Микронидлинг Процедура

Много наши клиенти имат въпроси относно процедурата микронидлинг и затова решихме да отговорим на тях, в настоящата статия.

Какво е Микронидлинг?

Микронидлингът, е метод, на въвеждане на активни съставки в дермалния слой на кожата, с помощта на контролирани микроубождания.

Каква е ползата му?

Микронидлингът е насочен към решаването на един от съвременните естетични проблеми – доставянето на необходими витамини и микроелементи, по-дълбоко в кожата.

Субстанции съдържащи частици, по-големи от 200 нанометра, (хиалуронова киселина, витамини, минерали и др.) не могат да проникнат през кожата поради ограниченото пространство между клетките на епидермиса.

Най-ефективният метод на въвеждане на съставки с диаметър по-голям от 200 нанометра е инжекционната мезотерапия. А най-ефективният неинванзивен метод, е микронидлингът. Той е съвременникът на дермалолера.

Микронидлинг за стрии и акне

Микронидлинът следва да се възпреима повече като поддържаща процедура, която подобрява качеството на кожата, отколкото като решение срещу стрии и белези.

За лечение на стрии и дълбоки белези от акне, препоръчваме терапия с фракционна радиочестота. При нея, както при микронидлинга, фини игли пробиват епидермиса, но в допълнение генерират радиочестотни импулси с точно определена сила, които изглаждат неравостите в горния дермален слой, като ремодулират кожата и спомагат нейното обновяване.

Как протича процедурата Микронидлинг?

Процедурата е разделена на няколко прости стъпки.
След почистване, коктейлът с активни съставки се нанася върху кожата. Той може да включва съставки за премахване на възпалението и пигментацията, съединения с антиоксиданти и вещества, които стимулират синтеза на колаген и др.

След това се извършва „масаж“ с мезоролер или кожата се „перфорира“ с дермапен. При въртенето на игличките, те перфорират епидермиса и така се увеличава циркулацията на кръвта и ускорява приема на въведените съставки и синтеза на собствен колаген.

За финал, кожата се почиства.

Времетраене – 30-40 мин.

Какво да очаквам след поцедурата?

След процедурата кожата започва да блести, поради изравняването на текстурата и тонуса и.

Болезнена ли е процедурата?

Болезнеността от третирането с игли, чиято дължина не достига 1 мм, не е толкова висока, а капчици кръв, стърчащи по повърхността на кожата, са сигнал за успешна манипулация. Самите пункции изчезват, без следа, в рамките на няколко часа или ден.

Подходяща ли е за чувствителна кожа?

Инвазивността на процедурата е толкова малка, че може да се изпълнява върху кожа с най-различни характеристики – дори и на тънка и чувствителна кожа.

За кого е подходяща тази процедура?

Ако подобни процедури, се рекламират и препоръчват като процедури „анти-стареене“, ние смятаме, че нейното основно приложение не е да подмладява магически, а да се подобри качеството на кожата – без възрастови ограничения.

Микронидлинг се препоръчва при:

  • Наличие на разширени пори и увеличена секреция на себум
  • Пигментни петна
  • Петна от солариум
  • Отпускане на контура по лицето
  • Неравномерен тен

Освен това, той се прилага за общо тонизиране на кожата.

Микронидлинг: странични ефекти

При тази терапия не се наблюдават странични ефекти.

Но не препоръчваме нейното извършване при активни възпалителни процеси на кожата, при висока температура и при бременност.

Колко процедури са необходими?

Препоръчителният интервал между процедурите е 4-6 седмици, за да има време регенеративният процес на кожата да завърши в своя естествен цикъл.

Броят на процедурите зависи от конкретния проблем и особеностите на кожата.

За постигане на търсения ефект, се препоръчват между 3-6 процедури.

[instagram-feed feed=1]

3.8/5 - (41 votes)

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button