fbpx

Думата „целулит“ буди страх не само у младите момичета, но и при по-възрастните жени. Премахването на целулита остава мираж за едни, а за други въпрос на време.

Макар, че целулитът не оказва влияние върху общото здравословно състояние на организма, той създава видими естетически проблеми. В тази статия ще ви разкажем за видовете целулит, методите за борба с него и как да изберем най-ефективния за нас.

Антицелулитни процедури – мит или лек?

Преди да разберем принципа на действие на антицелулитните процедури, нека видим как се образува целулита.

Целулитът представлява неравномерно натрупване на подкожна мастна тъкан, което прави кожата грапава, т. нар „портокалова кожа“.

Той възниква тогава, когато мастните натрупвания се подхранват обилно. Тогава отделните клетки се струпват в едри гроздове и натискат отвътре горния слой на кожата. Тъй като притискат и капилярите, кръвоснабдяването се влошава, а това затруднява доставянето на важни хранителни вещества. В междуклетъчното пространство се задържа течност. Постепенно отделните групи влакна на съединителната тъкан „поддават” на натиска отвътре и се разтягат. По повърхността на кожата все по-ясно започват да личат „хълмове и падинки“ – типичния пейзаж на целулита.

Следователно, за да махнем целулита трябва да подходим в две направления – локално разбиване на мастните натрупвания и извеждане на задържаната течност от организма.

Антицелулитните процедури са насочени именно към работа в тези две насоки – възстановяване на правилната структура на подкожния мастен слой чрез вътреклетъчно разрушаване на връзките между адипоцитите и възстановяване на лимфния поток и микроциркулацията на кръвта. За тази най-добри резултати използваме антицелулитна апаратура, масажи и инжекционни процедури.

процедури против целулит

Как да определим в кой стадий е нашия целулит?

Целулитът преминава през 4 форми (стадия). Ние може активно да му противодействаме във всяка едно от тях.

Предцелулит (I степен) – лесно премахване на целулита

Притокът на кръв в капилярните структури се забавя, нарушава се венозният отток. Трудно е да се подозират промени във външния вид. Развитието на целулит може да бъде наблюдавано чрез намаляване на еластичността на кожата и леко подуване. На този етап процедурите за целулит в козметичните салони дават максимален ефект. Трябва да се придържате към прости препоръки, като изключите цигарите, мазните и солените храни от ежедневието. Тренировките във фитнес залата, посещението в сауната и антицелулитният масаж ще имат благоприятен ефект върху състоянието на кожата.

Първоначална форма (II степен)

По това време промените вече стават все по-забележими. Тъканите изпитват кислороден глад, в тях се натрупват токсини, което причинява нездравословен цвят и подпухналост. Съединителната тъкан започва да наподобява мрежа по структура. Когато стиснете кожна гънка с пръстите си и натиснете върху нея, ще забележите подутини. След като освободите кожата, тези промени ще изчезнат. На този етап апаратният лимфен дренаж дава добър резултат.

Микронодуларен (III степен) – нужна е антицелулитна програма

Целулитът става видим без никакви тестове. Липидните клетки започват да се разсейват на групи, образувайки вид пчелна пита или снопчета. При натискане се появяват дискомфорт и болка. Диетите или физическото натоварване вече не са достатъчни срещу целулит от 3-та степен. Тук се нуждаем от най-ефективните антицелулитни процедури като мощна ултразвукова кавитация в комбинация с лимфен дренаж и радиочестота, хайфу липолиза, както и инжекционна мезотерапия.

Макронодуларен (IV етап)

Пиково състояние на патология, сериозни нарушения в структурата на тъканите, тежки отоци, големи възли на повърхността на кожата. Синьо-лилаво оцветяване на кожата, болка в зоната на концентрация на образуванията. На този етап се извършват инжекционни процедури със специални коктейли и хайфу липолиза.

Как да изберем подходящи антицелулитни процедури в Бургас?

В България от години се предлагат все повече методи за борба с целулита и избора може да се окаже трудна задача.
Ние, като специалисти в областта на естетичните промени, след години експерименти, както с мазила и кремове, така и с апарати (Lpg, Velashape, 3-MAX, Venus Legacy) и инжекционни терапии, се спряхме на комбинация от мощни радиочестотни вълни, ултразвукова кавитация, лимфен дренаж и мануален масаж.

По-долу ще ви разкажем кой метод, кога се препоръчва.

Разбиване на целулит с 3-МАХ™

Започваме с нашия фаворит.

Защото  3-МАХ™ е корейска апаратура, която помага както за премахване на целулита, така и за редуциране на обиколката.

След години опит, видяхме че процедурите имат резултат както при клиенти с целулит, така и с при клиенти с натрупани излишни килограми.

Извършва се курс от процедури, на избрани зони (предни бедра, задни бедра и седалище, ханш и корем), като всяка процедура включва работа с два апликатора –  ултразвукова кавитация и лимфен дренаж.

Синергична комбинация от сигурна и безопасна 36кHz ултразвукова кавитация, многополюсен RF и вакуум водят до отлични резултати.

По-долу, медицинският козметик, Венелина Георгиева, разказва за въздействието на апарата 3-МАХ™ срещу целулит.

Премахване на целулит с Body-shape

При клиенти без излишни килограми, но с обрауван целулит, отлично работи Body-shape™ (Израел).

Уредът работи с мощна радиочестота (до 250W), която генерира висока температура в дълбоките слоеве на кожата, докато повърхността й остава хладна и добре защитена. Режимите са строго индивидуални. При този процес се предизвиква свиване на колагена и раздробяване на мастните молекули.

Извършват се по 8-10 процедури на зона, по 2 на седмица

резултати кавитация бургас

Кои други процедури може да включим в антицелулитната си програма?

Хайфу липолиза.
Извършва се с корексйакта апаратура V-MAX™. Ултразвуковата енергия преминава през кожата, достига подкожните мастни клетки и ги унищожава. По време на процедурата високочестотният  ултразвук се фокусира върху мастните клетки, като ги разгражда и те се отделят от тялото, по естествен път. Извършват се по 1-2 процедури месечно на зона, до премахване на целулита.

Мануални антицелулитни масажи – динамичните масажни движения елиминират целулита като стимулират кръвообращението и лимфната циркулация, обогатявайки тъканите с кислород.

Мезотерапията третира факторите, участващи в образуването на целулит. Инжектират се вещества, които спомагат за подобряване на нарушената циркулация и премахват повредената съединителна тъкан. По този начин се изглажда повърхността на кожата.

Цени на Антицелулитни процедури

Нашият опит показва, че по-добрият избор е програма от няколко процедури за конкретна зона, тъй като с постоянство в терапиите и дисциплинираност, се постигат по-добри резултати. Цената на процедура е за зона – предни бедра, седалище и задни бедра, корем и ханш и ръце.

АНТИЦЕЛУЛИТНИ ПРОЦЕДУРИ ЦЕНА
1 х Мощна кавитация + 1 х RF и вакуум с 3-МАХ® (Корея)
на зона по избор.
70 лв.
ПРОМО
10
х Мощна кавитация + 10 х RF и вакуум с 3-МАХ® (Корея)
на зона по избор.
Попитай

за актуална цена

1 х Антицелулитни процедури с BODYSHAPE® (Израел)
на зона по избор.
70 лв.
1 х HiFu липолиза за тяло
на зона по избор.
200 лв.
1 х Антицелулитна мезотерапия (2,5 мл.)
на зона по избор.
150 лв.
Цени на всички услуги Ценоразпис

Надяваме се горната информация да ви е била полезна в избора на подходящи за вас процедури в борбата с целулита.
Като обобщение, може да кажем, че целулита е естетичен проблем, а не заболяване, и същият има решение. Ваш е изборът, дали ще се примирите, или ще се опитате да го премахнете.

ДРУГИ ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Само при жени с надномерно тегло ли се появява целулит?

Отговорът е отрицателен. Целулитът се появява и при слаби жени, въпреки че наднорменото тегло изостря състоянието.

Как да премахнем целулита от бедрата?

За целулит в тази зона най-добри резултати наблюдяваме от комбинира процедура с мощна кавитация и дренаж.
След всеки цикъл апаратни процедури, е препоръчително да се добавят 3-4 мануални терапии антицелулитен масаж.

Защо жените образуват целулит по-лесно?

С редки изключения целулитът се среща предимно у жените. Техните съединително-тъканни влакна са по-слаби и по-податливи, отколкото на мъжете, за да могат да се разтягат при бременност. Еластичните влакна на съединителната тъкан са разположени успоредно, така че мастните клетки могат да ги обхващат. При мъжете еластичните влакна на съединителната тъкан са кръстосани като мрежичка, затова мастните клетки трудно преминават през тях. Освен това женските мастни клетки са кълбообразни и се изтласкват нагоре, докато при мъжете са плоски и се разстилат под кожата равномерно.

Каква козметика да използваме между процедурите?

Антицелулитните продукти трябва да прочистват кожата и да я стягат. Това става чрез ускоряване клетъчната обмяна на веществата и засилване на кръвообръщението. Ние лично препоръчваме на нашите клиенти дренираща напитка за пречистване на организма Пранадрен.

Напълно натурален продукт съдържащ етерични масла от Лимон, Лютива мента, Розмарин, Звездовиден анасон, Девисил и екстракти от Артишок, Глухарче и Магарешки бодил.

Трябва ли да огранича определени храни по време на антицелулитните процедури?

Не е задължително, но е препоръчително да ограничите пържените и солени храни докато извършвате процедурите. Също така трябва да пиете поне 2л. вода на ден.

2 Коментари

 • здравейте, коко антицелулитни процедури трябва да се направят за да има ефект и какъв е интервала акосаповече от една. и ак може цена да ми кажете
  благодаря и хубав ден

  • Здравейте Йорданка, нашия опит показва, че е препоръчително да се избере програма за конкретна зона и да се направят около 8-10 процедури за тази област. Впоследствие, може да изчакате период от време, да наблюдавате постигнатите резултати и да продължим към следваща зона, ако имате такова желание, разбира се. Така че, интервала от време за избрана зона, например бричове, е 3 дни между всяка процедура.

   Поздрави!
   Екипа на център Виталайз

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button