Плазмотерапия при косопад

От проблеми свързани с косопад страдат голям брой хора.
А причините водещи до разреждане на косата, изтъняване на космите и оплешивяване са многобройни – ендокринни заболявания, анемия, генетика, стрес, неправилно хранене, недостиг на витамини.

Несъмнено втриването и масажирането на скалпа с натурални масла, отвари от билки и други продукти могат да окажат благоприятно въздейстие, но има един СЪЩЕСТВЕН недостатък на тези методи, който процедурата ПЛАЗМОТЕРАПИЯ преодолява.

Външният слой на кожата се състои от мъртви клетки, които могат да бъдат сравнени с броня. И за да има някакъв ефект от всички терапии, трябва първо да преминем през тази защитна бариера и да достигнем по-дълбоките слоеве на кожата, където може да въздействаме директно на космения фоликул.

До проникването на такава дълбочина е възможно само чрез инжекционни терапии.

Ето защо, най-ефективни методи към момента за проблема с косопада (изтъняване на космите, липсва на растеж) са плазмотерапията и инжекционната мезотерапия.

Какво представлява плазмотерапията при косопад?

Плазмотерапията (PRP) при косопад е процедура, която се състои в инжектирането на aвтоложна плазма, богата на томбоцити в скалпа.
Подпомага, ускорява и увеличава процеса на тъканна регенерация в скалпа.
Казано на лесно разбираем език, на местата, където има признаци на разреждане на косата и оплешивяване, се инжектира вашата собствена кръвна плазма, което стимулира растежа на косъма.

Полезността от процедурата се обяснява с факта, че отделената плазма е обогатена с тромбоцити. Регенеративния потенциал, съдържащ се в тромбоцитите ни предизвиква регенерация на тъканите на космената луковица, като подобрява кръвоснабдяването и увеличава пролиферацията на клетките в космения фоликул, което води до по-силни и здрави косми.

Какви са ползите за използване на плазмотерапия при косопад?

Плазмотерапията се използва ефективно за лечение на проблеми на скалпа при мъже и жени.

Най-напред, процедурата се препоръчва изключително при ранни стадии на оредяване на косата – подпомага растежа на нова и намалява загубата на съществуващата коса.
Особено ефективна е при жени, с нарушена структура на космения фоликул  – изтъняване, чупливост, забавен растеж.
Трето, при себореен дерматит – подхранва скалпа и лекува пърхота.
Последно, преди и след трансплантация на коса се препоръчва се курс с PRP за създаване по-добри условия за „посяване“ на новите фоликули, подобряване на резултата от трансплантацията и подхранване на трансплантираните фоликули.
Prp kosopad
plazmoterapiq kosopad
Плазмотерапия косопад БУРГАС

Още информация за механизма на действие на плазмотерапията

Активирането на тромбоцитите играе ключова роля в естествения процес на регенерация на тъканите в организма. Тези клетки секретират растежни фактори: епидермален (EGF), съдов ендотелен растежен фактор (VEGF), тромбоцитен фактор (PDGF), фибробластен растежен фактор (FGF) и трансформиращи растежни фактори бета (TGF-β).

Растежните фактори са естествени протеинови молекули с широк спектър от биологични ефекти, които стимулират деленето и метаболизма на клетките на космения фоликул; когато се инжектират интрадермално (в скалпа), те допринасят за заздравяването и стимулирането на растежа на косата.

Как се извършва процедурата?

ПРП терапията против косопад преминава през няколко етапа и обикновено отнема около 60 минути.Количеството на въведената плазма се определя от лекаря, въз основа на оценката на състоянието на косата.

плазмотерапия вземане на кръв

1. Първоначално лекарят взема кръв от вената на пациента във вакуумна епруветка
2. Взетата кръв се центрофугира, за да се отдели от нея тромбоцитна автоплазма

3. Изтегляне на плазмата
4. Инжектиране на плазмата в кожата на главата, където с нейна помощ се предизвиква естествен процес, в резултат на което косъма се заздравява.

Препоръчително е да се направи курс от процедури плазмотерапия против косопад, от 3 до 5 процедури с интервал от около един месец.

Как да се подготвим за процедурата плазмотерапия?

Препоръчително е два дни преди процедурата да не се консумират тежки и мазни храни, за да се осигури добро качество на плазмата. Добре е да извършите процедурата преди обяд, при възможност преди да сте яли питателни храни.

Тъй като при тази процедура плазмата се инжектира в скалпа, след това трябва да спазвате строги правила за хигиена и дезинфекция. Преди процедурата трябва да сте с измита глава, а след това да се въздържане от изминаване на скалпа поне едно денонощие, за да избегнете дразнене и инфекции.

Процедурата не е безболезнена, затова се нанася местна анестезия непосредствено преди манипулацията.

Каква е цената на плазмотерапията при косопад?

Цените на процедурата зависят от мястото, където се извършва и от броя на епруветките. Цените в София, Пловдив, Варна и Бургас започват от 200лв. до 500лв. за процедура. Имейте в предвид, че са необходими средно 4 процедури, за да получите задоволителни резултати.

В нашия център в Бургас една процедура плазмотерапия за косопад включва до 2 епруветки, които се инжектират в скалпа.

ПЛАЗМОТЕРАПИЯ (PRP) КОСОПАДЦЕНА
1 х ПЛАЗМОТЕРАПИЯ250 лв.
3 х ПЛАЗМОТЕРАПИЯ500 лв.
Цени на всички услугиЦеноразпис

Противопоказания за извършване на плазмотерапия и недостатъци на процедурата

При положение, че се инжектира собствената ви кръвна плазма, процедурата има малко противопоказания.
Не се извършва при бременност и кърмене, при хора с кръвни заболявания, инфекциозни и онкологични заболявания.
Като недостатък, може да се изтъкне болезнеността на процедурата. Въпреки, че скалпа се пръска с анестетичен разтвор, клиенти споделят че при убожданията се усеща дискомфорт. Съветваме жените, да не извършват процедурата по време на менструация, защото през този период сте по-сенсетивни и процедурата ще ви се стори по-болезнена.

Какви резултати да очакваме от плазмотерапия при косопад?

Плазмотерапията при косопад се препоръчва както за мъже, така и за жени, тъй като е ефективна при редица проблеми с косата.

На първо място – косопада и оредяването на косата. Плазмотерапията също помага при генетично проявена плешивост при мъжете. В допълнение, плазмотерапията има благоприятно въздействие за регулиране на мастните жлези и наличието на пърхот. Плазмотерапията предизвиква регенерация на тъканите на космената луковица, като по този начин космите заздравяват и стават по-силни.

С бутона по-долу може да чуете запис на статията плазмотерапия, озвучен с помощта на https://audiobookbg.com/

Плазмотерапия при косопад отзиви

Плазмотерапията е сравнително нов метод за борба с косопада за нашата страна, така че едва ли можете да намерите голям брой отзиви за нея.

От нашата практика до момента, около 70% от клиентите получават задоволителни резултати след курс от процедури (при извършени три процедури през около месец). Резултатите се изразяват във възстановяване и израставне на нови косми, заздравяване на космения фоликул, сгъстяване на косата.
Ако сте решили да извършите тази процедура, е по-добре да се доверите на обективните мнения на експерти, отколкото на обратната връзка от мрежата.

Фактът, че плазматерапията се използва широко от водещи експерти от Европа, САЩ и Япония в много области на медицината, говори сам по себе си за общото положително въздействие върху регенеративният ефект на тази процедура.
Плазмата не е синтетично произведена.  Тя е абсолютно биологичен продукт, който се извлича от собствената ви кръв. Това елиминира възможността за отхвърляне или появата на алергични реакции. Именно поради това тази процедура е толкова уникална и предпочитана от специалисти по цял свят.

Плазмотерапия или мезотерапия при косопад?

Един от големите плюсове на плазмотерапията, е използването на тромбоцити от собствената ви кръвна плазма, което от своя страна елиминира възможностите за алергии и странични ефекти.
В същото време, качествените продукти мезотерапия много рядко дават алергични реакции, поради което препоръчваме комбинация от двете процедури.

В заключение, може да обобщим, че ПРП терапията спира косопада особено при жени в раннен стадии на оредяване, укрепва косъма, увеличава космения растеж и помага за възстановяване себума на скалпа. В същото време, при мъже може да спре и задържи андрогенната алопеция или да се изполва за подготовка и средство за запазване резултатите от присаждане на коса.
Ако проявявате интерес към друга полезна процедура за зазадряване на космения фоликул, може да прочетете статията за мезотерапия, при която използваме продукт със стволови клетки.

4/5 - (104 votes)

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button