Филъри лице

Под думата „филъри“ много хора си представят напомпани устни с несиметрична форма. Това е далеч от приложното поле на хиалуроновите филъри.

Не е нужно да се страхувате от тях, стига да сте информирани и да знаете кога могат да ви помогнат и дали имате нужда.

Какво представляват филърите?

Хиалуроновите филъри са препарати на базата на стабилизирана хиалуронова киселина, които се  инжектират директно в кожата с цел попълване съответната зона до точката, където бръчката или вдлъбнатината е изгладена.

Хиалуроновата киселина е естествен компонент на човешката кожа, производството й намалява с възрастта и чрез инжектиране попълваме дефицита.

Филърите са безопасни, защото са напълно абсорбируеми и не водят до необратими странични ефекти.

Къде се поставят?

С филъри може да се запълнят бръчици по лицето, може да се прави контур на устни, корекция на нос, премахване на белези от акне, запълване на гневна бръчка и прочие.

Филъри за устни

Поставянето на филър в устните се изършва с цел контуриране и създаване на обем.

Резултатите са незабавни, но ще продължат от 3 до 12 месеца, защото филърът се абсорбира от организма.

Aко резултатът не ви хареса, можете да спрете инжектирането и кожата ще се върне в първоначалното си състояние. Ако желаете да запазите резултатите, трябва да се правят поддържащи процедури.

Подробности за процедурата може да намеритте в статията ни за уголемяване на устни.

Важно! Трябва да правите разлика между хиалуроновите филъри и синтетичните филъри (като силикона), използвани преди години. Последните не се разграждат.

Поставяне на филъри в зоната на лицето

Едно от основните приложения на хиалуроновите филъри е запълването на бръчки. В зависимост от техния вид и дълбочина, лекарят специалист избира подходящ филър.

По-долу ще посочим информация за по-често третираните зони по лицето.

Назолабиални бръчки

Назолабиални гънки или бръчки се появяват в зоните от двете страни на устата. В общия случай, те могат да бъдат попълнени с филъри.

НО! Ако имате силно увиснали бузи, тогава нито един филър няма да ги върне в първоначалната им форма.

Филърът прави тъканта по-тежка и бузите ще провиснат още повече. Това са законите на гравитацията.

назолабиални гънки филър бръчки
при така изразени назолабиални бръчки не може да се очаква корекция с филъри

Назолабиалните филъри са ефективни при жени на възраст от 30-45 години, когато дехидратацията на лицето е умерена, или до 50-55 години при жени с фино набръчкан тип стареене, с тънко лице, когато няма плаващ овал и увиснали бузи.

При пациенти в напреднала възраст, добър ефект се постига чрез едновременно запълване на назолабиалните гънки и увеличаване на устните с филър.

Назолабиални бръчки преди следПопълването на бръчки е много ефективно на мъжкото лице.
Мъжката кожа е по-дебела от женската, а увисналите тъкани с възрастта се появяват много по-късно. В същото време бръчките са много дълбоки и остри, на практика представляват бразди. Съответно запълването на тези бразди дава веднага ярък ефект против стареене.

Мъж назолабиални гънки Predi sled

Филъри под очите

Филърите могат да подобрят изразения слъзен канал и дълбоко позиционирани очи, които възрастови изменения се появат след 35-40 години.

филъри под очите

За справяне с тъмните кръгове под очите най-добър ефект има мезотерапията.

Контуриране на скули с филъри

С филър, освен попълване на бръчки, може да се подчертае и формата на скулите.

Важно е да знаете, че цената за процедурата е по-висока, отколкото при поставянето на филър в други области, тъй като за изпълнението и са необходими от 2 до 4 мл.

Колкото по-плоско е лицето, толкова повече филър е необходим.

филъри за скули

Цени за поставяне на филър

Цената на поставяне на филър се определя от марката на филъра, количеството и зоната.

За 1 мл. хиалуронов филър цените започват от 360 лв. и стигат до 500 лв.

Ценова листа

Процедура по поставяне на филър

Лекарят, в зависимост от сложността на проблема и индивидуалните характеристики на пациента, може да предложи използването на един или няколко вида филъри.

Умерените кожни гънки и бръчки могат да се изгладят с помощта на по-плътни филъри, за въвеждането на които иглите са малко по-дебели. Тези филъри се разграждат по-бавно (траят по-дълго), но по време на инжектирането пациентът често изпитва по-голям дискомфорт. Повечето продукти съдъръжат обезболяващ лидокаин (в количество 0,3%), а може да се извърши и локална анестезия.

Когато се коригират бръчки, хиалуроновата киселина се въвежда в основата, запълва ги отвътре, изтласквайки меките тъкани навън. В резултат на това, релефът в проблемната област става равномерен и гладък, визуалните дефекти се елиминират.

Продължителността на процедурата е приблизително 15-30 минути.

След процедурата обикновено няма възстановителен период. Въпреки това, понякога върху третираната зона се появяват зачервяване, синини или подуване. Те отшумяват в рамките на няколко дни до седмица.

Ако филърът се постави по-повърхностно е възможно да се появят малки бучки.

Често задавани въпроси

Може ли да се поставят филъри по време на бременност?

Препоръчително е да не се извършват инжекционни процедури, включително поставяне на филър по време на бременността.

Болезнеността на тези процедури може да провокира контракции и спонтанен аборт. Освен това, вслесдствие променената хормонална активност, може да не се постигнат очакваните резултати.

Изводът, е че двете процедури се използват за различни естетични корекции.

Филъри и употреба на алкохол

Този въпрос е често задаван от наши клиенти, поради което сме дали подробен отговор в статията алкохол след поставяне на филър.

Радиочестотен лифтинг и филър

Радиочестотата загрява кожата в дълбочина, а топлината ускорява разграждането на хиалуроновия филър. Поради това, първо трябва да извършите процедурите радиочестотен лифтинг и след това да преминете към поставяне на филър.

Грижа след поставяне на филър?

  1. През първата седмица се опитайте да ограничите алкохола и солта – рискът от оток в зоната на инжектиране се увеличава.
  2. Ако е извършена корекция на устните, не яжте и не пийте нищо горещо през деня
  3. Препоръчително е други козметични процедури да се извършват 2 следи след поставянето на филър.
  4. Процедурите, които симулират възпалителна реакция в кожата (химически пилинг, лазерни технологии, IPL, радиочестотен лифтинг), ще помогнат за ускоряване на резорбцията на филъра.
  5. Не масажирайте сами зоната при инжектиране на филър в устните!
  6. Добре се отразява приема на по-големи количества вода, тъй като добрата хидратация подсилва ефекта на филъра.

Колко време трае ефектът на филъра?

Филърът трае от 3 до 12 месеца, защото хиалуроновата киселина е натурален продукт, който се абсорбира от организма.

При поставяне на филър в устните, целите ли се инжектират или само определи зони от тях?

За да се получат симетрични устни, количеството трябва да се разпредели в целите устни, като може да се подсилят конкретни зони.

Може ли да се премахне филъра, ако не ви харесва?

Хиалуроновият филър може да се отстрани с ензимен продукт, който го разгражда. Процедурата се извършва от лекар-специалист.

Какви са рисковете от поставяне на хиалуронов филър?

След като всичко казано , основните въпроси са трайността на филъра, последвано от риска от образуването на бучки и в крайна сметка до умението на лекаря в поставянето на точното количество филър на точното място.

Независимо от вида на филъра , необходими са техника на инжектиране, както и разбирането как различните вещества влияят върху кожата .

Има ли най-добър хиалуронов филър?

Кой филър е „най-добър „ или “ предпочитан „ зависи от техниката на доктора , неговите умения , опит, подготовка и вашите нужди.

За да ви улесним, в следващите няколко статии ще разгледаме различни видове хиалуронови филъри, техните предимства и недостатъци.

4/5 - (88 votes)

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button