fbpx

Безиглена мезотерапия

Какво представлява безиглената мезотерапия ?

За да обясним същността на безиглената мезотерапия трябва да я съпоставим с обикновената мезотерапия.

Мезотерапията е медицинска процедура, която включва инжектиране на коктейли базирани на хиалуронова киселина. В зависимост от ефекта, който целим, хиалуроновата киселина се смесва с Х-ДНК гел, минерали, биопептиди, витамини, натурални екстракти и други активни съставки.

Както подсказва корена на думата „МЕЗО„, с тази процедура успяваме да стигнем до средния слой на кожата. С нанасянето на каквато и да е козметика е изключително трудно да достигнем до мезодермата, тъй като горният слой на кожата (епидермисът) защитава от външни физични и химични фактори.

При мезотерапията, недостатък е лекият дискомфорт по време на процедурата и възможността за появата на хематоми, които отшумяват в рамките на седмица.

Безиглената (неинжекционна) мезотерапия

е революционна нова технология,високоефективна, безболезнена и абсолютно безопасна.

Коктейл от полезни съставки се нанася директно върху кожата и след това се прокарва в кожата с помощта на специално устройство, което излъчва пулсиращи магнитни вълни.

Само по време на процедурата на безиглената мезотерапия, пропускливостта на клетъчната мембрана се увеличава почти 400 пъти.

Хранителните вещества свободно проникват в кожата на дълбочина 1-2 мм, където образуват резерв. Безиглената мезотерапия ви позволява да използвате този запас за дълго време, защото веществата от него лесно се разпределят в други слоеве на кожата.

Все повече клиенти в центъра ни в град Бургас, съобщават, че безиглената мезотерапия е любимата им процедура за лице.
Това е мезотерапия без инжекции, без болка и без противопоказания!

За приложението на мезотерапията

В нашия център сме се доверили на апаратура с доказан произход и резултати – Dr.Skin.
Чрез метода на електропорезата, прокарва активните субстанции в кожата. (използвайки електрически импулси, без болка и странични реакции)

Как действа електропорезата ?

Електропорезата е процес, който въздейства директно върху кожата и мигновено подобрява степента на проникване в кожната тъкан. Този импулсен ток индуцира образуването на малки отвори (пори) в мембраните, в които проникват заобикалящите молекули (проетини, DNA и др. )

Кои процедури мога да комбинирам с безиглена мезотерапия ?

Препоръчва се химически пилинг, доколкото пилингът подобрява пропускливостта на роговия слой. Поради това, пилингът се извършва непосредствено преди процедурата. Можете да направите пилинг и отделно, като интервалът между процедурите е по преценка на козметика.

Често се предписва пилинг с кора от манделова киселина за пациенти с чувствителна кожа. Теглото на молекулата на тази киселина е доста голямо (152 Da), поради което тя прониква в кожата бавно и по-равномерно от другите алфа хидрокси киселини. С помощта на пилинги с манделова киселина се подобрява състоянието на кожата при възпалително комедонно акне, премахват се пигментацията и се контролира развитието на бактериални усложнения.

Как протича процедурата беизглена мезотерапия ?

 1. Отваря порите и каналите
 2. Тези пори са временни и реверсивни
 3. Субстанциите преминават по време на електрическия импулс
 4. Няма промяна на тъкани и клетки

Какви видове безиглена мезотерапия може да ви предложим

Според възрастта на пациента, вида на кожата и други индивидуални признаци, нашите козметици избират активните съставки и приготвят индивидуален „коктейл„.

Всеки коктейл е базиран на хиалуронова киселина към която се добавят витамини, минерали, пептиди, ДНК-гел, избелващи съставки, походящи за състоянието на вашата кожа.

Кои козметични проблеми могат да бъдат лекувани чрез безиглена мезотерапия?

Тази процедура е подходяща за:

 • Изглеждане и превенция на финни бръчици и подобряване еластичността на кожата
 • Лифтинг и изглаждане кожата на лицето
 • Хидратация и обновяване на кожата на лицето
 • Заздравяване на кожата
 • Възпрепятстване секрецията на себум
 • Борба с акнето
 • Хиперпигментация

Какво да очакваме след процедурата?

Веднага след процедурата кожата е гладка, стегната и бляскава. В зависимост от избраните активни съставки, ефектът може да продължи седмица-две напред и да видите кожата си променена.

Може ли да се прави неинжекционна мезотерапия при бенки по лицето ?

Да, по време на процедурите бенките се заобикалят.
Те трябва да бъдат изследвани и описани по време на консултацията. Няма абсолютни противопоказания.

Колко е препоръчителния брой процедури?

При безиглена мезотерапия на лице,шия или деколте се препоръчват 6 процедури – по веднъж седмично и след това поддържаща процедура веднъж месечно. Броят и честотата на процедурите, както и съчетанието на активните съставки се определят от козметика индивидуално за всеки пациент според конкретните нужди.

Безиглена мезотерапия при целулит

При третиране на портокалова кожа и целулит броя процедури може да варира в зависимост от големината на областта и тежестта на целулита.

В повечето случаи е нужно да се направи един цикъл от 8-12 (минимум 6) процедури, като е препоръчително да се направят два такива цикъла годишно. Общият брой на процедурите все пак зависи, в не малка степен, и от тежестта на целулита.

Резултати могат да бъдат забелязани още след първите процедури, при което кожата ще изглежда по-нежна и гладка на допир. Въпреки това ви съветваме да не прекъсвате процедурите, за да не се загубят постигнатите резултати.

Какви съставки се използват за борба с целулита?

При лечение на целулит с неинвазивна мезотерапия често се използва органичен силициев разтвор за възстановяване на тонуса и стегнатостта на кожата. Силицият не само участва в образуването на молекули на колаген, но също така предпазва клетките от свободните радикали и окислителния стрес.

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button