Мезотерапията е процедура, която намира решение на един от големите недостатъци на съвременната козметология.

По-долу ще разберете кой е този проблем, как тази процедура въздейства на кожата, кога да пристъпите към нея, цени на мезотерапия и други често задавани въпроси.

За уточнение, мезотерапията може да бъде иглена (инжекционна) и безиглена (апаратна). В тази статия ще говорим само за инжекционната мезотерапия.

Какво е Мезотерапия?

Мезотерапията е метод, основан на подкожното въвеждане на хиалуронови молекули, витамини, микроелементи, аминокиселини и други полезни съставки в кожата чрез инжектиране.

И защо казахме че тя намира решение на основен недостатък в козметологията?

Повечето от продуктите, от които може да се очаква по-осезаем ефект, след приложение върху кожата под формата на кремове или маски не проникват в средния слой на кожата, където е необходимо, за да се прояви тяхното пълно действие. Това се дължи на основната функция на кожата – защита на организма от проникване на всякакви външни за него вещества.

Чрез инжекционна мезотерапия се добавят необходимите елементи за една красива и млада кожа.

Кои козметични проблеми могат да бъдат лекувани чрез мезотерапия?

Мезотерапията се използва за лечение на широк кръг проблеми, като условно може да ги разделим на мезотерапия при проблеми на кожата на лицето, мезотерапия за тяло и за коса.

Мезотерапия за лице

Целта на процедурата е да се подобри микроциркулацията в кръвта, както и да се подобри еластичността и тургора на кожата на мястото на инжектиране.

За разлика от външни агенти, които се прилагат върху кожата и не проникват в дълбочина, коктейли за мезотерапия са в състояние да „достигнат“ средния слой (дермата). В резултат на това, всички метаболитни процеси се активират, засилва се кръвообращението и регенерацията на клетките.

Двете основни разновидности на мезотерапията са

1. БИОРЕВИТАЛИЗАЦИЯ, която процедура представлялва инжектиране на чиста хиалуронова киселина и

2. МЕЗОЛИФТИНГ, при който в разтвора с хиалуронова киселина се добавят различни витамини и аминокиселини.

Как протича процедурата – Мезотерапия видео

Подготовка преди процедурата

Два дни преди процедурата не трябва да се приемат кръвосъсирващи лекарства. Процедурите не се извършват по време на менструация.

След процедура мезотерапия

На мястото на убожданията се появяват папули, които приличат на големи ухапвания от комари. Те изчезват в рамките на няколко часа до 2 дни. Възможно е появата и на синини, които също отшумяват в рамките на няколко дни.

Кога процедурата не се извършва или търпи отлагане?

Лекарят, който осъществява процедурата ще ви информира за всички възможни нежелани реакции.

При наличие на инфекциозно-възпалителни процеси на мястото, където се извършва мезотерапията. Всяко обождане в такива области крие риск от разпространение на инфекцията. Ето защо,мезотерапията се извършва само след пълното премахване на възпалението.

Ако около обработвания участък има херпес трябва да се подхожда с повишено внимание, тъй като може да се предизвика неговото влошаване.

Пилинг (лазерен пилинг, направени преди по-малко от 1 месец, химически пилинг, направени преди по-малко от 2 седмици). Преди извършването на мезотерапията трябва да се изчака пълното възстановяване на кожата.

Заболявания, придружени от температура, втрисане, хронични заболявания в период на рецидив. През този период не е препоръчително да се извършват козметологични процедури, включително и мезотерапия.

Патологичен страх от игли. Ако страхът от иглата е толкова силна, че тя е под формата на фобия, тежестта на травмата може да е по-голямо от очаквания ефект от мезотерапията.

Индивидуална непоносимост, алергия към компонентите съдържащи се в мезококтейла. Спектърът на вещества, които могат да се въвеждат чрез мезотерапия, е много голям.

Какви са цените на мезотерапия?

Цената на процедурата мезотерапия зависи от избора на продукта и неговото количество. Предлагаме пакетни цени с отстъпки при заплащане на няколко процедури.

Инжекционна МезотерапияЦена
Мезотерапия Skin Rejuvenation (2.5 мл) Dermalheal200 лв.
Мезотерапия Ялу Про (2 мл.)200 лв.
Мезотерапия Ялу Про HMW300 лв.
Мезотерапия Косопад – Стволови клетки (2.5 мл)200 лв.
Цени на всички услугиЦеноразпис

Кои е компетентен да извършва тази процедура?

Тази процедура не следва да се извърша от козметик, а от специалист, който има задълбочени познания в областта на дерматологията и фармакологията.
Само лекар, който разбира как компонентите смесени в една спринцовка взаимодействат помежду си, какво да очаква след тяхното въвеждане в различни области на тялото, само той е в състояние да извърши една ефективна и безопасна мезотерапия.

Кога ще видя ефект от мезотерапията?

При мезотерапия на зоната на лицето с цел антиейдж и хидратация, резултатите настъпват още след първата седмица от процедурата, ако инжектираните продукти са добри. Кожата става по-тонизирана, подобрява се тургора и еластичността.

При пигментация и изсветляване на кожата, са необходими 2-3 процедури, които се извършват през 3 седмици до месец.

За пълно коригиране на целулит се изискват около 6 процедури, които се извършват през 20 дни, а за локални мастни натрупвания около 4 процедури.

Колко време траят резултатите?

Резултатите са трайни, особено когато се комбинират с упражнения и правилно хранене.

През какъв период от време се правят процедурите?

​Мезотерапия на зоната на лицето се извършва през 20 дни до месец. На зони на тялото може и през 2 седмици.

Снимки преди и след Мезотерапия

Общи признаци на стареене (намалена еластичност на кожата, поява на отпускане, нездрав вид, бледност)

мезотерапия
Подкожното инжектиране на витамини и хиалуронова киселина подмладява клетките, което ги прави по-активни и по този начин се стимулира производството на колаген и еластин. Коктейлът, който обикновено препоръчваме се казва „Radiance skin“ и в допълнение към хиалуронова киселина съдържа малки частици от ДНК, пантенол и витамини.

Признаци на преждевременно стареене (фотостареене, пигментни петна)
Мезотерапия пигментация
Мезотерапията успешно третира старчески петна като намаля цялостно пигментацията, кожата придобива по-светъл и блестящ тен. Очаква се отпадане на връхния рогов слой, където се натрупва най-много меланин. Коктейлът, който изготвяме включва няколко активни съставки, сред които цинк, хиалуронова киселина, витамин C и аминокиселини.
При тъмни кръгове, торбички

Мезолифтингът помага за премахване на торбичките под очите, фини линии и тъмни кръгове. Кожата възръща еластичността и бляскавия си вид.

Мезотерапия за очи

При мазна или акнеична кожа

Мезотерапия при акне
Същността на мезотерапията против акне е възможността малки дози противовъзпалителни вещества да се въвдат в кожата. Тъй като веществото отива директно в проблемната област има бърз ефект. Използваме специален мезококтейл с анти-възпалителен, антиоксидантен и имунно-стимулиращ ефект. Чрез него се изравнява покритието и подобрява тена на кожата.

Какви продукти за Мезотерапия използваме ?

Работим с различни видове мезотерапии, в зависимост от резултата, който търсим да постигнем. Използваме разтвори на витамини, особено С, В2, В9 – те повишават имунитета на кожата и засилват регенерацията. Микроелементи – цинк, силиций, селен и сяра – намаляват възпалението и активността на мастните жлези.
Разбира се, добрата хидратация е основа за здрава кожа, така че задължителнен компонент на всеки мезококтейл е хиалуроновата киселина.

Подробна информация за всеки продукт с мезотерапия, който предлагаме и неговото въздействие може да прочетете в тази статия.

Мезотерапия за тяло

Mezoterapia tialo

Когато се третират проблеми в области на тялото използваме много тънка игла, убожданията почти не се усещат.
При третиране на отпусната кожа, въвеждаме иглата на дълбочина 1-2мм, а при борба с целулита до 1-2см.

Какви мезотерапии се използват за отслабване?

Използват се средства стимулиращи липолизата (процесът на разграждане на мазнините) и ензими – вещества, които действат върху структурата на съединителната тъкан.

В борбата срещу увисналата кожа, както в резултат на рязко отслабване, така и на стареене  се използват вещества, които стимулират синтеза на колаген и еластин в кожата, осигуряващи ефекта на „повдигане„, издърпване на кожата.

Какви са предимствата на Мезотерапията пред хирургични техники, като например липосукция?

Липосукцията не лекува целулит.

В действителност, липосукцията често въздейства на съществуващия целулит негативно, правейки го да изглежда по-видим. Мезотерапията лекува целулита директно, изглажда кожата и намалява мазнините в третираните области. Мастните натрупвания се разнасят от тялото и не се появят отново в други области, което често се случва след липосукция. Мезотерапия не изисква хоспитализация или обща анестезия.

Как мезотерапията намалява или премахва целулита и мазнините?

Мезотерапия третира три фактора, участващи в образуването на целулит. Подобрява нарушената циркулация, премахва повредената съединителна тъкан и накрая изглажда повърхността на кожата. Мезотерапията може да лекува целулит по всички части на вашето тяло.

Как мезотерапия спомага за загубата на тегло ?

Формулите, които въвеждаме в кожата предпазват клетките от образуване на мазнини и помагат за редуцирането на съществуващите мастни клетки. Третират се директно зоните, които складират мазнини.

ДРУГИ ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Мезотерапия за коса

Мезотерапията на косата е подходяща за лечение на косопад, изтъняване на косъма и много силен пърхот. Тази процедура позволява инжектирането на полезни съставки в скалпа за директно въздействие върху космения фоликул.

Заедно с плазмотерапията против косопад, мезотерапията е един от най-мощните начини за въздействие върху растежа на косата.

Какво е Мезотерапия GUNA (Гуна)?

Всъщност, името на тази мезотерапия идва от италианските лаборатории Guna. Те са лидер в производството на лекарства и хомеопатични средства. Мезотерапията Гуна е вид колагенова мезотерапия, като харатерно за нея е нейният нискомолекулярен състав, които не причинява странични реакции на кожата. Колагенът способства за създаването на нови колагенови влакна, стяга кожата и придава свеж и здрав вид. Процедурата се извършва чрез инжектиране на съответния продукт от квалифицирано медицинско лице.

Какво представлява кислородната мезотерапия?

Кислородната мезотерапия е вид неинжекционна процедура, като от нея може да се възползват хора, които са имали противопоказания при инжекционната мезотерапия или имат страх от игли.
При тази процедура струята от чист кислород (97-98%) се впръсква под налягане, достигайки до най-долните кожни слоеве, а самите мезококтейли съдържат ретинол, хиалуронова киселина, аскорбинова киселина, колаген и другите аквитни вещества.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Както можете да видите, мезотерапията има широко приложение, както в борбата срещу стареенето, акнето и пигментацията, така и като средство за лечение на целулит и локални мастни натрупвания. За да се получи желаният ефект, е важно да изберете правилния коктейл мезотерапия и да се доверите на добър специалист.

Ако проявявате интерес към други процедури с широко приложение в естетиката, препоръчваме ви да прочетете статията всичко за процедурата плазмолифтинг.

3.7/5 - (166 votes)
Call Now Button