Микроблейдинг БУРГАС

Едва след излизането от салона, в който сте извършила процедурата микроблейдинг или перманентен грим ще забележете, че веждите ви са много по-тъмни, отколкото сте очаквали.

Но НЯМА за какво да се паникьосвате, защото това е нормално и естествено.

Причината е естественото окисляване, което протича в кожата ви след имплантирането на пигмента. Цвета реагира бавно с кислорода във въздуха, което го кара да потъмнее. Този процес почва 5-10 минути след нанасяне на пигмента в кожата и продължава до 7-10 ден, след това се връща цвета,  който е бил нанесен.

Възстановяване след микроблейдинг в 30 дни

И така, какво да очакваме след процедурата микроблейдинг? Нека да видим как протича възстановяването след процедура микроблейдинг ден след ден.

Ден 1 след микроблейдинг

Със сигурност ще останете възхитени, защото преди да влезете в салона за микроблейдинг с тънки вежди и излязохте с плътни и тъмни вежди, които веднага привличат внимание от пръв поглед.

През първия ден веждите изглеждат плътни, добре дефинирани. Възможно е леко зачервяване, което ще изчезне след няколко часа. Все още не усещате болка от наранявания на кожата заради упойката. Но вече е ясно, че се отделя лимфа, която трябва да се изчисти с памучен тампон и хлорхексидин.

Микроблейдинг след 1 ден

Какво да очакваме през втория ден?

На втория ден след процедура микроблейдинг може да се появи болка, тъй като ефектът от упойката вече е преминал и по лицето ви има отворени ранички от писалката. Кожата е тънка и уязвима. Все още може да се стича лимфа и трябва внимателно да се изчисти. Веждите остават тъмни, ярки, наситени.

Микроблейдинг ден 2

3-5 ден – не се притеснявайте от по-тъмния пигмент

Външният вид на веждите може да се промени, те визуално ще станат „по-дебели“. Пигментът започва да се утаява и може да се появят корички. Вероятно ще искате да се отървете от тях, но това е абсолютно противопоказно!

Заедно с коричките, които сте избрали да премахнете, ще увредите кожата, което ще повлияе на пигмента и крайния резултат. Възможна е и появата и на белези, ако чоплите коричките.

Микроблейдинг ден 3-5

Имайте предвид, че ако искате да получите същия вид на веждите както след микроблейдинг, но в същото време да извършите по-нежна процедура, тогава е по-добре да прибегнете до техника с машинен метод. Принципът на изпълнение е да се нарисуват космите, с помощта на машина за татуаж. Ефектът е подобен на микроблейдинга, но с машинен метод зараства по-бързо и трае повече.

6-10 Ден

През този период коричките постепенно изсъхват сами и падат, може да се появи сърбеж.

Цветът на веждите започва да се променя. Пигментът постепенно се утаява, веждите могат да имат неравен нюанс, да бъдат частично по-светли или по-тъмни.

Микроблейдинг Ден 6-10

11-21 ДЕН – Утаяването на пигмента продължава

Сърбежът отшумява, кожата заздравява. До края на третата седмица след процедурата кожата ще се излекува напълно, но процесът на утаяване на пигмента все още продължава. Не бързайте да правите изводи за крайния резултат. Все още има цяла седмица, в която могат да настъпят промени. Все пак, вече може да добиете представа как ще изглеждат веждите ви след първа процедура микроблейдинг.

Микроблейдинг ден 11-21

1 Месец след Микроблейдинг

Кожата е заздравяла, от корите не е останала и следа, сърбежът отдавна е преминал и пигментът се е уталожил напълно.

Вече знаете как ще изглеждат веждите ви след първа процедура микроблейдинг. Сега виждате всички несъвършенства, ако има такива, разбирате какъв ще бъде цвета на пигмента през следващите няколко години. Вашата задача на този етап е да направите корекция (ретуш), ако имате забележки.

Микроблейдинг Бургас 1 месец

Корекция след микроблейдинг с лазер?

Ако 1 месец след процедурата не харесвате веждите си, и не смятате, че ретушът би ви помогнал – може да извършите корекция с лазер.
Всичко за премахването на микроблейдинг с лазер в тази статия.

4.1/5 - (31 votes)

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button