Какво представлява процедурата Микронидлинг

Микронийдлингът е нехирургичен метод, насочен към решаването на един от съвременните естетични проблеми -проникването на активните съставки в кожата.

Субстанции съдържащи частици по-големи от 200 нанометра ( витамини, хиалуронова киселина и др.) не могат да проникнат през кожата поради ограниченото пространство между клетките на епидермиса. Единственият ефективен метод на пенетрация през епидермиса на частици с диаметър по-голям от 200 нанометра е чрез инжекционно въвеждане или чрез перфорация на кожата(Микронийдлинг)

Микронийдлинг Мезотерапията осигурява интензивно подмладяване на кожата чрез индуциране на подкожния колаген. При въртенето на игличките, те перфорират епидермиса и така се увеличава циркулацията на кръвта и ускорява синтеза на собствен колаген .
Микро-каналите от убожданията в кожата водят до освобождаване на растежните фактори и собствената регенерация на кожата.
Микроиглите въвеждат дълбоко в дермата хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини и активни молекули пигменти

Как се осъществява процедурата

Процедурата се изпълнява с апаратура за микронийдлинг, използваща техниката на микроперфорация.
Игличките на устройството за микро-иглена терапия са изработени от медицинска стомана и са дълги около 0,25 мм.

Чрез перфорация на кожата се въвеждат различни активни съставки, структурата на кожата не е бариера за активно проникване. В резултат на микроубожданията, тези субстанции достигат през епидермиса до дермата, където се разпределят активно и тяхното действие е по-ефикасно.

Допълнително механичната перфорация на епидермиса стимулира клетъчните рецептори и води до по-добра циркулация.

Протокол на процедурата:

1.Почиставен на кожата от грима
2.Тонизиране
3.Ултразвуково почистване на епидермиса
4.Нанасяне на коктейл от активни съставки според типа кожа /ще изброим какво имаме/
5.Микронидлинг
6.Поставяне на успокояваща маска
7.Финален крем

Времетраене – 30-40 мин.

Колко процедури са необходими

Препоръчително е процедурата да не се повтаря по-често от период между 4-6 седмици, за да има време регенеративния процес на кожата да завърши в своя естествен цикъл.
Броят на процедурите зависят от конкретния проблем и особеностите на кожата. За постигане на търсения ефект се препоръчват между 3-6 третирания

ПОЛЗИ И ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Микронийдлингът е предназначен за подмладяване и ревитализация на увредената от слънцето и солариумите кожа, лечение на акне, заличаване на белези, бръчки и пигментни петна. С него се работи и в областта на клепачите за стягане и повдигане, както и за естествено уголемяване на устните, както и за премахване на бръчките над горна устна.

Не оставя следи и белези.
Ефективен е и при хиперпигментация.
Приложение при всички фототипове кожа
Минимална болезненост

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За Vitalaiz

В Естетичен център Vitalaiz работим с най-съвременните технологии и апаратура. Нашата цел е да повдигнем вашето самочувствие, за да водите един по-пълноценен и по-щастлив живот.

“Един дефект на душата, не може да бъде коригиран върху лицето, но ако има дефект на лицето и бъде коригиран - това може да промени душата.”

Жан Кокто

Call Now Button