Перманентен грим на вежди устни очна линия

Перманентният грим е козметична процедура за корекция на цветовете и формата на устните, веждите и линията около очите. Използва се оцетяващ пигмент от минерален или растителен произход, който се инжектира в повърхностния слой на епидермиса с помощта на много финни игли. Поради естествения характер на пигмента, той се приема добре от кожата и осигурява цвят максимално близък до природния.

Перманентният грим най-често се прилага за коригиране формата на веждите, може да имитира молив за вежди или за устни, както и очна линия. Макар думата „permanent“ от английски език да се превежда като „постоянен„, перманентният грим се задържа от 1 до 3 години, след което поради обновяването на клетките цветът избледнява.

Видове Перманентен грим

Перманентен грим на вежди и Микроблейдинг

Перманентният грим е идеален за дамите, които са изтънили веждите си прекалено или са допуснали изкривяване, което не може да се коригира естествено. Основните техники, които се използват са имитация на растеж и със светлосенки.

При едната техника веждите изглеждат сякаш са нарисувани с молив. Микроблейдингът (3D вежди) е метод, при които се отделя внимание на всяко косъмче поотделно. Така се коригира разположението на веждите.

За най-добър перманентен грим е важно да се спазват 3 основни стъпки:

1. най-важно е формата да следва естествените овали на лицето
2. използваните цветове трявба да са съобразени с вашето лице и коса
3. използваната техника – работим с всички познати техники и може да преценим коя е най-добра за постигане на желания резултат.

Разлика между Перманентен грим и Микроблейдинг

Основната разлика е в техниката на въвеждане на пигмента под кожата. Техниката на перманентният грим е известна от 10 години, и днес много жени я предпочитат за корекция и подобряване на веждите си. Микроблейдингът е сравнително нов метод от около 2 години, който подбуди голям интерес между дамите и е доста нашумял в сферата на козметологията.

В таблицата по-долу ще разгледаме разликите между двата метода.

Перманентен гримМикроблейдинг
Въвеждане на пигмента под кожата с машина.Ръчно въвеждане на пигмента под кожата.
Всички косми са с еднаква дължина и ширина.Можете да се рисуват косми с различна дължина.
Инжектиране на пигмента на 8мм под кожата.Инжектиране на пигмента на 3мм под кожата.
Трайност при правилна грижа до 5 години.Максимална издръжливост 2 години.
Няма необходимост от ретуш.В повечето случай се налага ретуш.

 


Повече снимки на клиенти преди и след процедурата може да видите в нашата галерия.

Цени на Перманентен грим в Бургас

Цените на Перманентен грим за вежди в нашия център в Бургас са между 200-250лв., в зависимост от дебелината.
Перманентен грим контур и попълвне на устни(тип червило), както и перманентна очна линия са на цена 250лв.

Всички цени на перманентен грим може да видите в нащия ценоразпис.

Имате въпроси? -пишете ни в онлайн прозореца в дясно и ние ще ви отговорим възможно най-бързо!

Перманентен грим на устни и Перманентна очна линия

Перманентен грим за вашите устни в Бургас – използва се богата цветова палитра от пигменти, според индивидуалните нужди на клиента.
Най-често жените избират тази процедура, за да направят цвета и контура на устните си по- изразителен.

По-долу ще видите някои техники за контуриране на устните:

1. Контуриране на устните
Контуриране на устните
2. Частично запълване на устните. Частичният метод включва разпространение на оттенъка леко от ръба върху една трета от цялата повърхност на устните. По този начин се коригира асиметрията и контурът е добре подравнен.
Частично запълване
3. Изцяло запълване на устните. Драстично се поменя естествения цвят и се пообрява цялостната линия. Може да се изплозва както един вид пигмент, така и комбинаци от два различни тона, за д се създаде преливка и да се придаде допълнителен визуален обем. комбинират два различни тона и между тях се създава плавен преход, осигуряващ допълнителен визуален обем и обем.
Изцяло запълване
4. Техника “Ombre”
Пигментът се разснася от по-тъмните нюанси към по-светлите. Този ефект прави устните визуално по-големи, по-пълни и по-привлекателни.
Техника Ombre
5. 3D метод. Придава красив, траен ефект, обем и съблазнителност. По този начин ,може да скриете неизбежните промени, свързани с възрастта и да коригирате асиметрията.
3D Метод
6. Акварелната техника не предполага създаването на твърда контурна основа. Въвеждането на цвета се извършва на слоеве и на два етапа. Специалистът използва лека цветова схема, за да постигне нежни, естествени преливки на цвета. Устните са привлекателни, естествени и подчертано обемни.
Акварелна техника
По-долу ще разгледаме особеностите на перманнтната очна линия, както и ще видим резултати от процедурата.

Перманентна очна линия

С перманентен грим на очна линия може да постигнете:
1. По-изразителни и по-ярки очи;
2. Да промените формата на очите
3. В комбинация с перманентен грим на вежди се създава добър лифтинг ефект;
4. Окото визуално изглежда по-голямо

Перманентната очна линия може да се нанесе само на единия клепач или на двата. След процеурата всички притеснения за външния ви вид изчезват, защото без значение дали спортувате, работите, забавлвате се или тъкмо се събуждате- винаги изглеждате неотразимо и то без опасност гримът ви да се размаже!
перманентна очна линия Бургас

Преди започване на процедурата, се провежда консултция със спецалиста, като му казвате и какъв ефект желаете да постигнете. Можете да изберете вида на перманентния грим, неговия цвят, както и ширината и дължината на линиите, и контура.

След процедурата, кожата около очите може да се подуе, тъй като тази зона е силно чувствителна, това може да намали интензивността на цвета, но само докато кожата се възстанови. Необходимо е да нанасяте препоръчания от терапевта ви, възстановяващ мехлем в продължение на 7-10 дни, за да поддържате околоочната зона хидратирана.

Как протича процедурата?

Независимост от зоната, която сте избрали, процедурата по поставяне на перманентен грим може да бъде разбита на следните етапи:

1. Започваме с разговор за формата, която трябва да се постигне
2. Избор на цвят
3. Дезинфекциране на зоната и поставяне на локална упойка (инжекционно или с крем)
4. Изработване на макиажа

Във видеоклипа по-долу може да научите повече за разликите между перманентния грим и микроблейдинга, също и как протича процедурата.

Продължителност на процедурата

Обикновено процедурата отнема от 1 час и половина до 2 часа. ( това време включва дизайн, поставянето на обезболяващ крем и изработка )

Премахване на перманентен грим

При нас все по-често идват клиенти, които желаят да коригират или премахнат направения им по-рано перманентен грим. Най-често те са недоволни от цвета или формата на веждите.

Не се притеснявайте, нищо не е фатално. Има два метода, с които успешно премахваме преманентен грим.  Повече за информация прочетете в тази статия.

Възстановителен период след процедурата перманентен грим


Лечебният период след процедурата трае от 3 до 7 дни.

Първите 1-2 дни кожата може да бъде зачервена, подута, подпухнала. През този период перманентният грим изглежда по-ярък и по-наситен, дори малко неестествен.

В следващите 3 – 5 дни ще се образуват тънки корички, които служат като „естествена превръзка“. Не трябва да се опитвате да ги излющвате! Коричките трявбва да паднат сами, тогава кожата отдолу ще е оздравяла.

След като паднат, цвета ще избледнее, а след още няколко дни ще се прояви в действителност цвета, който е постигнат от поставянето на перманентния грим.

Имайте търпение дами, кожата ви трябва напълно да се възстанови, за да видите крайния резултат!

Поради реакцията между пигмента и лимфата в кожата, цветът избледнява и може да има места, в които „не е приет„. Желателно е да се напрви повторно попълване на прекъснитите линии в участъците, където пигмента не е бил усвоен.
Може да използвате кремове с похдранващ и регенираращ ефект, които ще подпомогнат възстановяването.

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Може да обобщим, че перманентният грим е решение за всяка дама, която иска да изглежда неустоимо, без значение кое време на деня е.
Имайте предвид, че новите технологии на работа с машинен метод – перманентен грим позволят да се постигне ясно очертаване на косъмчетата, както при процедурата микроблейдинг, но с много по-дълготраен резултат.

Перманентният грим е най-добрият приятел на модерната работеща жена, майка и всяка заета дама!

Ако имате нужда от допълнителна консултация или желаете да запишете час, свържете се с нас на телефон 0877893230

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button