лечение на старчески петна

Петната, които описвате, наричани

често „старчески петна“, представляват изменение в пигментацията на кожата, които настъпват в по-късна възраст поради увреждания на тъканта от процесите на окисление.

Кога започва появата на старчески петна

Те се срещат много често при хора над 40 години. Причината за появата им може да е остаряването, излагане на слънце или други форми на ултравиолетова светлина.

Хранителен режим

Хранителните добавки с антиоксиданти могат да предотвратят появата на кафяви петна по лицето
, а нанасянето на течен витамин Е (отворете ампулата и втрийте маслото върху петната) понякога води до избледняването им, но няма да ги заличи напълно.

Трябва да помогнете и на работата на черния си дроб, тъй като тези петна може да са знак, че този орган не се справя с детоксикацията на тялото. Черният дроб е основният орган, който обезврежда предните оксиданти. Затова яжте много пресни плодове и зеленчуци, (особено броколи, зеле, лук, чесън и карфиол), пийте най-малко по 1,5 л вода на ден, яжте богати на фибри храни като фасул, кафяв ориз, овес и ръжен хляб. Работата па черния дроб се подпомага и от витамин С (по 2 г на ден) и билките магарешки бодил и артишок.

aloe_vera-for-dark-spot-removal-acbe-scars-removal-home-remedies-goindiya-blogspot-in

Кои естетични процедури премахват старческите петна

Фототерапия против пигментация

Като правило, колкото по-тъмна е пигментацията (тъмни лезии, гъста пигментация), толкова по-бързо и по-ефективно е лечението (по-малко процедури, по-бързо изсветляване).

В Естетичен център Vitalaiz, за премахването на старчески петна по лицето и ръцете използваме АFT технология – уникална система на филтриране, подобряваща проникващата способност на светлината без да е необходимо използване на рисково висока за кожата енергия.

Терапевтичният ефект се дьлжи на факта, че патологичните структури са по-богати на меланин (или друг пигмент) в сравнение с околните тъкани. При поглъщане на светлинната енергия от пигмента тя се трансформира в топлинна, което води до разрушаване на натоварените с пигмент клетки.

Методът е неабразивен, което не пречи на избралите го клиенти да изпълняват ежедневните си задължения. Те могат да се върнат към ежедневието си веднага след провеждане на процедурата. Всъщност много клиенти планират процедурите в своята обедна почивка.

Колко процедури са необходими

Препоръчително да се направят от 4 до 8 процедури

Микродермабразио

лечение на кафяви петна по лицето

Друг метод за премахване на петната по кожата е т.нар. дермабразио, при който кожата се „шлифова” с бързо въртяща се четка. Методът действа на вакуумен принцип, чрез който се премахва старият слой кожа, за да може на мястото му да се образува нов, с нормална пигментация.

В Естетичен център VITALAIZ използваме апарат DR.SKIN, който работи с диамантено микродермабразио.

При диамантеното микродермабразио процесът на нежно премахване на мъртвите клетки се извършва от апликатор с диамантен връх, който леко засмуква, за да премахне мъртвите или увредени кожни клетки. Кожата е по-мека, гладка, чиста, свежа и изглежда по-млада. Микродермабразието, което използваме в Естетичен център Vitalaiz се различава от дермабразието, по това, че представлява по-нежна и не толкова агресивана козметична процедура.

Колко процедури са необходими

За оптимален резултат, специалистите препоръчват да се правят от 4 до 8 процедури като между процедурите се правят паузи от 1-2 седмици. За поддържане на резултатите се препоръчва извършване на микродермабразио на всеки 2-3 месеца, след края на основния курс от процедури. Желателно е процедурите да се правят през есенно-зимния период когато третираните участъци няма да бъдат излагани на вредните ултравиолетови лъчи.

Мезотерапия

В Естетичен център Vitalaiz препоръчваме извършването на мезотерапия против старчески петна един път в месеца, в продължение на 6 месеца. След това се прави по 1 процедура на всеки 3-4 месеца за поддържане на постигнатия резултат.
Тази процедура позволява да се навлезе дълбоко в кожата и да се третират стари и упорити пигментни петна, както и такива, с които сме се сдобили вследствие на неправилното излагане на слънце.

3.5/5 - (10 votes)

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button