Какво представлява целулитът ?

Целулитът представлява промени в кожата, които още се наричат „портокалова кожа” или „феномен на матрака’, тъй като нейната повърхност става вълниста заради удебеляванията и и падинките, и започва да прилича на остарял матрак или на грапавата кора на портокала. Специалистите медици наричат това дермопаникхлоза. С редки изключения целулитът се среща предимно у жените. Техните съединително-тъканни влакна са по-слаби и по-податливи, отколкото на мъжете, за да могат да се разтягат при бременност. Еластичните влакна на съединителната тъкан са разположени успоредно, така че мастните клетки могат да ги обхващат. При мъжете еластичните влакна на съединителната тъкан са кръстосани като мрежичка, затова мастните клетки трудно преминават през тях. Освен това женските мастни клетки са кълбообразни и се изтласкват нагоре, докато при мъжете са плоски и се разстилат под кожата равномерно.

anticelulitni-proceduri-ceni-burgas
Целулитът възниква тогава, когато мастните натрупвания се подхранват обилно. Тога-ва отделните клетки се струпват в едри гроздове и натискат отвътре горния слой на кожата. Тъй като притискат и капилярите, кръвоснабдяването се влошава, а това затруднява доставя-нето на важни хранителни вещества. В междуклетъчното пространство се задържа течност. Постепенно отделните групи влакна на съединителната тъкан „поддават” на натиска отвътре и се разтягат. По повърхността на кожата все по ясно започват да личат ‘хълмове и падинки’ – типичния пейзаж на целулита.

Може ли целулитът да бъде определян като болест ?

Целулитът не е заболяване, той не оказва влияние върху общото здравословно състо-яние на организма. Той създава само естетически проблеми. Появява се постепенно. Пред-разположеността към него се предава по наследство. Дали на определени места ще има прека-лено много мастни клетки и ще бъдат ли те едри, се определя още в младежка възраст, и по време на пубертета.

Какви антицелутни процедури предлагаме в естетичен център”Vitalaiz”?

Освен антицелулитен масаж в борбата с целулита и килограмите, ние предлагаме анти-целулитни терапии с високо-технологична апаратура.

Лимфодренаж – В нашето студио предлагаме апаратна процедура за лимфодренаж с апарат 3 MAX™ plus.Процедурата се извършва с апликатор за тяло включващ радиочестота ,вакуум,червена LED и вибрация.С идеалната комбинация на кавитация,RF и вакуум се постига цялостно оформяне на тялото ,стопяване на мазнините,тонизиране.

otslabvane-burgas-ceni

Принципи на действие:

RF-нагрява тъканите в дълбочина 5-10 см
увеличава притока на кислород

-подобрява микроциркулацията
-предизвиква липолиза
-стяга колагеновите фибри
-подобрява тонуса и еластичността на кожата
Вакуум
-стимулира лимфния дренаж и микроциркулацията
-намалява обема на мастните клетки в хиподермиса
-пренася енергия дълбоко в кожата
-вазодилатация и насищане с кислород
-намалява вискозитета на мастните натрупвания
.масаж и подобряване на съединителната тъкан
-оформя силуета
Мултиполярен RF с вакуум
-модерна RF технология с инфраред светлина
-динамична и силна вибрация чрез специална пневматична система
-терапия с четери вида пулсация
-без болка,ефективна и трайна
Ултазвукова кавитация
-кавитацията е процес ,който чрез ултразвука генерира микро-кухини,балончета които нарастват докато се получи имплозия
-36 кHz ултразвукова вълна елиминира мазнините без опасност за здравето
.уникална технология с доказан ефект
-мощен ефект на кавитация с два генератора
-лесна терапия с автоматична опция на импулсите
-индикатор лампа
-ефективност без болка

Другият уред, който може да бъде използвам за премахване на целулит е Body Shape™ на израелската компания Active Optical Systems.
body-shape-otslabvane-burgas
Тази апаратура за радиочестотен лифтинг е предназначена за стягане и оформяне на тялото, локално третиране на мастни натрупвания и целулит, за постигане на траен и бърз естетичен ефект. Подобрява състоянието на кожата чрез активно стимулиране производството на колаген и еластин, спомага превенцията на бръчки, третира двойна брадичка и лицев контур, заличава стрии и белези. Уредът работи с радиочестота, която генерира висока температура в дълбоките слоеве на кожата, докато повърхността й остава хладна и добре защитена. При този процес се предизвиква свиване на колагена и раздробяване на мастните молекули.

Каква козметика да използваме между процедурите?

Целулитните продукти трябва да прочистват кожата и да я стягат. Как действат те? Различните целулитни препарати имат една цел и трябва:
 да активират лимфния поток, за да могат шлаката и вредните вещества, както и излишното натрупване на вода и мазнини по-бързо да се разтворят и изведат от организма (лимфата е, иначе казано тръба за ‘изхвърляне’ на смет. Безцветната течност тече много бавно по разклонената система на капилярите и отнася със себе си продуктите на разпада).
 да ускорят клетъчната обмяна на веществата в това число и образуването на опорната субстанция на колагена, което дава възможност да укрепне съединител-ната тъкан.
 да поддържа обмяната на веществата – по време на диета, та набъбналите мастни клетки на целулитните тъкани по-скоро да се свият.
 да възбужда кръвообращението – тъй като добре напоените с кръв тъкани се хранят по-добре. Кожата изглежда по-стегната и гладка.

Какви активни вещества влизат в състава на препаратите?

Сред растителните субстанции, класически са екстрактите от бръшлян, конски кестен, арника, брезова кора, кипарис, диво грозде и морски водорасли. А субстанциите, които доскоро се славеха като убийци на целулита са:
Кофеин – в комбинация с екстракт от плод на кола, той разкъсва мастните верижки на тъканите, подпомага движението на лимфния поток.

Теофилин – получен от листата на чая – засилва кръвоснабдяването, изтегля от тъка-ните излишната вода.
Рускус – укрепва стените на кръвоносните съдове и действа благотворно на движени-ето на лимфата.
Гуарана – семената на бразилския храст гуарана. Повишава основната обмяна на веществата и способства за изработването на кетехопамин. Тази хормонална група ускорява разлагането на мазнините в клетките (по време на диети).

В естетичен център ”VITALAIZ” използваме продукти на различни фирми като едни от най-добрите са BNC-антицелулитен коктеил,който съдържа различни комбинации от активни вещества които могат да се вкарват чрез кавитацията по време на самата процедура ,а между процедурите се предлагат продукти за домашно ползване които увеличават ползите от терапията .

Коментари (2)

 • Йорданка Петрова

  здравейте, коко антицелулитни процедури трябва да се направят за да има ефект и какъв е интервала акосаповече от една. и ак може цена да ми кажете
  благодаря и хубав ден

  • vita

   Здравейте Йорданка, нашия опит показва, че е препоръчително да се избере програма за конкретна зона и да се направят около 8-10 процедури за тази област. Впоследствие, може да изчакате период от време, да наблюдавате постигнатите резултати и да продължим към следваща зона, ако имате такова желание, разбира се. Така че, интервала от време за избрана зона, например бричове, е 3 дни между всяка процедура.

   Поздрави!
   Екипа на център Виталайз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За Vitalaiz

В Естетичен център Vitalaiz работим с най-съвременните технологии и апаратура. Нашата цел е да повдигнем вашето самочувствие, за да водите един по-пълноценен и по-щастлив живот.

“Един дефект на душата, не може да бъде коригиран върху лицето, но ако има дефект на лицето и бъде коригиран - това може да промени душата.”

Жан Кокто

Call Now Button