Водното или вакуум почистване на лице е познато на световния и български пазар под името „Hydrafacial“, която процедура се базира на комбинацията от почистване на кожата на лицето в три направления – ексфолиране, ексктракция (почистване на порите) и хидратация.

По-долу в статията ще ви разкажем защо почистването с вакуум е предпочитана процедура за премахване на черните точки, какво включва процедурата, и с какво се отличава апаратурата, която използваме в нашия център за извършване на тази терапия.

Приятно четене!

Защо и кога да изберем почистване на лице с вакуум?

Почистването с вакуум (водното дермабразио) се оказа една от най-добрите терапии за премахване и почистване на лицето от черни точки. Тя се оказа и много по-щадяща процедура за лица с тънка и предразположена към зачервяване кожа.

За разлика от механичните техники за почистване („наречената ръчна екстракция“) и обикновеното микродермабразио, което разчита на корундованите кристали или на диамантените частици да отстранят мъртвите клетки от кожата, почистването с водно дермабразио използва водни струи (без абразивни частици) за полиране повърхността на кожата.

Не ни разбирайте погрешно – не казваме, че останалите методи за почистване на лице са по-лоши.
Съветваме ви да избирате този метод за почистване според вида и състоянието на кожата.

Нека видим какъв е механизмът на действие в дейтайли.

Как действа почистването с вакуум (водното почистване)?

Технологията наподобява мини торнадо, което изсмуква мръсотията от кожата и в същото време прокарва активни субстанции в дълбочина.
Процедурата се основава на едновременно въздействие върху кожата по три различни начина:

    1. Механично ексфолиране на мъртвите епидермални частици с помощта на дюза с оребрена повърхност под формата на спирала, която се поставя върху накрайника на апарата;
    2. Отстраняване на ексфолираните частици и почистване на порите под въздействието на вакуум, който всмуква мръсотията от кожата
    3. Насищане на кожата със серум, подбран според проблема и доставен чрез вакуум.

В допълнение, вакуумът стимулира микроциркулацията, нормализира метаболитните процеси в клетките, подобрява тонуса на кожата, има и лифтинг ефект.

Резултати, впечатления и препоръки на клиента

Ефектът след процедурата е видим с просто око – кожата е много гладка, идеално хидратирана, без черни точки и разширени пори.
pochistvane na lice s vakuum
vodno pochistvane burgas

Какво е по-различно в почистването с AqusureH2®?

Всички сме чували за свободните радикали – причинители на остаряването и на болестите.

Прекомерното производсво на свободни кислородни радикали води до производството на излишен меланин (пигментация, лунички и т.н), уврежда ДНК клетките, разрушава колагена, еластина и хиалуроновата киселина.

Хидрогенизираната вода, която се произвежда с помощта на патентоватана технология на апарата AquаsureH2® е обогатена със свободни молекули водород (H2), които неутрализират свободните кислородни радикали акумулирани в тялото ни.

водно дермабразио Бургас

Нека направим сравнение между обикновената вода и хидрогенизираната вода създавана с AquаsureH2®.

Молекулните частици на обикновената вода са по-големи от порите, което препятства доброто почистване на замърсените пори.

водно дермабразио действие

Ултрафинните частици на хидрогенизираната вода са по-малки от порите, което позволява нейното проникване и почистване на мъртвите клетки от порите.
Освен това, хидрогенизираната вода стига до дълбоките слоеве на кожата, което спомага за дълбока хидратация и почистване в дълбочина.
водно дермабразио

Каква е цената на процедурата?

Процедурата водно дермабразио (вакуум почистване) с AquаsureH2®, включва почистване на грима и лек масаж, последващо от водно полиране с хидрогенизирана вода, прокарване на активни субстанции (съобразено с нуждите на кожата), галваничен лифтинг масаж на лице + лечебна маска.

ВОДНО ДЕРМАБРАЗИО AquаsureH2® ЦЕНА
Цялостна терапия 80 лв.
(40-50 мин.)
Цени на всички услуги Ценоразпис

Колко процедури се препоръчват?

Резултатът от почистването с водно дермабразио се вижда след първата процедура.

Ако порите са силно запушени, се препоръчва да се извърши курс от 3 до 6 процедури, веднъж седмично

Какви са ползите от хидра пилинга?

Премахване на черни точки (комедони), включително и подкожни.

Мъртвите клетки се почистват без абразивни частици и се обновява кожата.

Защо да изберем вакуум почистване на лице с AquаsureH2®?

1. Не води до изсушаване на кожата, въпреки ексфолацията, благодарение на хидрогенизираната вода.
2. Неаблативна процедура – ексфолация без игли и физическа стимулация.
3. Водно-галванична технология, която способства за дълбоко прокарване на активни съставки в кожата.
4. Подобрява тена и свива порите.
5. Без възстановителен период.

Има ли възстановителен период след процедурата?

След почистването на лице с AquаsureH2, няма възстановителен период.

Може да се върнете към ежедневните си задължения непосредствено след процедурата.

За финал можем да обобщим, че терапията с AqusureH2 е щадящ и нежен метод за почистване на лицето, който е  изключително подходящ за чуствителна и тънка кожа. Порцедурата е добър избор, също и  за хора със суха кожа, тъй като я хидратира в дълбочина и едновременно с което, я почиства.

След терапията кожата е почистена и тонизирана, а естествените процеси на производство на колаген в клетките, са активирани.

Хората, които се интересуват от Водно дермабразио, четат също и статиите за Дълбоко почистване на лице, Диамантено микродермабразио и Безиглена мезотерапия.

4/5 - (55 votes)

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button