Радиочестотният лифтинг (т.нар. Rf лифтинг) отдавна се е утвърдил като една от най-търсените процедури в българските клиники и центрове за красота.
Каква е ПРИЧИНАТА?
На този и на други често задавани въпроси от клиенти, ще отговорим в тази статия.
Ще приложим и снимки на резултати преди и след процедура с радиочестотен лифтинг.

Какво представлява Радиочестотния лифтинг?

Радиочестотният лифтинг е нехирургически метод за подобряване структурата на кожата, който се използва успешно, както за подобряване вида и структурата на кожата на лицето, така и на тяло.

Целта на радиочестотата е да генерира висока темепратура в дълбоките слоеве на кожата (дермата), където еластиновите и колагенови нишки като скеле поддържат кожата опъната, стегната и здрава. За разлика от хирургическия лифтинг, където няма промяна в структурата на кожата и тя продължава да старее със същите темпове, то при радиочестотният лифтинг настъпва стимулация на фибробластните клетки, които започват да произведат нов еластин и колаген. Дермата се удебелява, реконструира се овала, фините бръчки изчезват и кожата става видимо по-млада и стегната.

Нещо повече, активното производство на колаген след процедура радиочестотен лифтинг продължава още няколко месеца, което допринася за дългосрочния резултат на терапиите с RF.

За кого е подходящ РФ лифтингът?

Процедурата е подходяща за всеки, който желае да премахне леки до средно изразени повърхностни бръчки, да постигне умерен лифтинг-ефект, стягане и повдигане на кожата на лицето, двойна брадичка, шия и деколте.

Ако започнете процедури радиочестотен лифтинг докато сте все още млади и нямате дълбоки и изразени бръчки, може значително да забавите процесите на стареене и дълго време да нямате нужда от хиалуронови филъри и пластична хирургия.

Но имайте предвид, че горните благоприятни процеси настъпват единствено при ефективно провеждане на процедурата, което зависи от мощността на радиочестотния апарат и компетентността на терапевта.

Как да разберем дали терапията радиочестотен лифтинг действа?

Оптималната температура която трябва да се постигне е 39-43 градуса, което се усеща като затопляне и никога не води до изгаряния. При апаратите за радиочестота с ниско качество и цена опасността от изгаряния е голяма поради липсата на датчик за измерване на температурата.

Ще ви обясним механизъма на действие със следния пример:

 „Когато едно пиле се постави във вряща вода, цялото пиле се повдига и изпъва. По същия начин кожата ни се стяга под въздействието на температурата от мощните радиовълни.“

Тоест радиочестотата кара водата в тъканите да се нагрява, влакната се стимулират и кожата се стяга. Най-важното е, че още 3 седмици след процедурата в кожата продължава да се произвежда нов колаген. И кожата продължава да се стяга.

С каква апаратура за радиочестота работим в Бургас?

Радиочестотният лифтинг в Естетичен център“ВИТАЛАЙЗ“ се изпълнява с апаратура с доказани качества.
В момента работим с четири апарата за радиочестотна терапия.

Единият (Body Shape ™) на израелската фирма Active Optical Systems разполага с по-мощна радиочестотна енергия и служи предимно за лифтинг и стягане (тайтънинг) на лице и тяло.

Другият (3 MAX ™ PLUS) работи с по–ниска енергия, но разполага с мощна вакуумна система за дренаж и вибрация, което позволява едновременно да стяга и дренира, а вибрацията и инфрачервената светлина включени като опция осигуряват един изключително приятен и полезен масаж. Използва се предимно за оформяне и стягане на тялото и премахване на целулит.

Третият (Powershape2®-Termоlift) комбинира радиочестотната енергия с нискоинтензивна лазерна терапия и вакуумен масаж. Напоследък все повече от клиентите ни избират тази терапия и споделят много добри отзиви за нея. Вероятно доброто усещане и резултати се дължат и на индивидуалните накрайници за различните зони по лицето – за крайочния контур, за шията и деколтето, за скулите.

Четвъртият (Ultra 10 ®) е корейска апаратура, която работи с монополярна радиочестота. Тя има изключително добро въздействие за работа на зоната край очите. Тази апаратура използва и двучестотен ултразвук в комбинация с високо честотен ултразвук до 10 MHz, и води до интензивно производство на колаген.

Как протича Радиочестотния лифтинг – видео и снимки?

По-долу прилагаме снимки на жена на 35 г., с дехидратирана кожа,  която в същото време е има повишена мастна секреция през лените месеци. Желае да подобри тургора на кожата, както и да стегне долната част на шията. Притеснява се, че лицето и „губи“ овал, и еластичност.

Rf lifting burgas
Radiochestoten lifting burgas
radiochestoten lifting

Какво се случва в тъканите?

Механизмът на работа на радиочестотния лифтинг може да се обясни чрез следните 3 фази -> радиочестотата превръща вибрациите в топлина -> електромагнитните вълни предизвикват трептене на водните молекули, това трептене превръща електромагнитната енергия в топлинна енергия -> топлината предизвиква регенерация на колагена, засилване на кръвообръщението, стягане на кожата.

Топлината генерирана от апарата води до мощно стимулиране на фибробластите,тоест до неоколагеногенеза .Това означава производство на нов колаген,който може да повдигне брадичката, да оформи контура на лицето , да постигне цялостен лифтинг на лицето, да се намали дълбочината на назолабиалните бръчки .

Какви са цените на радиочестотния лифтинг?

Цената на процедурата радиочестотен лифтинг зависи от зоната, която се обработва и апарата, с който се извършва процедурата.

Радиочестотен лифтингЦЕНА
РФ с ActiveOptical Systems™ (Израел) на цяло лице.90 лв.
(40-45 мин.)
Термален лифтинг Powershape2® (Корея) на цяло лице и шия.120 лв.
(50-60 мин.)
Лифтинг на лице с 3МАХ® (Корея) край очите60 лв.
(20-25 мин.)
Монополярна радиочестота с Ultra10® крайочен контур60 лв.
(20-25 мин.)
Цени на всички услугиЦеноразпис

Какви са предимствата на RF- лифтингът?

 • Естествен начин да събудите собственото си тяло да произвежда нов колаген и еластин, които са съществено важни за еластичността, здравината и вида на вашата кожа.
 • Безболезнена. Не се поставя анестетичен крем преди процедурата.
 • Няма сезонни противопоказания
 • Ефектът е видим веднага след първото посещение и се увеличава в рамките на три месеца след курса

Колко процедури се препоръчват за най-добър ефект?

Опита до сега показва ,че за получаване на трайни резултати са необходими между 6 и 8 процедури ,които се извършват в итервал от 2 до 3 седмици. Препоръчително е след курса да се прави по една процедура на всеки 6 месеца. Най-видим резултат след цикъла се наблюдава на втория, третия месец след процедурите.

Тези схеми са валидни при радиочестотен лифтинг за лице.

Радиочестотен лифтинг на тяло

Радиочестотният лифтинг се използва освен за образуването на нов колаген, така и за елиминиране на целулита и стягане части на тялото.

Радиофреквенцията генерира топлина в дълбоките слоеве на кожата (мастните депа). Високата температура е необходима, за да се получи свиване на съединителната тъкан и елиминиране на ненужната вода от клетките. Процесът се контролира с термометър който е вграден в самия накрайник на по-добрите апарати.

Топлината генерирана от радиофреквентния накрайник повишава локалният метаболизъм и подобрява циркулацията на кръвта и лимфата. Тя стопява фиброзната съединителна тъкан, която придърпва кожата и я прави неравна. Освен това, разтваря мембрата на мастните клетки и мазнините навлизат лимфообръщението. По естествен начин с поемането на повече вода, те се изхвърлят чрез отделителната система на организма.

RF лифтинг на тяло – Видео

С биполярно RF вакуумно повдигане, притокът на кръв към съдовете се ускорява, лимфните дренажни процеси се подобряват и микроциркуларното взаимодействие в клетките се подобрява. В резултат на това не само кожата се стяга и се отървавате от целулита, но също така се елиминират оточните запушвания и стагнацията в кръвоносните съдове и капилярите. Процесите на образуване на фиброза се прекъсват и метаболизмът на мазнините на клетъчно ниво се оптимизира.

За какви случаи се ползва процедурата радиочестотен лифтинг?

• Оформяне на лицев контур и премахване на двойна брадичка
• Стягане на отпусната кожа
• Освежаване на текстурата на кожата
• Заличаване на финни бръчици – радиочестотен лифтинг
• Намаляване на обиколките
• Премахване на целулит

3.7/5 - (140 votes)

11 Коментари

 • Здравейте,
  Бихте ли ми казали колко е времетраенето на процедурата на лице и по колко минути се прави на зона от тялото?
  Благодаря!

  • Здравейте Ева,
   Радиочестотният лифтинг на лице е препроъчително да се извършва в порядъка от 20-40 мин. на зона цяло лице, като много зависи от интензивността на апаратурата. Целта на тази технология е да затопли в долните слоеве на кожата до 60 градуса, да причини коагулация на старите колагенови нишки, и на тяхно място да се създадат нови след няколко седмици.
   На тяло, времетраенето зависи от зоната, например ако се извършва на зона корем, отново се прави между 20-30 мин.
   Ако имате други въпроси, може да ни потърсите на: 0877 89 32 30

 • Здравейте!
  Казаха ми, че тази процедура не е подходяща за жени със силиконови импланти, така ли е наистина?
  Благодаря!

  • Здравейте, г-жо Найденова,

   Съветът, който сте получила е правилен. Във вашия случай, може да се използва високофокусиран ултразвук – (ХАЙФУ-СМАС Лифтинг).

 • Здравейте, радиочестотният лифтинг може ли да се прилага върху области от тялото с татуировки?

  • Здравейте, Диана,
   Нашето мнение е, че радиочестотният лифтинг не би оказал въздействие върху вашите татуировки, и може да извършвате процедури с RF.

 • Правих си радиочестотен лифтинг и ми течеше кръв от зъбите и носа. На какво се дължи това, опасно ли е? Процедурата бе около час и половина.

  • Здравейте, Весела,
   За съжаление, нямаме такъв случай в нашата практиката, най-добре е да потърсите помощ в болнично заведение. Надяваме се всичко да наред с вас!

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button