микроблейдинг-бургас

Щастливи са тези, които природата е надарила с плътни, изразителни вежди. За останалата част на помощ идват микроблейдингът и перманентния грим. Нещата не са толкова трудни – преценете коя процедура е подходяща за вас.

Ръчния метод  за перманантен грим познат като „микроблейдинг“

Веждите изработени по метода микроблейдинг значително се различават от тези, които се работят с машинния метод за перманентен грим. Най-вече, при тази техника се получават максимално естествени вежди, като със специална писалка се рисува всяко косъмче поотделно. Използват се само натурални пигменти. Косъмчетата изрисувани с микроблейдинг изглеждат като ваши, веждите приемат красива и натурална форма.

Какво всъщност стои зад името микроблейдинг?

Micro“ – малък, „Blade“ – нож, острие. В ръцете на талантлив и опитен майстор, малкият нож се превръща в „магическа пръчка„. На запад микроблейдингът на вежди се нарича още „бродерия“. Техниката е толкова финна, че създава асоциации с художествената прецизност!

Каква е разликата между микробелйдинг и машинния метод за перманентен грим?

При микроблейдингът пигментът се вкарва с помощта на писалка в епидермиса, много по-повърхностно отколкото при машинния метод за перманентен грим.
Именно затова, при тази процедура резултатът е по-краткотраен, като в рамките на година-две трябва да повторите процедурата.
Космите са „бродирани“ с тънки, ясни и изразителни удари, които не могат да бъдат разграничени от истинските. Класическият перманентен грим, дори изпълнен от професионалист, винаги е по-дълбок, по-наситен и изглежда като рисунка. По-долу сме постави снмки на работа с двата метода, за да може сами да направите разликата.

Машинен метод перманентен грим

Машинен метод

Микроблейдинг

Микроблейдинг

ВАЖНО! Трябва да знаете, че микроблейдингът не е подходящ за всеки тип кожа.

Ако имате кожа склонна към омазняване, последната лесно ще изхвърли пигмента, което ще ви задължи да посещавате вашият специалист доста по-често и да не сте особено доволни от резултата.

Но това не трябва да ви притеснява!

Съвременните машинни методи за перманентен грим предлагат възможност да се сдобиете с красиви и естествени вежди! Много от нашите клиенти идват за първоначална консултация за процедурата микроблейдинг, но след анализ на кожата им, се оказва, че последната не би била така ефективна и би им струвала доста повече в дългосрочен план. След като им разкажем за новите възможности като „Косъм по косъм – машинен метод„, омбре техника и прочие, те ни се доверяват и дълго се радват на получените резултати.

Какво да очаквате от процедурата?

Микроблейдингът ще направи редките вежди да изглеждат плътни, ще „запълни“ липсващите зони, ще промени цвета и формата, ще скрие белезите.
Дължината, формата и извивката на изрисуваните вежди ще съответстват на това което желаете.
В допълнение към реалистичния резултат, микроблейдингът има следните предимства пред класическия перманентен грим:

– почти безболезнен, няма отток след процедурата;

– не избледнява с времето в непредсказуеми цветове;

– възстановителния период преминава комфортно, без белези;

– ще се радвате на естествени вежди от 1 до 2 години

Грижа след миркоблейдинг

Микролбейдингът на вежди е процедура с минимално травмиране, но последиците от „проникването“ в епидермиса ще се почувстват. Затова, трябва да сте подготвени и да реагирате правилно.

Преди процедурата поставяме силно обезболяващо средство, което ще подейства след около 15-20 минути. След процедурата ще сте леко подути и зачервени, което ще отшуми в рамките на няколко часа.

микроблейдинг-отзивиДва часа след процедурата, обработената зона трябва да се лекува с хлорхексидин.
Трябва да знаете, че първите 7 – 10 дни веждите ще излгеждат по-тъмни. Постепенно ще се образува коричка, която не е нужно да се премахва мануално – тя ще се отдели сама.

Пълно възстановяване се очаква след 28-30 дни. За да ускорите регенерирането 4-5 дни след процедурата, започнете да обработвате веждите с козметичен вазелин.
Най-малко 2-3 седмици след микроблейдинг трябва да се въздържате от посещение на басейни, интензивни тренировки, дълъг престой на слънце.
Кожата в обработваната зона трябва да остане суха и чиста.

Колко време трае микроблейдингът на вежди?

Веднъж въведен в епидермиса, пигментът постепенно се изхвърля чрез лимфата. Това е работа на имунната ситема, която защитава тялото ни. За скоростта на този процес оказват влияние метаболизма, възрастта, вида на кожата и други индивидуалности.
Средната продължителност на процедурата е от 6 месеца до 1,5 – 2 години.

Какво трябва да знаете при избора на специалист?

Както посочихме по-горе, методът на работа е много деликатен, затова трябва да изберете специалист с опит и добър усет. Опитният специалист по микробелйдинг знае как да избере подходящ пигмент, защото кожата поглъща до 50% от цвета.

Освен това, добрият специалист може да комбинира различни отенъци, за да създаде максимално естествен вид на веждите.

Трябва да знаете, че красотата и елегантноста на линиите, цялостната грация на формата – всичко това зависи от специалиста.

Микроблейдинг Цена

Цената на процедурата в по-големите градове като София, Пловдив, Варна и Бургас варира от 150 до 350 лв. Някои от центровете предлагат пакетна цена, която включва ретуш.
Ако се интересувате от нашите цени за микроблейдинг, може да ги видите тук.

А какво да направя ако резултатът не ми хареса?

В днешно време има лек за почти всяка болка, така че и несполучливата процедура няма да бъде с фатален край. При нас все по-често идват клиенти с направен перманентен грим или микроблейдинг, от който не са доволни и ни питат дали може да го коригираме или премахнем.
Корекцията на перманентен грим или микроблейдинг е възможна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За Vitalaiz

В Естетичен център Vitalaiz работим с най-съвременните технологии и апаратура. Нашата цел е да повдигнем вашето самочувствие, за да водите един по-пълноценен и по-щастлив живот.

“Един дефект на душата, не може да бъде коригиран върху лицето, но ако има дефект на лицето и бъде коригиран - това може да промени душата.”

Жан Кокто

Call Now Button