Безиглена мезотерапия

След като премине 30 години, всяка жена си има своя ”трън в очите”- тъмните петна и неравномерния тен, ситните бръчици около очите, разширени пори около носа и така нататък.

И обичайно и се препоръчва да започне с процедурата безиглена мезотерапия.

Защо ли? Ще ви разкажем в тази статия

Какво е безиглена мезотерапия?

За да обясним същността на процедурата безиглена мезотерапия, трябва да започнем от нейния „родственик“ –  инжекционната мезотерапия.

С мезотерапията се въвеждат подкожно в кожата молекули хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини и други полезни съставки. Както подсказва корена на думата „МЕЗО“, с тази процедура успяваме да стигнем до средния слой на кожата.

Това е и проблемът, който решава мезотерапията – с нанасянето на каквато и да е козметика е изключително трудно да достигнем до мезодермата, тъй като горният слой на кожата (епидермисът) защитава от външни физични и химични фактори.

И така възможна ли е мезотерапия без игли?

Именно с безиглената мезотерапия коктейлите с хиалуронова киселина и полезни съставки се прокарват в кожата с помощта на специално устройство, което излъчва пулсиращи магнитни вълни.

Благодарение на тези вълни, пропускливостта на клетъчната мембрана се увеличава почти 400 пъти, което способства за успешното прокарване на активните съставки в средния слой на кожата.

Следователно, безиглената мезотерапия е добра алтернатива за тези от вас, които се страхуват от иглите, не се примиряват с дискомфорта от убожданията, но желаят аналогични резултати.

Какво е ключово за провеждане на ефективна безиглена мезотерапия?

Както при всеки друг метод, с който целим да постигнем козметичен или лечебен ефект основно значение играят три фактора – компетентността на специалиста, вида на апаратурата и качеството на продуктите (съставките).

В нашата практика, използваме апарат с доказан произход и резултати, наблюдавани при множество клиенти с разнообразни кожни проблеми.

Безиглената мезотерапия на Dr.Skin ® използва метода на електропорезата, за да прокара активните субстанции в кожата.

Електропорезата е процес, който въздейства директно върху кожата и мигновено подобрява степента на проникване в кожната тъкан. Този импулсен ток индуцира образуването на малки отвори (пори) в мембраните, в които проникват заобикалящите молекули (проетини, DNA и др. )

По този начин хранителните вещества свободно проникват в кожата на дълбочина 1-2 мм, където образуват резерв.

Безиглената мезотерапия ви позволява да използвате този запас за дълго време, защото веществата от него лесно се разпределят в други слоеве на кожата.

Какви са цените на безиглената мезотерапия?

Цената на процедурата безиглена мезотерапия при нас – Център Виталайз в град Бургас, не се различава особено от третирането на конкретния проблем. След предварителна консултация и преглед от консултант-козметик, избираме правилният коктейл мезотерапия за вас.

БЕЗИГЛЕНА МЕЗОТЕРАПИЯ Dr.Skin ®ЦЕНА
ХИДРАТАЦИЯ
(коктейл с хиалуронова киселна с витамини, Х-ДНК гел + завършващи продукти GERnetic)
70 лв.
(50 мин.)
ЛИФТИНГ
(червена антиейдж светлина, коктейл с Х-ДНК гел и органичен силиций + завършващи продукти GERnetic)
70 лв.
(50 мин.)
АНТИ АКНЕ
(синя светлина, коктейл с Пантенол 20% , Гликолова к-на, Биотин + завършващи продукти GERnetic)
70 лв.
(50 мин.)
КОСОПАД
(Пантенол 20% , Азиатска центела, Органичен силиций, Биотин)
70 лв.
(50 мин.)
Виж промо пакети и всички цени тукЦеноразпис

Видео за приложението на безиглената мезотерапия

По-горе във видеото, козметикът Десислава Янева разказва накратко кои козметични проблеми могат да бъдат лекувани чрез безиглената мезотерапия с Dr.Skin ®.

Как протича процедурата беизглена мезотерапия ?

Коктейл от активни съставки се нанася директно върху кожата и след това същата се обработва със специален накрайник, който излъчва имулсен ток и отваря порите. Субстанциите преминават по време на електрическия импулс. Няма промяна на тъкани и клетки, напълно безболезнено.

Какво да очакваме след процедурата?

Веднага след процедурата кожата е гладка, стегната и бляскава. В зависимост от избраните активни съставки, ефектът може да продължи седмица-две напред и да видите кожата си променена.

Колко е препоръчителния брой процедури?

При безиглена мезотерапия на лице, шия или деколте се препоръчват 6 процедури – по веднъж седмично и след това поддържаща процедура веднъж месечно. Броят и честотата на процедурите, както и съчетанието на активните съставки се определят от козметика индивидуално за всеки пациент според конкретните нужди.

Кога да очакваме резултати?

Обичайно – след две или най-много три процедури, ако съдим по отзивите на потребителите, се отбелязва видим и действителен ефект, независимост дали третираме пигментни петна, фини бръчици, сухота на кожата.

Не е удивително, че се постига толкова бърз резултат, след като организмът получава значимите за него вещества непосредствено в клетката.

Кои процедури мога да комбинирам с безиглена мезотерапия ?

Препоръчва се химически пилинг, доколкото пилингът подобрява пропускливостта на роговия слой. Поради това, пилингът се извършва непосредствено преди процедурата. Можете да направите пилинг и отделно, като интервалът между процедурите е по преценка на козметика.

Често се предписва пилинг с кора от манделова киселина за пациенти с чувствителна кожа. Теглото на молекулата на тази киселина е доста голямо (152 Da), поради което тя прониква в кожата бавно и по-равномерно от другите алфа хидрокси киселини. С помощта на пилинги с манделова киселина се подобрява състоянието на кожата при възпалително комедонно акне, премахват се пигментацията и се контролира развитието на бактериални усложнения.

Какви видове безиглена мезотерапия може да ви предложим

Според възрастта на пациента, вида на кожата и други индивидуални признаци, нашите козметици избират активните съставки и приготвят индивидуален „коктейл„.

Всеки коктейл е базиран на хиалуронова киселина към която се добавят витамини, минерали, пептиди, ДНК-гел, избелващи съставки, походящи за състоянието на вашата кожа.

Кои козметични проблеми могат да бъдат лекувани чрез безиглена мезотерапия?

Тази процедура е подходяща за:

  • Изглеждане и превенция на финни бръчици и подобряване еластичността на кожата
  • Лифтинг и изглаждане кожата на лицето
  • Хидратация и обновяване на кожата на лицето
  • Заздравяване на кожата
  • Възпрепятстване секрецията на себум
  • Борба с акнето
  • Хиперпигментация

Може ли да се прави неинжекционна мезотерапия при бенки по лицето?

Да, по време на процедурите бенките се заобикалят.
Те трябва да бъдат изследвани и описани по време на консултацията. Няма абсолютни противопоказания.

Безиглена мезотерапия при целулит

При третиране на портокалова кожа и целулит броя процедури може да варира в зависимост от големината на областта и тежестта на целулита.

В повечето случаи е нужно да се направи един цикъл от 8-12 (минимум 6) процедури, като е препоръчително да се направят два такива цикъла годишно. Общият брой на процедурите все пак зависи, в не малка степен, и от тежестта на целулита.

Резултати могат да бъдат забелязани още след първите процедури, при което кожата ще изглежда по-нежна и гладка на допир. Въпреки това ви съветваме да не прекъсвате процедурите, за да не се загубят постигнатите резултати.

Какви съставки се използват за борба с целулита?

При лечение на целулит с неинвазивна мезотерапия често се използва органичен силициев разтвор за възстановяване на тонуса и стегнатостта на кожата. Силицият не само участва в образуването на молекули на колаген, но също така предпазва клетките от свободните радикали и окислителния стрес.

3.7/5 - (75 votes)

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button