Mikronidling_burgas_snimki

Какво представлява микронидлингът се знае от повече от 50 години. През последните години обаче процедурата придоби широка популярност.

През март 2013 г. Ким Кардашиян, американска участничка в риалити шоу, публикува снимка след извършена терапия с микронидлинг на страницата си в Instagram. Оттогава много момичета искат красива кожа като Ким, а микронидлингът за лице и тяло добива все по-голяма популярност сред списъка от услуги на козметичните центрове и студия.

Какво представлява традиционния Микронидлинг?

Mикронидлингът е процедура, при която с помощта на ултра фини игли се извършват механични микроубождания по повърхностния слой на кожата. Това дозирано „травмиране“ задейства процесите на производство на нов колаген и еластин.

А колагенът, както знаем е основният структурен елемент, „лепилото“, което поддържа нашата кожа здрава и млада.
Затова процедурата е изключително ефективна при хора с белези по лицето, пигментация, неравномерна текстура.

Според проучване проведено през 2010 г. , 6 месеца след приключването на курса с микронидлинг, кожата е произвела до 400% увеличение на колагена и еластин!

С какво EPN Микронидлингът се отличава от традиционния?

Както споменахме в началото на публикацията, микронидлингът е техника позната от години. Тя е заимствана от козметологията от общата медицина и се основава на многократни убождания на кожата и инжектиране на микродози от полезни коктейли директно в зоната на третиране.

При нас микронидлингът се извършва с устройство, което комбинира микроубожданията с техниката на електропорацията.
Тя създава електрически полета в клетките, като по този начин помага за по-лесното преминаване на продукти като хиалуронова киселина, витамини и минерали в кожата.

Какви са ползите от това?

 • по-добра абсорбация на серумите, предназначение за специфичния кожен проблем
 • по-добър резултат с по-малко на брой процедури

microneedling burgas

Важно! Субстанции съдържащи частици, по-големи от 200 нанометра, (хиалуронова киселина, витамини, минерали и др.) не могат да проникнат през кожата поради ограниченото пространство между клетките на епидермиса.

Най-ефективният метод на въвеждане на съставки с диаметър по-голям от 200 нанометра е инжекционната мезотерапия. А най-ефективният неинванзивен метод, е микронидлингът. Той е съвременникът на дермалолера.

 

Как протича процедурата и какво е усещането?


Въз основа на първоначална консултация и преглед на състоянието на кожата се определя дълбочината на убождане, както и серумите, които ще се използват.

Възможно е да се нанесе анеститчен крем, ако клиентът има нисък праг на болка. (в този случай се изчака около 15-20 мин., обезболяващото да подейства)

Самата процедура обикновено отнема около половин час, като по време на процедурата се усеща поносимо боцкане, щишане.

Микроубожданията помагат за доставянето на всякакви продукти директно в дермалния слой на кожата, засилвайки функцията на кожата и подхранвайки клетките.

Какво трябва да очаквам веднага след процедурата Микронидлинг?

predi sled mikronidling burgas

В зависимост от областта на лицето или тялото, която се третира, усещанията са различни.
При повечето хора усещат само леко боцкане, щипене.

Кожата ви може да бъде порозовяла или зачервена, подобно на слънчево изгаряне, до няколко часа след процедурата.

Възможно е леко кървене от убожданията, в зависимост от дължината на използваните игли и броя на преминаване върху третираната зона.

Може да усещате кожата си затоплена, опъната и сърбяща за кратко време. Това трябва да отшуми в рамките на 24-48 часа.

Колко процедури са необходими?

Препоръчителният интервал между процедурите е 4-6 седмици, за да има време регенеративният процес на кожата да завърши в своя естествен цикъл.

Броят на процедурите зависи от конкретния проблем и особеностите на кожата.

За оптимални резултати, се препоръчват между 3-6 процедури.

Преди след Микронидлинг


predi sled mikronidling

Микронидлинг за стрии и акне

Микронидлинът следва да се възпреима повече като поддържаща процедура, която подобрява качеството на кожата, отколкото като решение срещу стрии и белези.

За лечение на стрии и дълбоки белези от акне, препоръчваме терапия с Фракционен РФ Микронидлинг – FocusDual. При нея, както при микронидлинга, фини игли пробиват епидермиса, но в допълнение генерират радиочестотни импулси с точно определена сила, които изглаждат неравостите в горния дермален слой, като ремодулират кожата и спомагат нейното обновяване.

Какво се случва в кожата в периода от извършване на процедурата до пълното и възстановяване?

За тези от вас, които обичат задълбочените и научни данни, обясняваме какво всъщност се случва в кожата ни, след като извършим процедурата микронидлинг.

Kak-kozhata-se-vazstanovyava-sled-mikronidling-

Фаза на Възпаление

Първата фаза преминава в рамките на няколко 2-3 дни.

Почти веднага след процедурата раничките от убожданията се съсирват и затварят. Макрофаги, левкоцити и други фагоцитни клетки убиват бактерии и разграждат увредената тъкан. Започват да се освобождават растежни фактори.

Фаза на Пролиферация

Втората фаза започва от ден 2ри до ден 20 ти.

Изключително благоприятна среда – богата на растежни фактори – фибробластен растежен фактор, тромбоцитен растежен фактор и трансформиращ растежен фактор (TGF).

Фаза на Ремоделиране на кожата

Неоколагенеза и отлагане на еластин в епидермиса и дермалното съединение с удебеляване на епидермалния стратум спинозум. Увеличаване на колагена, еластина и GAG за изглаждане и изравняване на текстурата на кожата.

Какви участъци от кожата могат да бъдат третирани?

Цялото лице, включително областта около очите и устата, шията (с изключение на областта на гласните струни), скалпа и др.

Какви са противопоказанията за извършване на Мирконидлинг?

Ако имате притеснения относно конкретно заболяване или състояние, обсъдете го с нашите специалисти преди да си запишете час за процедурата. Като ръководство, по-долу сме посочили неизчерпателен списък на следните състояния и заболявания, при които трябва да се консултирате предварително с терапевта, преди са се премине към извършван на процедура микронидлинг:

 • Лошо контролиран диабет
 • Епилепсия
 • Парализа на Бел или друга лицева парализа
 • Бременност
 • Онкологични заболявания (или подложени на химиотерапия или лъчева терапия)
 • Заразни заболявания (хепатит, нелекуван ХИВ и др.)
 • Отворени рани или лезии по лицето и/или шията, включително активен херпес или акне
 • Проблеми с пигментацията на кожата (напр. мелазма или витилиго)
 • Метални импланти/потребители на пейсмейкър/пиърсинг в областта на третиране
 • Сърдечни заболявания или сърдечно-съдови заболявания
 • Активно, системно или локално кожно заболяване, което може да промени зарастването на рани
 • Лимфни/автоимунни заболявания
 • Образуване на келоиди / белези
 • Розацея или тези с много реактивна кожа

За кого е подходяща тази процедура?

Ако подобни процедури, се рекламират и препоръчват като процедури „анти-стареене“, ние смятаме, че нейното основно приложение не е да подмладява магически, а да се подобри качеството на кожата – без възрастови ограничения.

Микронидлинг се препоръчва при:

 • Наличие на разширени пори и увеличена секреция на себум
 • Пигментни петна
 • Петна от солариум
 • Отпускане на контура по лицето
 • Неравномерен тен

Освен това, той се прилага за общо тонизиране на кожата.

Микронидлингът представлява ефективен метод в естетичната индустрия, който обещава не само външно преобразяване, но и възстановяване на дълбоките слоеве на кожата. Процедурата е свидетел на непрекъснати успехи, като осигурява на клиентите си видимо подобрена текстура, еластичност и общо подобряване състоянието на кожата. Важно е преди предприемането на стъпки към извършване на самата процедура да се консултираме с опитни специалисти и да следваме всички препоръки за последваща грижа.

В крайна сметка, красотата и здравето на нашата кожа зависят от внимателния избор на методи и професионалисти, на които се доверяваме.

3.9/5 - (57 votes)

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button