В общественото мнение стои въпросът ЗА или ПРОТИВ лазерната епилация

В основата на лазерната епилация стои простият физичен принцип, че светлината се поглъща от обектите с по-тъмен цвят, при което се трансформира в топлинна енергия. При по-голямата част от хората космите са с по-тъмен цвят от кожата, от което следва, че ако „осветим” избръсната кожа с лазерна светлина с подходяща дължина на вълната (т.е. с подходящ цвят) и достатъчна мощност, теоретично е възможно косменият фоликул да се загрее значително повече от кожата и да бъде унищожен избирателно.

Някои хора твърдят, че само след един курс повече нямат окосмяване, други споделят, че то се появява след няколко месеца. Според някои лазерна епилация може да се извършва през лятото, други са категорични, че това е недопустимо. Къде е истината?

Точно поради тази причина, когато избирате лазерен център, трябва освен цената на услугата да проучите каква е апаратурата, с която лазерният център работи, нейната мощност и характеристики.

АКО СТЕ ВЗЕЛИ РЕШЕНИЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ КУРС ЗА ЛАЗЕРНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ ПРОЧЕТЕТЕ СЛЕДВАЩИТЕ РЕДОВЕ.

Отделете време за проучване

lazerna epilaciq 1

Всяка клиника, лазерен център или салон за красота разполага с различна апаратура, разполагаща с различни възможности. Ако се чудите между лазерна или фотоепилация, нашето мнение, че всичко зависи от качеството на машината, цвета и вида на косъма. Изберете място, където използват най-новите системи за лазерно обезкосмяване. Новите технологии работят с охлаждащи механизми, които правят процедурата напълно безболезнена.

Направете консултация с терапевта преди процедурата

lazerna epilaciq 2

Повечето добри лазерни центрове няма да ви откажат тестова процедура. Така ще разберат как реагира кожата ви, а вие ще имате възжмоност да се запознаете с лицето, което ще извършва процедурата, ще чуете неговото мнение за лазерната епилация и ще може да му зададете въпросите си лично.

Бъдете по-внимателни, ако имате тъмна кожа

Ако кожата ви е по-тъмна изберете лазерен център, който работи с машина с по-ниска енергия и по-висока честота. Колкото по-тъмна е кожата ви, толкова по-голям е рискът от изгаряне. Лазерната енергия се абсорбира от пигмента, не от косъма. Следователно тъмният пигмент в кожата е по-вероятно да абсорбира енергията на лазера .

Бъдете особено внимателни в избора си, ако ви предстоят процедури лазерна епилация на лице. Една неправилно извършена процедура може да остави пигментни петна по кожата ви, чието лечение продължава с месеци.

Кои зони се повлияват най-добре?

Принципно, резултата и ефективността на процедурите зависи изключително от типа косъм и правилното настройване на използваната апаратура. Въпреки това, от нашата практика сме установили, че при лазерна епилация на подмишници и лазерна епилация на триъгълник космите се разреждат до 70% още след първата процедура.

При лазерна епилация на крака също има добри резултати след първите 2 – 3 процедури. По-трудни са зоните, където окосмяването е под влиянието на хормони – лазерна епилация на горна устна, лазерна епилация на лице, а при мъжете лазерна епилация на гърди.

Как да се подготвите преди процедурата

lazerna epilaciq 5

За да бъде ефективна процедурата, трябва да oставите космите в областта да растат в продължение на най-малко 20 дни преди заплануваната дата за лазерна епилация .
В този период не е необходимо да оставите космите да израстват. Можете да ги бръснете, премахвате чрез крем депилатор, подстригвате. Не може да отскубвате косъма чрез епилация, кола маска, пинсета<или друг начин, при който космите се отскубват.

Запомнете: Лазерната светлина се абсорбира от пигмента на космения фоликул, а той не трябва да бъде отскубнат, за да е ефективна самата процедура.

Не се срамувайте да задавате въпроси

Комуникирайте с оператора докато ви извършва процедурата .Може да се наложи да регулира интензивността на лазера , на охлаждащия механизъм, или , в някои случаи – да нанесе обезболяващ крем върху кожата ви.

Какво да очаквате след процедурата

lazerna epilaciq 4

След процедурата трябва да сте леко зачервен, а по-чувствителните места по кожата може да образуват червени кръгове . По-старите технологии използват по-силна енергия, без добър охлаждащ механизъм и кожата може да остане зачервена няколко дни, докато при по-новите технологии зачервяването отшумява до няколко часа.
В следващите няколко дни са възможни два сценария: една част от космите остават като черни точки, които изчезват за около 2-3 седмици, а други косъмчета продължават да израстват и опадат без усилие до около 14-я ден за лицето и шията, и до около 28-я ден за област по тялото

Как вървят цените?

Цените на лазерна епилация драстично варират в зависимост от местоположението, използваната апаратура, , третираните участъци. Не се притеснявайте да се обадите и да попитате за цена за лазерна епилация на съответната зона, както и за налични промоции.

Опитайте да преговаряте за цена на пакет от процедури, вместо да плащате за всяка отделна сесия ; това може да ви спести пари в дългосрочен план.

Ето тук може да намерите нашите промоции и цени на лазерна епилация:

Лазерна епилация промоции бургас

Достатъчна ли е една процедура, за да се отървeте от нежеланото окосмяване?

Ако искате да видите резултат трябва да бъдете постоянни!

Циклиничният растеж на косъма е различен, както при различните хора, така и в различните зони. С една процедура ще отстраним само космите, които са били в активна фаза на растеж (анагенна) , но след 30-40 дни се появяват нови косъмчета, които не са били в активна фаза при извършването на първата процедура. Затова е необходим брой процедури от 6 – 8 при по-тъмен косъм, а за някои зони може да бъдат необходими до 10 процедури, за да получите задоволителни резултати.

Планирайте

Тъй като са необходими повече процедури и трябва да изчакате 3-4 седмици между отделните сесии, един пълен курс лазерна епилация на крака или лазерна епилация на горна устна може да отнеме няколко месеца. Така, че ако искате да имате гладка кожа през летните месеци, трябва да започнете от началото на годината.

Най-важният въпрос – заслужава ли си ?

Лазерната епилация не гарантира отстраняване на 100% от нежеланото окосмяване , но гарантира значително намаляване на обезкосмяването ( малкото косъмчета, които останат са почти незабележими ). Лазерното обезкосмяване е перманентно редуциране за определен период, обикновено години, но не завинаги. След завършване на определен цикъл от процедури е препоръчително да се поддържа третираната зона веднъж годишно или според индувидуалните нужди. Все пак не можем да спрем природния цикъл на космения растеж.

Ако търсите Лазерен център Бургас, може да ни потърсите на : +359 877 893230
Ако се интересувате от Лазерна епилация цени

ЗАПАЗИ ЧАС СЕГА!

4/5 - (41 votes)

1 Коментар

  • Много полезна и изчерпателна статия! Единствено от моя опит с лазерната епилация мога да добавя, че броя процедури зависят от това, колко светла или тъмна е кожата ни. И разбира се се от степента на окосмяването и дебелината на косъма. При мен бяха необходими 7 процедури и от 2 години насам съм забравила, че имах косми.

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button