изгаряне на мазнизни HIFEM

Aко сте „обсебени“ от формата на седалището си, вероятно сте чували за Emsculpt®, неинвазивна терапия, одобрена от FDA преди около две години за повдигане и укрепване на глутеусите с помощта на иновативна електромагнитна технология, наречена HIFEM (високоинтензивна фокусирана електромагнитна мускулна стимулация). За разлика от повечето процедури насочени към оформяне на проблемните зони чрез редуциране на мазнините (липосукция, кавитация, криополиза и прочие), тук фокусът е изграждане на вашата мускулатура.

Coresculpt® на K1 MED, лидер в производството на медицинска апаратура за Физиотерапията и Рехабилитация, използва HDES (високо интензивна електромагнитна мускулна стимулация), която предизвиква до 36 000 мускулни контракции на зони като бедра, седалище и корем само в една 30 минутна процедура! Това означава по-голям мускулен растеж и по-голяма загуба на мазнини! Апаратурата действа изключително благоприятно, както за стягане, изграждане и укрепяване на мускулатурата, така и за оформяне и отслабване в конкретни области.

Корейските инженери надграждат постигнатото до момента в тази област, благодарение на дългогодишния си опит в работата с терапевтичните нива на магнитните полета като създават първата технология с двойна магнитна намотка, която може да произведе по-дълбок и по-силен магнитно-честотен ефект с висока плътност и да индуцира мускулен растеж по 2 начина – хипертрофия и хиперплазия.

Кратко съдържание на статията

Какъв е принципът на действие Coresculpt® ?

Клинично проучване, извършено миналата година в Южна Корея, установява, че индивиди подложени на курс от 6-8 терапии с Coresculpt® са имали средно 16 процента увеличение на мускулната маса след третия месец.

Тези резултати се дължат на типа контракции, които технологията предизвиква и на мощното магнитно поле излъчвано от всяка една от магнитните ръкохватки Coresculpt® – мощност до 7 Тесли и 400µs дължина на импулса, които стимулират нервните окончания, предизвиквайки мощни контракции в дълбочина на мускулатурата.

оформяне на тяло с мускулна стимулация Бургас

И, точно както при високо-интензивните тренировки, това кара влакната да се разкъсват и да се възстановяват по-големи и по-силни. Тези „супрамаксимални контракции“ (вид, който не може да бъде постигнат чрез нормална мускулна контракция) създават повече напрежение и изискват повече енергия от нормалната контракция, според д-р Алберт Кайн, клиничен професор по дерматология в Медицинското училище Икан в планината Синай.

Нека видим какво представлява мускулната стимулация с Coresculpt®

Кои зони могат да се третират?

С помощта на апарата Coresculpt® е възможно неинвазивно и безболезнено да се въздейства върху следните проблемните зони:

  • СЕДАЛИЩЕ
  • БЕДРА
  • КОРЕМ И ХАНШ
  • БИЦЕПС
  • ТРИЦЕПС
  • ПРАСЦИ

Каква е Разлика между ЕМС (електромускулна стимулация) и Coresculpt®?

Апаратите базирани на ЕМС (електро-мускулната стимулация) генерират електрически импулси, за да стимулира горните слоеве на мускулите да се съкращават. Клиентът облича костюм с навлажнени електроди, които провеждат токови импулси през кожата в мускула.

Тази технология помага за тонизиране и укрепване на мускулите, но резултатите не са толкова ефективни и дълготрайни, в сравнение с високоинтензивно фокусирано електромагнитно поле генерирано от Coresculpt®.

Спортните учени посочват, че ЕМС стимулира главно бързо съкращаващите се мускулни влакна разположени директно под кожата, доколкото електрическите импулси не могат да проникнат по-дълбоко в мускулите. В резултат, малкото стимулирани мускулни влакна се уморяват бързо. Това се усеща и от клиента, който се чувства отпуснат след ЕМС стимулация на цялото тяло. Може да ви наподобява изтощението след интензивна тренировка, но за съжаление резултатите не са аналогични.

От друга страна, Coresculpt® работи по съвсем различен начин.

Принципът на работа на апарата се основава на факта, че човешкото тяло е много добър електрически проводник, и когато се приложи магнитно поле в тялото се индуцира електрически ток, пропорционален на силата на това магнитно поле. Тъй като магнитното поле на Coresculpt® е много силно, то индуцира ток с достатъчна амлитуда, за да предизвика дълбока мускулна и нервно-мускулна стимулация . (до над 10 см).

Coresculpt vs EMS

Докато EMS стимулира само мускулите на повърхността, Coresculpt® прониква в много по-дълбоките мускулни слоеве и води до съкращение на значително по-големи мускули. Ето защо е толкова ефективен за големи мускулни групи като корема и задните части. Докато коремните преси или кляканията активират около 50% от мускулната група на всеки три до пет секунди, Coresculpt тренира 100% от третираната мускулатура до 36 000 пъти за 30 минути.

За разликата от ЕМС, високоинтензивно фокусирано електромагнитно поле действа чрез въздуха, третираната зона не се навлажнява и резултатът от процедурата е еднакво добър дори при работа през дрехите. (стига да нямате метални копчета по облеклото и други аксесоари съдържащи метал, които възпрепятства действието на електромагнитното поле)

Кои са най-добрите кандидати за процедурата?

Процедурите са подходящи за няколко групи хора.

На първо място, активно спортуващите жени и мъже, които са близо до идеалното си тегло ще получат огромен тласък в своя фитнес режим с HDES процедури Coresculpt®.

Друга група са тези от нас, които нямат време да спортуват, но желаят да бъдат във форма и оценят ползите от стегнатата мускулатура.

Трето – хора претъврпели травми, които не позволяват физическа активност.

Реално укрепването, подобряването на тонуса на коремната мускулатура, седалището и бедрата, премахването на излишните мазнини и придаването на тонус и обем, където е необходимо, няма да навреди на никой от нас. Процедурата е особено полезна за хора с коремен тип разпределение на мазнините

Освен това, процедурата е подходяща за укрепване на коремните мускули след раждане (така и при диастаза след бременност), но жени които са имали предишни операции като секцио C, абдоминопластика или липосукция, ще имат белези от операцията, които може да създадат по-неприятно усещане у клиента по време на процедурата. Въпреки това, при тях може да се използва Coresculpt®, стига да са в добро общо здраве.

Важно! Терапията може да се извърши при индивиди с по-висок индекс на телесни мазнини, мускулите ще бъдат укрепени и тонизирани, но мазнините ще покрият мускулната дефиниция.

Много от нашите клиенти са спортисти,  които тренират усилено, но просто искат малко повече.

Какво се усеща по време на процедурата?

По време на процедурата ще почувствате интензивни неволеви мускулни контракции в третираната зона. Те не могат да бъдат контролирани от вас, тъй като ще бъдат неволно стимулари от излъчващото се магнито поле на Coresculpt®. Апаратът разполага с предварително зададени програми, които контролират честотата и интензитета на пулсациите, идеята е да се създаде приятно усещане за стягане, последващо от кратки релаксации на мускулатурата.

По време на процедурата ше имате усещане, че мускулите ви работят, но не и до степен пълно мускулно изтощение. На следващия е съвсем нормално да се усеща лека мускулна треска, в зависимост от вашата индивидуална форма и интензитета на използваната програма на Coresculpt®

Как протича процедурата?

Непосредствено преди процедурата пациентът съблича дрехите от частта на тялото, където ще се извършва мускулната стимулация.

След фиксиране на апликаторите върху кожата над третираната зона и закрепването им с фиксиращата лента, започва въздействието върху мускулите, водещо до тяхното интензивно свиване. Клиентът не изпитва дискомфорт. Процедурата е с продължителност 30 минути.

Интензитетът на въздействие постепенно се увеличава до достигане на прага на дискомфорт и се поддържа на това ниво. Терапевтът редовно проверява прага на чувствителност, като леко увеличава силата на контракциите.

Coresculpt Бургас

Как да се подготвим за процедурата?

Преди процедури с Coresculpt® е необходимо да се отстранят всички метални предмети – бижута, предмети съдържащи метал, като колани, сутиени с банели, монети или кредитни карти.

Всички електронни устройства като телефони, часовници, смарт устройства и прочие трябва да бъдат оставени настрани, защото електромагнитната енергия ще нагрее метала и може да навреди на електронните устройства.

Колко процедури са необходими за да получа резултат?

Още след първите процедури се усеща значителна промяна – усещате мускулатурата си по-стегната и по-силна, но може да отнеме няколко месеца, докато тези мускули придобият по-голям обем.

Клиничните проучвания показват, че мнозинството от клиенти (85 процента) се чувстват най-удовлетворени след курс от
6-8 процедури, извършвани 2 пъти седмично.

Има клиенти, които се нуждаят от повече процедури в зависимост от целите, възрастта, начална физическа форма, индекс на телесна маса и много други фактори.

Колко време траят резултатите с Coresculpt®?

Поддържането на тренировъчен режим след курса от процедури поддържа изградената мускулатура в продължение на години.

За други, които не следват последователна тренировъчна програма след терапиите с Coresculpt®, препоръчваме поддържащи процедури.

Мускулите започват да отслабват и се отпускат, ако не извършвате физическа работа и не ги упражнявате. Стареенето и гравитацията постоянно работят срещу анатомията. Редовните упражнения са добър избор за всеки, особено за тези, които искат да запазят постигнатите резултати. Повечето хора обаче не могат да направят толкова коремни преси, колкото само с една процедура Coresculpt®.

Какви са основните разлики между CoreSculpt® и конкурентите на пазара?

Предимство на Coresculpt® е възможността всяка една магнитна ръкохватка да излъчва различни честоти на магнитото поле, което дава възможност за създаване на индивидуални режими на работа на апратурата, според конкрентата цел. Максималният интензитет на всяка процедура, достигащ до 36 000 мускулни контракции е предимство, което води до по-голям мускулен растеж и по-голяма загуба на мазнини.

Какви са противопоказанията за извършване на процедурата?

Противопоказанията се отнасят само до конкретни състояние и заболявания.

Ако имате поставени пейсмейкъри, дефибрилатори, електронни и метални импланти, лекарствени помпи, диагностицирани сте с хеморагични състояния, заболявания на сърдечно-съдовата система, злокачествени новообразувания, приемате антикоагуланти, процедури с Coresculpt® са противопоказни.

Освен това процедури не се извършват при бременност, скорошни хирургични интервенции в третираната зона, епилепсия, алергия към латекс.

Необходимо ли е да се премахнат дрехите преди процедура?

Не, не е необходимото доколкото енергията се разпространява чрез въздуха. Въпреки това, има зони като корем, бедра, седалище, при които практиката е наложила да се работи при директен контакт с кожата.

Съветваме ви да носите леки памучни дрехи за самата процедура. По този начин ще се чувствате максимално комфортно.

Мога ли да постигна по-оформени и изпъкнала форма на седалището с Coresculpt®?

Да, Coresculpt® принуждава глутеусите (седалищните ви мускули) да се свиват – някъде около 30 000 до 36 000 пъти (!!) в една 30-минутна терапия – все едно правите клекове (само че по-интензивно).

Имат ли процедурите с Coresculpt ефект върху висцералните мазнини?

Висцерални мазнини - намаляне

Coresculpt® може да редуцира висцералните мазнини, ефект който не всяка терапия за оформяне на тялото може да постигне.

Повечето мазнини се съхраняват под кожата и са известни като „подкожни мазнини„. Те могат да се видят и усетят при допир. Останалите мазнини в тялото са скрити и се натрупват около вътрешните органи в коремната кухина – това са висцерални мазнини.

Завишеното количество на висцерални мазнини може да увреди функцията на черния дроб и да наруши нормалната хормонална комуникация между жизнено важни органи, състояние известно като метаболитен синдром.

Трябва ли да ядете протеин след Coresculpt?

Препоръчва се да консумирате между 20 – 30 грама протеин веднага след процедура с Corescupt.
Протеинът ще помогне не само за изграждане на мускулите ви, но и намалява вероятността от мускулна треска.

Как мазнините се отделят от тялото след процедура?

Първо, както ви обяснихме по-горе, Coresculpt е процедура за играждане на мускулатурата, а редуцирането на мазнините е допълнение, към този основен резултат.

Мускулите освобождават адреналин, който сигнализира на местните мастни клетки да се разпаднат, за да поддържат бързите контракции с подходяща енергия. Този процес на липолиза или разрушаване на мастните клетки метаболизира локалните мастни натрупвания. Мастните клетки в крайна сметка се разрушават напълно и се изхвърлят от тялото ви чрез отделителната система.

Колко време отнема една процедура?

Продължителността на една сесия на една зона е 30 минути.
Разрешено е да се правят по 2 зони на ден.

Безопасна ли е дълбочината на проникване на магнитното поле?

Магнитната енергия, която се използва за въздействие на тялото, е практически най-безвредната и позната в рехабилитационната медицина от десетилетия, а К1 MED™ има над 20 годишен опит в производството на медицинска и естетична апаратура.

Може ли да се комбинира с други процедури за тяло?

Да, всъщност при хора с по-голям индекс на телесна маса е препоръчително да се извършват процедури фокусиране върху изгаряне на мазнините като кавитация, лимфен дренаж, неоперативни процедури за оформяне на тялото като Powershape2, хайфу липолиза и други.

4.2/5 - (33 votes)

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button