Focus Dual - Бургас Виталайз

Ботоксът и филърите не са решение за всичко“, казва основателят на водеща клиника на Harley Street Skin в Лондон.
Започваме с тези думи, тъй като в днешно време все повече дами желаят бързи резултати с посочените по-горе манипулации, но истината е, че за да изглеждате и да се чувствате добре е важно да се погрижите и за структурното качество на вашата кожа.

И в тази връзка в настоящият материал ще ви представим едно устройство, спечелило множество награди във Великобритания през последните няколко години, благодарение на което може да подобрите кожата на всеки слой – SMAS, ретикуларна дерма, папиларна дерма и епидермис.

Focus Dual® е златен стандарт в областта на нехирургичният лифтинг – HIFU и RF микронидлинг се комбинират, за да повдигнат и стегнат кожата на ВСЕКИ слой!

По-долу ще ви разкажем как.

Как Focus Dual® осигурява толкова забележителни резултати?

Докато Радиочестотният микронидлинг използва невероятно фини игли за проникване в кожата и излъчване на радиочестотна енергия, HIFU използва ултразвукова енергия, която влияе на по-дълбоко ниво,  но защо те работят толкова добре заедно? Краткият отговор е, че и двете технологии обслужват една обща цел – да подобрят всеки слой на вашата кожа и по този начин да получите по-здрава, по-жива и по-млада кожа.

Хайфу и Микронидлинг РФ в Бургас

За Focus Dual® RF Микронидлинг

RF Микронидлинг прониква в целевата зона за конкретния кожен проблем, използвайки синергията от уникална вакуумна технология и ултрафинни златни игли. След това в кожата се освобождава силна радиочестотна енергия, която стимулира естествените лечебни процеси, стартирайки синтеза на колаген и еластин в тялото. Така белезите зарастват, а кожата се обновява.

Нещо повече, Focus Dual® Радиочестотен микронидлинг насърчава клетъчния обмен да се ускори. Всичко това води до по-стегнат и светъл тен, както и до намаляване на фините линии и белезите.

Focus Dual® използва вакуумна технология за стабилизиране на микроиглите за по-безопасни и по-прецизна терапия, особено ефикасна за приложение в деликатната зона около очите. В допълнение, тази технология на вакуумно засмукване позволява радиочестотна енергия да проникне дълбоко в дермата.

Микронидлинг РФ Бургас

Ще се очаровате колко естествено изглежда кожата ви, а резултатите стават все по-добри с времето.

Едно от големите предимства на Focus Dual® е възможността да настроим апаратурата за работа според индивидуалните нужди на клиента. Тук имаме предвид, многообразието от накрайници, използващи изолирани и неизолирани игли,  брой – от 10 до 36 позлатени игли, с различна дълбочина от 0,5 mm до 3,5 mm, с 10 нива на сила на радиочестотната енергия, както и настройки за скоростта на излъчване на RF правят тази апаратура уникална по рода си.

РФ Микронидлинг Бургас Виталайз

Заедно с  HIFU модула, с 4 различни фокусни дълбочини, апаратурата създава изключителна гъвкавост, така че да можем да постигнем резултати при разнообразни кожни проблеми и състояния.

Резултати след Focus Dual® RF Микронидлинг

лифтинг на шия и деколте
лечение на акне бургас

лечение на стрии

лифтинг на очи

лифтинг на шия

Премахване на белег с Микронидлинг РФ

фейслифтинг

хайфу лифтинг на шия

Както сами виждате, с Focus Dual® РФ Микронидлинг модула може да повлияем разнообразни състояния и проблеми, включително акне, белези от акне, разширени пори, стрии, оперативни белези, отпусната кожа, крайочен контур, Т-зона, може да подобрим старчески изменения, да стегнем кожата на шията и деколтето, назолабиални гънки и още много други състояния.

За Focus Dual® HIFU

хайфу резултати бургас

Focus Dual® HIFU генерира дълбоки фокусни точки на коагулация с 4MHz и 7MHz ултразвукова енергия достигайки от 65 до 80 ℃ – целенасочена и контролирана топлина. Слоят SMAS веднага се свива, без да се увреди повърхността на кожата или околните тъкани. По този начин се осигурява нехирургичен, неинванзивен лифтинг, както и  изгаряне на мазнини.

Наблягаме на „нехирургичен лифтинг“, тъй като именно SMAS слоя хирургът повдига физически, при извършен на хирургичния лифтинг на лицето. Плюсовете на фокусираният ултразвук е, че може да доведе до аналогични резултати, без да уврежда повърхността на кожата и без да трябва да се подлагате на операция.

Както при РФ Микронидлинг, и тук имаме голямо поле за индивидуализация на параметри на апаратурата, която позволява да се намери решение на различни кожни състояния и проблеми , при различни индивиди. Имаме накрайници с дълбочина 1,5 мм, 3 мм, 4,5 мм и 13 мм (последният се използа за изгаряне на мазнини в области по тялото).

Уникален за Focus Dual® е Safety Assist Transducer (SAT), който излъчва ултразвукови вълни с висок интензитет по уникален модел, за да осигури безопасно и удобно лечение за ВСИЧКИ типове кожа. Трансдюсерът за подпомагане на безопасността осигурява целева топлина, без да нагрява околните зони. Следователно Focus Dual® предлага безопасна и ефективна HIFU терапия в сравнение с много други устройства на пазара. Наш приоритет винаги е бил да сведем до мимимум риска от усложнения за клиента, затова избираме апаратура, която има високи стандарти за безопасност. Вижте илюстрацията по-долу.

Уникален хайфу апарат в Бургас

Какви проблеми може да третираме с Focus Dual®?

лифтинг на лице с хайфу отпусната шия хайфу хайфу резултати на двойна брадичка

Както виждате от представения клиничен материал, Focus Dual® Хайфу се извършва цялостен нехирургичен лифтинг, включително премахване на двойна брадичка, скулптуриране,  дефиниране на линията на челюстта, цялостен фейслифтинг на лице, повдигане на вежди, намаляване торбичките под очите, старееща кожа по шия, деколте, ръце, чело (бръчки и тревожност), отпусната и крепкава кожа (включително около веждите).

Не на последно място, Focus Dual® HIFU се използва изключително ефективно и за редуциране на мазнини в проблемни области по тялото, както и за стягане на отпусната кожа в областта на ръцете и около мишниците. Тази неинвазивна процедура за намаляване на мазнините и стягане на кожата насочва енергията към подкожния мастен слой, за да разруши упоритите мастни клетки, без увреждане на околните области. Третираните клетки след това се елиминират чрез естествения процес на детоксикация на тялото.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Колко процедури се препоръчват?

Резултатите могат да се видят само след една процедура, както самите виждате от снимките. Въпреки това, често са необходими 2, 3 и повече процедури, които се извършват в интервали между 3-4 седмици.

Може ли радиочестотният микронидлинг (RF Микронидлинг) да се използва при клиенти от всички възрасти?

Да, по-млада кожа, която все още не се нуждае от лифтинг и стягане, може да се повлияе добре от самия Микронидлинг, като се използва минимални параметри на радиочестотната енергия. Фокусът ще бъде повече върху рафинирането на порите, изравняването на текстурата и цялостно подобряване на структурата на кожата.

При клиетни на средна възраст, които имат признаци на отпуснатост на кожата и фини линии, използваме двойният ефект от Микронидлинг и Радиочестотна енергия. Тъй като Focus Dual® предоставя възможност за работа с различни игли, с различна дълбочина на проникване на иглата, и настройки за интензивност за RF, терапиите с апарата се персонализират за всяка кожа и проблем.

Има ли болка по време на Микронидлинг РФ?

От практиката ни до момента сме забелязали, че болката е субективна за всеки клиент.
Въпреки това, преди извършване на тази процедура поставяме анестетичен крем, който значително намалява усещането за болка.
Все пак, ако вашият проблем изисква използването на неизолирани игли, е нормално да имате дискомфорт по време на процедурата, тъй като по време на самата процедура контролирано се наранява повърхностния слой на кожата.
Нормално е да усещате топлина в обработваната зона до 2-3 дни след процедурата.

Какви са препоръките след Микронийдлинг РФ?

По-долу ще ви изброим общите препоръки, като те могат да варират според вашето индивидуално състояние, което ще се обсъди на място. Най-малкото, за всеки кожен проблем използваме различни параметри на апаратурата, така че понякога се изисква по-дълго възстановяване и по-сериозна грижа.

1) След процедурата не мийте лицето си вечерта;
2) Използвайте SPF защита докато кожата напълно се възстанови (3-4 седмици);
3) Препоръчително е да не използвате фон дьо тен или друг грим до седмица след процедурата;
4) За 5-7 дни изключваме киселинната козметика (с вит. С, салицилова киселина);
5) Две седмици изключваме сауна, баня, басейн. Фитнесът също е добре да не се посещава поне седмица;
6) Не правим слънчеви бани поне 2 седмици, включително солариум;
7) Ако има сухота, стягане на кожата, започваме да използваме хидратиращи продукти;
8) Други естетични процедури като химически пилинг, филъри, ботокс, могат да бъдат извършени 2 седмици след процедурата;

Focus Dual® Хайфу лифтинг извършва ли се през всички сезони на годината и зависи ли от фототипа кожа?

Процедурата с Focus Dual® Хайфу може да се прилага целогодишно, при условие че спазвате указанията за грижа след терапията.

Какво се очаква непосредствено след процедурата Focus Dual® HIFU?

Непосредствено след терапията свиването на колагеновите влакна подобрява еластичността на кожата, така че кожата ви ще изглежда по-стегната. Това е временен ефект, тъй като производството на нов колаген отнема време и най-добри резултати се наблюдават след курса на възстановяване (от 3 до 6 месеца след края на последната процедура).

Максимална полза от процедурата се наблюдава при хора в средна възраст, между 40 и 50 г., когато процесите на отпускане видимо се ускоряват. От друга страна, сме наблюдавали страхотни резултати при клиенти 65+.

Какви са противопоказанията за извършване на процедури с FocusDual®?

Процедури не се извършват на бременни и кърмещи, пациенти с епилепсия, обриви или инфекция, хора страдащи от кожни възпаления, приемащи антикоагулантите (лекарства, разреждащи кръвта, като Фраксипарин, Хепарин, Прадакса, Синтром), пациенти с пейсмейкъри, с метални стентове, с лупус, вертилиго или албинизъм, с импланти (включително зъбни, козметични или ортопедични), върху келоидна кожа.

Процедурата търпи отлагане при висока температура, херпес. Ако имате други специфични заболявания или неразположения, моля коментирайте ги с нашите специалисти преди записване на час за процедура.

Колко време продължават резултатите?

Резултатите зависят много от това за какъв проблем сме приложили терапия с HIFU или Микронидлинг РФ. Има резултати, които са постоянни – премахване на белези от акне, стрии, подобряване на порите. Ако третираме отпусната кожа, фини линии, можем да кажем, че ще се радвате на отличен тонус и еластичност на кожата до две години след приключване на процедурите. В същото време, колко време ще продължат резултатите зависи и от вашият начин на живот.

Какво да правя ако има усложнения след Микронидлинг РФ?

Ако се появат мехури или чувствате сериозен дискомфорт 2-3 дни след процедурата, незабавно се свържете с нас за допълнителен съвет. Поддържайте зоната чиста и суха и оставете да заздравее естествено. Не използвайте никакви лосиони или кремове върху мехурите, тъй като това може да увеличи риска от инфекция. Горните симптоми са необичайни и не са се случвали в нашата практика, но предвид типа процедура, са възможно нежелано усложнение.

Възможно е да се появи лющене след процедурата, така че е важно да НЕ чоплите коричките или мехурите – тъй като това може да доведе до поява на белег.

След като кожата заздравее, трябва да се използва ежедневно слънцезащитен крем с висока защита в продължение на 12 месеца, за да се предотвратят промени в пигментацията на кожата.

4.8/5 - (19 votes)

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button