Какво представлява химилическият пилинг ?

Химичния пилинг е процедура за изглаждане и подобряване вида на кожата чрез излющтване на повърхностния й слой с помощта на различни химични препарати. Тази процедура е особено полезна при хора със ситни бръчици на лицето и пигментации на кожата, за лечение на акне и други белези по кожата на лицето.
В основата на различните препарати за химичен пилинг са киселините.

Кои киселини се използват в естетичен център ” Vitalaiz ” ?

Алфахидрокси киселините (гликолова, млечна и плодови) се използуват за лек химичен пилинг и поради мекото действие на тези киселини, възстановяването е много бързо, но за постигане на видим ефект обикновено се налага няколкократно прилагане на интервали от по една седмица до месец. След третиране с тях кожата на лицето става по-гладка и по-светла.

Трихлороцетната киселина се използува в различни концентрации за различна дълбочина на излющването. Най-често се използува за средно дълбок пилинг, с който много добре се повлияват повърхностните бръчици около очите и устата, както и повърхностните дефекти и пигментации на кожата.

Кога е подходящо да се прави химически пилинг ?

Химическият пилинг се използва за лечение на редица кожни пролбеми: белези от акне, слънчеви изгарения, стареене на кожата, пигментация, увисване на кожата, бръчки.

Болезнен ли е химическият пилинг ?

При химически пилинг се усеща щипене по кожата, парене, но не и силна болка.Най-леките пилинги използват алфа-хидрокси, гликолова, млечна или плодови киселини. Те може да причинят парене, зачервяване и образуване на корички, а като кожата започва да се обновява всички тези проблеми ще отшумеят.Нашият дерматолог ще ви консултира и ще избере най-подходящата за вашето състояние и кожа процедура.

Необходима ли е специална подготовка преди самата процедура?

Химическият пилинг не изисква специална подготовка на кожата,е възможно по време на консултацията, предшестваща пилинга, да получите конкретни съвети за поддържане на кожата от нашия дерматолог, както и препоръка за използването на определен лечебен или козметичен продукт до момента на процедурата.

Химически пилинг
5 4 votes

Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За Vitalaiz

В Естетичен център Vitalaiz работим с най-съвременните технологии и апаратура. Нашата цел е да повдигнем вашето самочувствие, за да водите един по-пълноценен и по-щастлив живот.

“Един дефект на душата, не може да бъде коригиран върху лицето, но ако има дефект на лицето и бъде коригиран - това може да промени душата.”

Жан Кокто

 

РЕЗЕРВИРАЙ ЧАС ОНЛАЙН И СПЕСТИ

-20 % ОТ ЦЕНАТА НА ВСИЧКИ ПРОЦЕДУРИ