микроблейдинг-бургас

Щастливи са тези, които природата е надарила с плътни, изразителни вежди. За останалата част на помощ идват микроблейдингът и перманентния грим. Нещата не са толкова трудни – преценете коя процедура е подходяща за вас.

Ръчния метод  за перманантен грим познат като „микроблейдинг“

Веждите изработени по метода микроблейдинг значително се различават от тези, които се работят с машинния метод за перманентен грим. Най-вече, при тази техника се получават максимално естествени вежди, като със специална писалка се рисува всяко косъмче поотделно. Използват се само натурални пигменти. Косъмчетата изрисувани с микроблейдинг изглеждат като ваши, веждите приемат красива и натурална форма.

Какво всъщност стои зад името микроблейдинг?

Micro“ – малък, „Blade“ – нож, острие. В ръцете на талантлив и опитен майстор, малкият нож се превръща в „магическа пръчка„. На запад микроблейдингът на вежди се нарича още „бродерия“. Техниката е толкова финна, че създава асоциации с художествената прецизност!

Каква е разликата между микробелйдинг и машинния метод за перманентен грим?

При микроблейдингът пигментът се вкарва с помощта на писалка в епидермиса, много по-повърхностно отколкото при машинния метод за перманентен грим.
Именно затова, при тази процедура резултатът е по-краткотраен, като в рамките на година-две трябва да повторите процедурата.
Космите са „бродирани“ с тънки, ясни и изразителни удари, които не могат да бъдат разграничени от истинските. Класическият перманентен грим, дори изпълнен от професионалист, винаги е по-дълбок, по-наситен и изглежда като рисунка. По-долу сме постави снмки на работа с двата метода, за да може сами да направите разликата.

Машинен метод перманентен грим
Машинен метод
Микроблейдинг
Микроблейдинг

ВАЖНО! Трябва да знаете, че микроблейдингът не е подходящ за всеки тип кожа.

Ако имате кожа склонна към омазняване, последната лесно ще изхвърли пигмента, което ще ви задължи да посещавате вашият специалист доста по-често и да не сте особено доволни от резултата.

Но това не трябва да ви притеснява!

Съвременните машинни методи за перманентен грим предлагат възможност да се сдобиете с красиви и естествени вежди! Много от нашите клиенти идват за първоначална консултация за процедурата микроблейдинг, но след анализ на кожата им, се оказва, че последната не би била така ефективна и би им струвала доста повече в дългосрочен план. След като им разкажем за новите възможности като „Косъм по косъм – машинен метод„, омбре техника и прочие, те ни се доверяват и дълго се радват на получените резултати.

Грижа след миркоблейдинг

Микролбейдингът на вежди е процедура с минимално травмиране, но последиците от „проникването“ в епидермиса ще се почувстват. Затова, трябва да сте подготвени и да реагирате правилно.

Преди процедурата поставяме силно обезболяващо средство, което ще подейства след около 15-20 минути. След процедурата ще сте леко подути и зачервени, което ще отшуми в рамките на няколко часа.

микроблейдинг-отзивиТрябва да знаете, че първите 7 – 10 дни веждите ще излгеждат по-тъмни. Постепенно ще се образува коричка, която не е нужно да се премахва мануално – тя ще се отдели сама.

Пълно възстановяване се очаква след 28-30 дни. За да ускорите регенерирането 4-5 дни след процедурата, започнете да обработвате веждите с козметичен вазелин.
Най-малко 2-3 седмици след микроблейдинг трябва да се въздържате от посещение на басейни, интензивни тренировки, дълъг престой на слънце.
Кожата в обработваната зона трябва да остане суха и чиста.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА МИКРОБЛЕЙДИНГ

Колко време трае микроблейдингът на вежди?

Веднъж въведен в епидермиса, пигментът постепенно се изхвърля чрез лимфата. Това е работа на имунната ситема, която защитава тялото ни. За скоростта на този процес оказват влияние метаболизма, възрастта, вида на кожата и други индивидуалности.
Среднo след  6 до 12 месеца трябва да повторите процедурата.

Микроблейдинг Цена

Цената на процедурата в по-големите градове като София, Пловдив, Варна и Бургас варира от 250 до 450 лв. Някои от центровете предлагат пакетна цена, която включва ретуш.
Ако се интересувате от нашите цени за микроблейдинг, може да ги видите тук.

Колко време отнема процедурата?

Обикновено процедурата отнема около 2 -2,5 часа. В това време се включва и изборът на форма, поставянето и изчакването упойката да подейства.

Защо веждите ми изглеждат по-тъмни по време на възстановителният процес?

Не се притеснявайте, това е нормална част от процеса. Причината е естественото окисляване, което протича в кожата ви след имплантирането на пигмента. Цвета реагира бавно с кислорода във въздуха, което го кара да потъмнее. Този процес почва 5-10 минути след нанасяне на пигмента в кожата и продължава до 7-10 ден, след това се връща цвета, който сме нанесли.

Защо цвета ми се олющва след около седмица?

Една от причините е наличието на пигмент под нея. В случай, че липсва пигмент, трябва да се направят корекции с ретуш на процедурата.

Какво е Ретуш?

Ретушът преповтаря процедурата. Прави се в рамките на месец-два след първоначалната манипулация. Понякога без него не може, тъй като има много избледнели косъмчета. В други случаи се използва за освежаване и подчертаване.

Задължителен ли е ретуш?

Ретушът не е задължителен, зависи от вашата кожа. При по мазна кожа, почти винаги се налага ретуш.

Какво да очаквате от процедурата?

Микроблейдингът ще направи редките вежди да изглеждат плътни, ще „запълни“ липсващите зони, ще промени цвета и формата, ще скрие белезите.
Дължината, формата и извивката на изрисуваните вежди ще съответстват на това което желаете.

Мога ли да мокря веждите?

Да, препоръчително е да ги миети с детски сапун. След подсушаване нанасяйте крем Bepanten Plus или козметичен вазелин, който ще ги поддържа омазнени.

Къпане след микроблейдинг?

Добре е да изчакате поне няколко часа, ако е възможно и едно денонощие след процедурата. Впоследствие, както сме обяснили по-горе, използвайте детски сапун за измиване на веждите.

Мога ли да скубя веждите си след микроблейдинг?

Не, не ви препоръчваме да скубите веждите си след извършване на тази процедура.

Какво трябва да знаете при избора на специалист?

Както посочихме по-горе, методът на работа е много деликатен, затова трябва да изберете специалист с опит и добър усет. Опитният специалист по микробелйдинг знае как да избере подходящ пигмент, защото кожата поглъща до 50% от цвета.

Освен това, добрият специалист може да комбинира различни отенъци, за да създаде максимално естествен вид на веждите.

Трябва да знаете, че красотата и елегантноста на линиите, цялостната грация на формата – всичко това зависи от специалиста.

А какво да направя ако резултатът не ми хареса?

В днешно време има лек за почти всяка болка, така че и несполучливата процедура няма да бъде с фатален край. При нас все по-често идват клиенти с направен перманентен грим или микроблейдинг, от който не са доволни и ни питат дали може да го коригираме или премахнем.
Корекцията на перманентен грим или микроблейдинг е възможна!

4.2/5 - (79 votes)

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button