масажи бургас

Ако търсите масажно студио в Бургас, където работят масажисти с индивидуален подход, съобразен с вашите персонални нужди и симптоми, дошли сте на правилната страница.

В тази статия ще ви разкрием подробности за различните масажи и терапии, които предлагаме в нашия център в град Бургас, ползите и противопоказанията, както и цените на нашите услуги.

КАКВИ ВИДОВЕ МАСАЖИ И ТЕРАПИИ ПРЕДЛАГАМЕ?

Силата на масажа се състои във възможността да въздейства благоприятно върху различни състояние – както физически, така и психически.

Масажът може да има възстановяващ, оздравителен, релаксиращ ефект.

Според използваната техника може да се отрази благоприятно върху вашата фигура, да се използва за редуциране на целулита в комбинация с други апаратни процедури, да облекчи болки в кръста, гърба и раменете.

Именно поради посочените по-горе фактори, ние специализираме и извършваме всички видове класически масаж (общ масаж, масаж на гърба, масаж на ходилата), както и всички видове масаж за оформяне на тялото (антицелулитен масаж, лимфо-дренажен масаж с апаратура), извършваме и спортен масаж, релаксиращ масаж и други терапии.

класически масаж

КЛАСИЧЕСКИ МАСАЖ БУРГАС

Класическият масаж е най-практикуваният масаж в България и по света.

Класическият масаж е признат за един от най-ефективните терапевтични методи.
Техниката на класическия масаж включва нежни масажни движения, които цялостно релаксират тялото, стимулират имунната система и отпускат мускулатурата.

Този масаж е не само метод на лечение, но и превенция на различни видове заболявания.

Ако никога досега не сте правили масаж, препоръчваме ви да започнете с класически масаж.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

Стандартно класическия масаж продължава от 30 до 40 минути.
Ако човек има специфични проблеми с мускулите или ставите, се препоръчват сесии с продължителност от 50 до 60 минути.

ЦЕНИ НА КЛАСИЧЕСКИ МАСАЖ

Класически масаж (цялостен)40 мин.45 лв.

Класически масаж (гръб или крака)–  30 мин.35 лв.

 

антицелулитен масаж бургас

АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ БУРГАС

Антицелулитният масаж е един от най-добрите начини за борба с целулита и мастните отлагания по бедрата, задните части и корема.

Целулитът се появява на фона на влошаване на кръвообращението и намаляване на лимфния поток в проблемните зони на човешкото тяло, което води до нарушаване на структурата на подкожните мазнини.

Човешката кожа е несъвършена, така че с възрастта проблемът с целулита започва да тревожи много жени. Целулитът има много причини, но няма толкова много ефективни методи за лечение. Основните средства за борба с целулита са правилното хранене и спорт.

От терапевтичните процедури, антицелулитният масаж, в комбинация с апаратна козметология за тяло – терапия с мощна радиочестота, ваккум и кавитация с 3MAX,  е най-ефективният начин за борба с целулита и предотвратяване на неговото развитие.

Антицелулитен масаж при нас

Антицелулитният масаж, който се извършва в нашето масажно студио в Бургас, е много ефективен в случаите на локално затлъстяване в комбинация с целулит.

Преди да започнат масажни процедури против целулит, съветваме нашите клиенти да преминат подготвителен курс – няколко сесии на лимфен дренажен с апарата 3МАХ.
Това ще подобри ефективността на антицелулитния масаж, ще го направи по-малко травматичен, защото лимфният дренаж засилва микроциркулацията.

ЦЕНИ НА АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ

Антицелулитен масаж  (крака и седалище)  – 30 мин. – 40 лв.

Как антицелулитният масаж влияе на вашето тяло?

Масажните техники, насочени към оформяне на тялото, затоплят и отпускат мускулите, активират естествените процеси на организма, допринасяйки за елиминирането на излишната течност.

Антицелулитният масаж елиминира целулита като стимулира кръвообращението и лимфата, обогатявайки тъканите с кислород, като по този начин създава условията, при които активните вещества, присъстващи в козметиката против целулит, се абсорбират в максимална степен в кожата.

Масаж в Бургас – Видео

СПОРТЕН МАСАЖ БУРГАС

Спортният масаж е препоръчителен за всеки човек, който се занимава със спорт.
По време на масажа се обръща специално внимание на онези части на тялото, които отчитат основното натоварване по време на физическа тренировка.

При този масаж се използват по интензивни техники, като целта е да се отпусне третирания участък.

Спортният масаж помага да се намали времето за възстановяване след тренировка, за да се постигне максимална ефективност по време или след тренировка.

Спортният масаж насърчава гъвкавостта, намалява умората, увеличава издръжливостта, помага за предотвратяване на травми и подготвя тялото за максимални резултати.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ:

Масажът се извършва в рамките на 50-55 мин.

МЕДИЦИНСКИ МАСАЖ В БУРГАС

Медицинският масаж е терапевтичен метод за оздравяване на тялото, който има пряк ефект върху метаболизма и всички системи на тялото: мускулна, нервна, сърдечно-съдова, лимфна, ставна апаратура.

Масажните терапии се превръщат в неразделна част от профилактиката и лечението на различни заболявания.

Как се извършва медицинския масаж?

При медицинския масаж се използват основни техники от класическия масаж като се набляга върху травмираното място и се използват специални загряващи продукти.

Какво да очакваме от медицинския масаж?

Най-често медицинският масаж се използва при лечението на заболявания на опорно-двигателния апарат и възстановяване след различни наранявания: навяхвания, болки в кръста и гърба, краката, схващания.

ЦЕНИ НА МЕДИЦИНСКИ МАСАЖ

Медицински масаж (цялостен) – 45мин.60лв.

Медицински масаж (частичен)– 30мин.40лв.

Релаксиращ масаж в Бургас

РЕЛАКСИРАЩ МАСАЖ В БУРГАС

Релаксиращият масаж помага на клиента да се отпусне от динамичното ежедневие.

Релаксиращият масаж е идеален и необходим при преумора, хронична умора, безсъние, дългосрочно психическо и физическо натоварване, нервно напрежение.

Как се извършва релаксиращия масаж?

По време на релаксиращия масаж се използват специални финни техники в комбинация с био етерично масло от лавандула.

Маслото от Лавандула има силни терапевтични свойства – облекчава натъртвания, обриви и екземи. Жените го изпoлзвaт зapaди лeчeбният eфeĸт, ĸoйтo имa въpxy ĸoжaтa, a aнтиceптичнитe мy cвoйcтвa пoмaгaт пpи нacтинĸи, гpип и дpyги зaбoлявaния

Как релаксиращият масаж влияе на тялото?

Релаксиращият масаж е идеален начин за релаксация и облекчаване на стреса.
По време на масажа в организма започват огромен брой химични реакции, тялото започва да произвежда ендорфини, серотонин, допамин.

Ендорфините, освободени след масаж, ни помагат да се чувстваме щастливи и спомагат за преодоляване на безпокойството. Ендорфините също помагат за намаляване на болката, нормализиране на кръвното налягане, намаляване на главоболието и активиране на умствените способности.

Серотонинът, подобно на ендорфините, допринася за доброто настроение и прилив на жизненост. Но в допълнение към това, серотонинът стимулира двигателната активност.

Също така, по време на релаксиращ масаж нивото на кортизола, хормона на стреса, се намалява.

Релаксиращият масаж е чудесен начин да се освободите от неприятните мисли, да се чувствате добре и спокойно.

ЦЕНИ НА РЕЛАКСИРАЩ МАСАЖ

Релаксиращ  масаж с лавандула – 50мин. – 60лв.

Рефлексология (стъпала)  – 25мин. – 35 лв.

РЕФЛЕКСОЛОГИЯ БУРГАС

РЕФЛЕКСОЛОГИЯ МАСАЖ

Рефлексологията не е просто масаж на ходилата.
Това е древна техника, основана на принципа, че всички органи в тялото са свързани с рефлексните точки на краката чрез енергийни канали.

Масажът на рефлекторни точки възстановява естествения поток на енергия в тялото, води до оздравяване на тялото и отлично здраве.
Масажистът „регулира“ функциите на цялото тяло чрез масаж на краката.

Какъв резултат да очакваме?

Масажът на ходилата стимулира кръвообращението и лимфния поток, спомага за елиминирането на токсините и лекува тялото.

Продължителност на процедурата?

В нашия масажен център рефлектологията на стъпала продължава 25 мин.

ЦЕНА НА ПРОЦЕДУРАТА

Рефлексология (стъпала)  – 25 мин. – 35 лв.

Кога не следва да се прави масаж?

Много хора смятат, че масажът е напълно безобидна терапия.
Важно е да знаете, че както при повечето терапии, съществуват провитопоказания за извършване на масажни процедури.

В тези случаи масажът следва да бъде отложен за известно време или изобщо не трябва да се прави.

Сред общите противопоказания за масаж, така и за апаратните процедури за тяло са, наличието на висока температура, нарушена чревна функция, остри възпалителни заболявания, различни кожни заболявания, разширени вени, сърдечни заболявания и др.

Абсолютно противопоказани за масаж са някои кръвни заболявания, бъбречна или чернодробна недостатъчност, всякакви болести, предавани по полов път.

Временни противопоказания за извършване на масаж са бременност, остри възпалителни или гнойни процеси и др.

Също така е важно да се имат предвид противопоказанията за самомасаж.
Не трябва да търкате или масажирате корема, долната част на гърба, както и мускулите на бедрата през целия период на бременността, както и до два месеца след раждането.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Може ли да се храним веднага след антицелулитен масаж?

Ако използвате антицелулитния масаж като едно от средствата за отслабване, тогава всичко зависи от броя на излишните килограми, конструкцията на тялото ви и вашата диета.
Принципно, може да се храните около половин час след процедурата, но в същото време, за да засилитне масажния ефект, ви препоръчваме да приемате сурови или варени зеленчуци в комбинация с растителни мазнини. Въглехидратите в зеленчуците осигуряват „енергия без калории“ за цялото тяло, а полинаситените мастни киселини разграждат мазнините. За десерт може да добавите зелен чай, който ще създаде естествен лимфо-дренажен ефект. Трябва да приемате колкото е възможно повече течности, за да може тялото бързо да изхвърли токсините.

Как се използват подаръчните ваучери за масажи?

Подаръчният ваучер за масаж е потвърждение на авансовото плащане и предоставя право на титуляра написан върху ваучера да ползва услуги за сума, еквивалентна на номиналната стойност на подаръчния ваучер.

ЦЕНИ МАСАЖИ В БУРГАС

Най-общо, цените на предлаганите от нас масажи зависят от продължителността и вида на терапията.

Класически масаж (цялостен) – 40мин – 45лв

Класически масаж (гръб или крака)-  30мин – 35лв

Антицелулитен масаж – 30 мин. – 40 лв.

Спортен масаж – 35мин – 55лв

Медицински масаж (цялостен) – 45мин – 60лв

Медицински масаж (частичен)– 30мин – 40лв

Релаксиращ  масаж с лавандула – 50мин – 60лв

Рефлексология (стъпала)  – 25мин – 35 лв.

Масаж глава и лице- 20мин – 30лв

МАСАЖИ БУРГАС: адрес гр. Бургас, ж-к Зорница бл. 50, Медицински център, кабинет 3 – Виталайз

Тази статия бе записана и озвучена благодарение на audiobookbg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За Vitalaiz

В Естетичен център Vitalaiz работим с най-съвременните технологии и апаратура. Нашата цел е да повдигнем вашето самочувствие, за да водите един по-пълноценен и по-щастлив живот.

“Един дефект на душата, не може да бъде коригиран върху лицето, но ако има дефект на лицето и бъде коригиран - това може да промени душата.”

Жан Кокто

Call Now Button