fbpx

Думата „целулит“ буди страх не само у младите момичета, но и при по-възрастните жени. Макар, че е целулитът не оказва влияние върху общото здравословно състояние на организма, той създава видими естетически проблеми. В тази статия ще ви разкажем за видовете целулит, методите за борба с него и как да изберем най-ефективният за нас.

Антицелулитни процедури – мит или лек?

Целулитът представлява неравномерно натрупване на подкожна мастна тъкан, което прави кожата грапа, т. нар „портокалова кожа“.

Той възниква тогава, когато мастните натрупвания се подхранват обилно. Тогава отделните клетки се струпват в едри гроздове и натискат отвътре горния слой на кожата. Тъй като притискат и капилярите, кръвоснабдяването се влошава, а това затруднява доставянето на важни хранителни вещества. В междуклетъчното пространство се задържа течност. Постепенно отделните групи влакна на съединителната тъкан „поддават” на натиска отвътре и се разтягат. По повърхността на кожата все по-ясно започват да личат ‘хълмове и падинки’ – типичния пейзаж на целулита.

Антицелулитните процедури са насочени към възстановяване на правилната структура на подкожния мастен слой. Работи се в две насоки – възстановяване на лимфния поток и микроциркулацията на кръвта. За тази цел използваме антицелулитна апаратура, масажи и инжекционни процедури.

процедури против целулит

Как да определим в кой стадий е нашия целулит?

Целулитът преминава през 4 форми (стадия). Ние може активно да му противодействаме във всяка едно от тях.

Предцелулит (I степен)

Притокът на кръв в капилярните структури се забавя, нарушава се венозният отток. Трудно е да се подозират промени във външния вид. Развитието на целулит може да бъде наблюдавано чрез намаляване на еластичността на кожата и леко подуване. На този етап процедурите за целулит в козметичните салони дават максимален ефект. Трябва да се придържате към прости препоръки, като изключите цигарите, мазните и солените храни от ежедневието. Тренировките във фитнес залата, посещението в сауната и антицелулитният масаж ще имат благоприятен ефект върху състоянието на кожата.

Първоначална форма (II степен)

По това време промените вече стават все по-забележими. Тъканите изпитват кислороден глад, в тях се натрупват токсини, което причинява нездравословен цвят и подпухналост. Съединителната тъкан започва да наподобява мрежа по структура. Когато стиснете кожна гънка с пръстите си и натиснете върху нея, ще забележите подутини. След като освободите кожата, тези промени ще изчезнат. На този етап апаратният лимфен дренаж дава добър резултат.

Микронодуларен (III степен)

Целулитът става видим без никакви тестове. Липидните клетки започват да се разсейват на групи, образувайки вид пчелна пита или снопчета. При натискане се появяват дискомфорт и болка. Диетите или физическото натоварване вече не са достатъчни срещу целулит от 3-та степен. Тук се нуждаем от най-ефективните антицелулитни процедури като мощна ултразвукова кавитация в комбинация с лимфен дренаж и радиочестота, хайфу липолиза, както и инжекционна мезотерапия.

Макронодуларен (IV етап)

Пиково състояние на патология, сериозни нарушения в структурата на тъканите, тежки отоци, големи възли на повърхността на кожата. Синьо-лилаво оцветяване на кожата, болка в зоната на концентрация на образуванията. На този етап се извършват инжекционни процедури със специални коктейли и хайфу липолиза.

Кой процедури са най-ефективни за лечение на целулита?

От годините ни опит в борбата с този проблем, виждаме най-добри резултати от корейската паратура 3-МАХ™, която комбинира мощна ултазвукова кавитация и вакумен лимфен дренаж. Другите две процедури, които използваме за конкретни типове целулит са хайфу липолизата за тяло и апаратурата BodyShape™.

По-долу, медицинският козметик, Венелина Георгиева, разказва за въздействието на апарата 3-МАХ™ срещу целулит, като накратко сме споделили инфомрация и за останалите методи, които ползваме.

Термолиполиза с радиочестота. Извършва се с израелската апаратура BodyShape™. Уредът работи с радиочестота, която генерира висока температура в дълбоките слоеве на кожата, докато повърхността й остава хладна и добре защитена. Режимите са строго индивидуални. При този процес се предизвиква свиване на колагена и раздробяване на мастните молекули. Извършват се по 8-10 процедури на зона, по 2 на седмица.

body-shape-otslabvane-burgas

Хайфу липолиза. Извършва се с корексйакта апаратура V-MAX™. Ултразвуковата енергия преминава през кожата, достига подкожните мастни клетки и ги унищожава. По време на процедурата високочестотният  ултразвук се фокусира върху мастните клетки, като ги разгражда и те се отделят от тялото, по естествен път. Извършват се по 1-2 процедури месечно на зона, до премахване на целулита.

Мануални антицелулитни масажи – динамичните масажни движения елиминират целулита като стимулират кръвообращението и лимфната циркулация, обогатявайки тъканите с кислород.

Мезотерапията третира факторите, участващи в образуването на целулит. Инжектират се вещества, които спомагат за подобряване на нарушената циркулация и премахват повредената съединителна тъкан. По този начин се изглажда повърхността на кожата.

Само при жени с надномерно тегло ли се появява целулит?

Отговорът е отрицателен. Целулитът се появява и при слаби жени, въпреки че наднорменото тегло изостря състоянието.

Как да премахнем целулита от бедрата?

anticelulitni-proceduri-ceni-burgas
За целулит в тази зона най-добри резултати наблюдяваме от комбинира процедура с мощна кавитация и дренаж.
След всеки цикъл апаратни процедури, е препоръчително да се добавят 3-4 мануални терапии антицелулитен масаж.

Защо жените образуват целулит по-лесно?

С редки изключения целулитът се среща предимно у жените. Техните съединително-тъканни влакна са по-слаби и по-податливи, отколкото на мъжете, за да могат да се разтягат при бременност. Еластичните влакна на съединителната тъкан са разположени успоредно, така че мастните клетки могат да ги обхващат. При мъжете еластичните влакна на съединителната тъкан са кръстосани като мрежичка, затова мастните клетки трудно преминават през тях. Освен това женските мастни клетки са кълбообразни и се изтласкват нагоре, докато при мъжете са плоски и се разстилат под кожата равномерно.

Каква козметика да използваме между процедурите?

Антицелулитните продукти трябва да прочистват кожата и да я стягат. Това става чрез ускоряване клетъчната обмяна на веществата и засилване на кръвообръщението. Ние лично препоръчваме на нашите клиенти дренираща напитка за пречистване на организма Пранадрен.

Напълно натурален продукт съдържащ етерични масла от Лимон, Лютива мента, Розмарин, Звездовиден анасон, Девисил и екстракти от Артишок, Глухарче и Магарешки бодил.

2 Коментари

 • здравейте, коко антицелулитни процедури трябва да се направят за да има ефект и какъв е интервала акосаповече от една. и ак може цена да ми кажете
  благодаря и хубав ден

  • Здравейте Йорданка, нашия опит показва, че е препоръчително да се избере програма за конкретна зона и да се направят около 8-10 процедури за тази област. Впоследствие, може да изчакате период от време, да наблюдавате постигнатите резултати и да продължим към следваща зона, ако имате такова желание, разбира се. Така че, интервала от време за избрана зона, например бричове, е 3 дни между всяка процедура.

   Поздрави!
   Екипа на център Виталайз

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button