тялото. Впоследствие, след като космите се разредят и станат по-рехави, процедурите се извършват между по-дълги интервали.

Лазерна епилация с Диоден лазер в Бургас

Центърът за Лазерна епилация в Бургас разполага и с диоден лазер SAPPHIRE™. Диодният апарат за лазерна епилация е един от най-предпочитаните, както от специалистите в тази сфера, така и от клиенти поради комбинацията от ефикасност, безопасност, бързина на работа и комфорт.

Лазерната епилация със Sapphire предоставя възможност от комбинация на безкомпромисна мощност и пулсация (1200W / 15-30 ms) с висока скорост (4 cm2 / сек) в една и съща сесия. Според световните производители, именно това е и формулата за успешно премахване и на най-упоритите космени фоликули.

ВИСОКА ЕНЕРГИЯ + КРАТЪК ИМУПЛС = ЕФЕКТИВНА ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ ЗА 4- 6 ПРОЦЕДУРИ

Нашият опит показва, че всеки клиент е индивидуален, поради което възможността да комбинираме двете технологии за лазерно обезкосмяване, дава гъвкавост и ни позволява да обработим всеки тип косъм, по всяка част от тялото.

Подготовка лазерна епилация

Подоготовка за процедурата лазерна епилация

Ако сте решили да започнете процедури за лазерно обезкосмяване, се приема, че е препоръчително да се преустанови употребата на епилатор, кола маска и всеки друг метод, който води до премахване на косъма от корена.

В центърът за лазерна епилация в Бургас съветваме нашите клиенти 20 дни преди и между процедурите да използват алтернативни методи за обезкосмяване като бръснене, подстригване или използване на крем депилатоар.

Важно! Световни специалисти по лазерна епилация споделят, че метода за премахване на космите в промеждутъка между отделните процедури не се отразява на крайния резултат. Проведени са тестови групи, като в първата клиентите се обезкосмявали с кола маска и епилатор, а във втората използвали до сега препоръчваните методи – бръснене и подстригване. В края на програмата от процедури двете групи постигнали сходни резултати.

Вероятно, това се дължи и на вида на апаратурата, тъй като някой апарати работят с дължина на вълната, която фокусира енергията върху космения фоликул, а други използват дължина на вълната, която се фокусира върху клетките, които захранват космения фоликул.

Ние ви сътветваме, да не бръснете зоната, ако това ви създава дискомфорт, особено ако се извършва лазерна епилация на зони на лицето.

На второ място, в денят непосредствено преди лазерната епилация, трябва да обръснете зоната, която ще бъде третирана. Препоръчително е космите да се виждат, за да очертаем правилно зоната на работа.

Трето, макар че лазерната епилация със SAPPHIRE™ позволява ефективна и безопасна работа върху всеки фототип кожа (включително и върху кожа с тен), от мерки за безопасност, ви съветваме да не посещавате солариум и да не се излагате на слънце 7 дни преди процедурата.

Натиснете тук, за да видите цените на лазерна епилация в Бургас.

Как протича процедурата лазерна епилация

На кои места и зони не може да се прави лазерна епилация?

Лазерната епилация не трябва да се извършва върху и много близо до бенки, поради рисковете от злокачественото им трансформиране в меланоми.

Именно поради тази причина, преди да започне същинската процедура лазерна епилация, нашите специалисти задължително зачертават и покриват с бял молив бенките, които попадат или са близо до третирания участък.

Също така, ако се извършва лазерна епилация на гърдите, ареолите се покриват с памук, понеже тази зона е естествено пигментирана и не трябва да се обработва с лазер.

Може да чуете всичко за лазерната епилация, докато приготвяте вечеря, простирате или вършите всякакви домакински и други задължения.

Тази статия бе записана и озвучена благодарение на audiobookbg.com

Какво да очаквам от самата процедура

При работа и с двата лазера, с които разполагаме в лазерния център в Бургас, се наблюдава сходна картина – кожата се зачервява, усещането наподобяване боцкане с иглички, като критерии за ефективна процедура лазерна епилация може да счетем появата на миризма на изгорял косъм и звукът от пукане на космите.

Лазерна епилация резултати

Повече снимки на клиенти след лазерна епилация може да видите в нашата галерия.

Кога мога да очаквам резултати?

Апаратите за лазерно обезкосмяване увреждат космите по-различен начин – при александритния лазер те изпадат моментално, докато при диодният лазер част от космите изгарят и стоят като черни точки, докато други чиито връх все още не се е показал продължават да израстват и падат сами след около 14 – 21 дни на лицето и шията и около 25 ден за области по тялото.

С SHR Лазерната епилация космите не изчезват веднага, но техният растеж спира и изпадат в рамките на 14-20 дни.

Разлики между лазерната и фотоепилацията?

фотоепилация или лазерна епилация
Лазерната епилация и фотоепилация имат далече повече прилики, отколкото разлики и в медийното пространство често се злоупотребява с ефективността на единия и неефективността на другия метод.
Основната разлика е в спектъра на излъчваната светлина. Лазерната епилация излъчва фокусирана светлина (755нм – Александритен лазер; 808 нм – Диоден лазер; 1064нм – Неодимов лазер и т.н).

При фотоепилацията се използва интензивна пулсираща светлина с широк спектър на светлинните вълни от 600 до 1200 нм. При този метод рискът от изгаряне на кожата е по-висок, тъй като светлинните лъчи са насочени към обекти по кожата с различни коефициенти на поглъщане. Именно поради тази причина, фотоепилацията не се препоръчва при тъмна кожа, тъй като част от енергията може да бъде погълната от меланина съдържащ се в кожата и да доведе до изгаряне.

За разлика от тях, лазерите използват фокусирана светлина, с висока селективност, която позволява работа върху всеки фототип.

Лазерна епилация в център Виталайз.Какво да очаквате?

Ние извършваме лазерна епилация от години и работим с високо-качествена лазерна апаратура.

Голяма част от клиентите, на които им предстои лазерна епилация, изпитват страх от изгаряния, мехури и белези. Ние полагаме дължимата грижа, внимание и умения за работа с апаратура, като по този начин гарантираме вашата сигурност.

Консултацията винаги е безплатна – стараем се да осигурим високо ниво на информираност и да отговорим на индивидуланите нужди на всеки. Не е необходимо да станете наш клиент, за да ви дадем пълна информация за процедурата лазерна епилация.

Ако желате можем да ви направим и тестова процедура на малък участък, за да преценим поносимостта ви към апарата и да изберем подходящи параметри на работа.

Lazerna epilaciq Burgas

Как да ни намерите?

Центърът предоставя удобна локация за лазерна епилация в Бургас, намира се на комуникативно място, със зона за свободно паркиране на адрес: к-с Лазур, бл.160 вх. А, ет.1 Кооперацията, в която се помещаваме, е разположена отдясно на хотел „АКВА“, има поставени големи указателни табели с логото на центъра.

Ако се придвижвате с кола – може да спрете директно на безплатния паркинг отдясно на кооперацията. (зоната за свободно паркиране е указана с бяла маркировка). В случай, че местата са заети, може да продължите 50 метра посока стадион Нефтохимик, където има паркинг места за свободно паркиране.

Ако пътувате с градски транспорт, може да спрете на спирката на хотел АКВА, и да се придвижите 20 метра до хотела. Отдясно на вас ще се намира бл. 160, където се помещава нашият център за красота.

Лазерна епилация Бургас
Цени Лазерна епилация
Преди/след снимки
Подоготовка преди процедурата

Коментари (4)

 • Деница

  Здравейте! Каква е цената с 40% намаление за епилацията?

  • vita

   Здравейте Деница,
   Цената на лазерна епилация е различна за всяка конкретна зона.
   Актуалните ни цени са публикувани тук: https://vitalaiz.com/tseni/ като от тях може да извадите 40% от стойността на процедурата.

   Поздрави,
   Десислава

 • Силвия

  Бикини цена

  • vita

   Здравейте Силвия,
   Цената на лазерна епилация зона бикини линия е 50 лв., а на цял интим – 70 лв.
   Всеки месец имаме промоции, като часто тях публикуваме тук: https://vitalaiz.com/promotsii/
   може да ни потърсите и на: 0877 89 32 30, за да ви предоставим повече информация.

   Поздрави,
   Екипа на център Виталайз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За Vitalaiz

В Естетичен център Vitalaiz работим с най-съвременните технологии и апаратура. Нашата цел е да повдигнем вашето самочувствие, за да водите един по-пълноценен и по-щастлив живот.

“Един дефект на душата, не може да бъде коригиран върху лицето, но ако има дефект на лицето и бъде коригиран - това може да промени душата.”

Жан Кокто

Call Now Button