lazerno premahvane na permanenten grim burgas

Как да премахнем перманентен грим или микроблейдинг?

Броят на хората, които прибягват до процедурата перманентен грим или микроблейдинг, се увеличава всяка година.

За съжаление се увеличава и броят на хората, които не са доволни от извършената им процедура.

При нас все по-често идват клиенти с работен перманентен грим, на който не харесват формата или цвета на веждите и желаят да ги коригират, а има и такива, които желаят да върнат по-естствения си вид и да отстранят перманентния грим изцяло.

Какви методи за премахване на перманентен грим съществуват?

Към комента използваме 2 метода, чрез които може да отстраним нежеланите пигментни молекули:

  • Лазерно отстраняване на перманентен грим
  • и отстраняване с помощта на специален разтвор.

Все пак, ако не сте доволни от резултата от извършената Ви процедура перманентен грим или микроблейдинг, не избързвайте в решението си за тяхното пълно отстраняване. Има опции, в които положението е поправимо, като се доверите на специалист, който има опит в работата върху стар перманентен грим. Възможни са промени на цвета и лека промяна на формата.

От друга страна, ако сегашният Ви перманентен грим или микроблейдинг е направен непрофесионално, линиите са криви, цвета не отговаря на избрания от Вас и желаете да го премахнете веднъж за винаги, тогава Ви приветставме да продължите с описанието на методите, по-долу в статията.

Лазерно премахване на перманентен грим


Лазерното премахване на перманентен грим и микроблейдинг е най-често използваният метод.

Какво трябва да знаете за този метод?

  • Не се препоръчва за премахване на перманентен грим или микроблейдинг, който е направен преди по-малко от 6 месеца. През този период в кожата има по-висока концентрация на пигменти, което означава, че ще се нуждаете от повече на брой процедури и самата процедура ще бъде по-болезнена, тъй като наситените в пигмента молекули привличат лазерната светлина. Това от своя страна увеличава и риска от поява на белези и пигментация.
  • По време на изтрелване на лазерните импулси, обработваната зона побелява, след няколко минути това побеляване изчезва , и се появява лек отток.
  • При първа процедура може да наблюдавате избледняване на пигмента до 14 дни. Окончателни резултати ще настъпят след 35-40 дни. През този период вашата имунна система започва процес на отстраняване на пигментните частици от кожата.
  • През заздравителният период е нормално образуването на корички, които не трябва да бъдат чоплени и премахвани. Те осигуряват естествена защита на кожата и спомагат за нейното възстановяване. (ако ги премахнете преждевременно, може да се появят белези) След като коричките паднат, се наблюдавва просветляване на третирания участък. През възстановителния период трябва да се използват епителизиращи локални средства и слънцезащитни кремове..
  • Колкото повече брой процедури сте направили и колкото по-изсветлял е пигментът, толкова по-трудно става неговото премахване и резултате след процедурите са по-незабележими. Имайте търпение и изчаквайте препоръчния период от 40- 60 дни между всяка една от процедурите, както и завършване на целия цикъл от 6 процедури.

За връзка с наш консултант тел: 0877 89 32 30!

Как действа лазерът за премахване на перманентен грим?

Апарата, с който работим е Q switched Nd Yag лазер. Всеки импулс на лазера изпраща светлинен лъч към кожата, който селективно се абсорбира от частичките пигмент, които се намират в дермата. Когато пигментните частици погълнат тази енергия, те се разбиват на още по-дребни частици. От тук нататък, вашата имунна система започва процес на отстраняване на тези частици от кожата. През този период перманентният грим изсветлява. Със всяка следваща процедура лазерът раздробява все повече частици, докато премахне нежелания пигмент напълно.

корекция перманентен грим

Още полезна информация

Пигментите за перманентен грим са с различен състав. Трудно е (а понякога и невъзможно) да знаете какво е използвал специалиста, извършил вашата процедура перманентен грим или микроблейдинг. Пигментите могат да съдържат смес от мастила, някои от тях съдържащи желязо, което при обработване с лазер, придобива черен цвят.

ТИТАНИЕВИЯТ ДИОКСИД

Титаниевият диоксид (съдържаш бял цвят) се използва в повечето пигменти за перманентен грим на хора с по-светъл тип кожа, а тези от вас, с по-тъмна кожа се използват пигменти за перманентен грим с по-тъмно мастило, поради което вероятността за наличие на титан е ограничена. Титановият диоксид се използва и в повечето пигменти за устни, защото дава на татуировката по-ярка основа, за да седи, като цветът се отличава повече.

Титанът е метал, който е раздробен до бял прах. Когато лазерната светлина удари този оксидиран метал, настъпва химическа реакция, която превръща титана в базисно състояние, което притежава тъмно сив цвят.

Взимайки в предвид казаното по-горе, перманентният грим на вежди може да бъде премахнат с този метод, но ще бъдат необходими повече процедури. Процедурата не се извършва за перманенте грим на устни, тъй като устните може да придобият сивкав или черен отенък, който да контрастира с цвета на кожата и да стои неестетично.

Каква е цената на процедурата?

Цената на премахването на перманентен грим с лазер се определя от дебелината на веждите в диапазон от 150 лв. за тънки вежди до 200 лв. за дебели вежди.
Повече за цените вижте тук.

Какво споделят нашите клиенти?

Колко процедури ще бъдат необходими?

Скоростта на отстраняване зависи от клиента, от плътността на пигмента, цвета на пигмента и колко дълбоко е разположен. Пигмента се премахва послойно – в началото се премахват по- горните слоеве.

Пермнентният грим нанесен с машинен метод се отсранява по-бавно от микроблейдинга.

За микроблейдингът са необходими 2-3 процедури.
За перманентен грим – от 6 до 8 процедури.

Важно! С всяка следваща процедура ще наблюдавате все по-бавен процес на известляване и премахване на пигментните частици. Имайте търпение!

Премахване на перманентен грим чрез химически разтвори

Описаната по-долу техника представлява иновативен метод за премахване на микроблейдинг и перманентен грим с помощта на специален разтвор, който позволява пигментите да бъдат извлечени на повърхността на кожата, а не раздробени. (както е при лазерното премахване)

С този метод пигментите се отстраняват от кожата по начин подобен, на начина по който са нанесени по-рано. Изпозлва се машина за перманентен грим. След което специалният разтвор се вкарва до определена дълбочина в кожата.
ПРЕМАХВАНЕ НА ПЕРМАНЕНТЕН ГРИМ Бургас
В сърцето на този процес е биохимична реакция, при която не се разрушават молекулите на пигментното вещество, а се цели тяхната екстракция и отделяне от тялото в непроменена форма. Разтворът взаимодейства с пигментите и ги извлича на повърхността на кожата. Извършен професионално, този метод е бърз и ефективен, тъй като може да отстрани всякакви видове пигменти и цветове.

Колко процедури са необходими?

Ако пигментът е нанесен повърхностно, една единствена процедура може да бъде достатъчна за неговото остраняване. В случай, че е по-дъблоко, процедурата може да се повтори след 1-2 месеца.
премахване на микробелйдинг бургас
При този метод на премавхане е без значение периода от извършване на перманентният грим или миркеоблейдингът. Уникалните свойства на разтвора позволяват премахването на пигментите дори веднага след извършване на процедурата (перманентен грим или миркоблейдинг).

Предимства и недостатъци

Методът също има своите предимства и недостатъци.

Несъмнено предимствата предимствата са следните:

  • Отстраняване на всички нюанси на пигмента (с 99.9%).
  • Безопасност и липса на алергични реакции
  • Простота и ефективност на метода.

Недостатъците включват дълъг лечебен процес – 3-6 месеца. Оформените се корички изчезват в рамките на максимум 10-12 дни, но мястото на третираната зона се възстановява напълно след 3-6 месеца.

Ако се нуждаете от повече информация, може да се свържете с нас на тел: 0877 89 32 30!

3.2/5 - (184 votes)

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button