Криолиполиза

Два от най-популярните методи за справяне с локални мастни натрупвания по корема, талията, бедрата, коленете и други „труднодостъпни” области са криолиполиза и ултразвукова кавитация. Всеки от тях може да се нарече нехирургична алтернатива на липосукцията, тъй като именно те намаляват мастния слой в зоната, от която се нуждаете.

В статията ни за кавитация подробно описахме нейните преимущества. Тук ще говорим за криолиполизата, а накрая ще дадем и нашето експертно мнение – кой от двата метода е по-ефективен и кой да изберем.

Какво е криолиполиза?

Криолиполизата е метод за отстраняване на локалните мастни натрупвания, който работи с помощта на контролирано охлаждане и вакуум.

Как протича процедурата?

Апаратът за криолиполиза използва вакуум, като засмуква участъка с подкожна мастна тъкан. След това се пуска охлаждането, което се регулира в диапазон от 0°С до -8°С. Така накрайникът работи в продължение на 45 минути до час.

Същността на техниката се основава на факта, че кожните клетки лесно понасят охлаждането и бързо се възстановяват. Мастните клетки, напротив, нямат защитни механизми срещу излагане на студа.

Ако мастната тъкан е значително охладена, тогава в клетките на подкожната мастна тъкан започват необратими биохимични процеси, което води до естествената им смърт (апоптоза).

През следващия месец обемът на мастната тъкан физиологично намалява, като мастните клетки се изхвърлят от организма чрез лимфата и черния дроб.

На кои зони се извършва криолиполиза?

Процедурата за криомоделиране се препоръчва за намаляване на мастните гънки в корема, бедрата (вътрешна, външна, предна и задна част), седалището, коленете, както и за намаляване на така наречените „перила на любовта“ (долната част на гърба) и „гънките под сутиена“ (горна на гърба).

Колко струва процедура криолиполиза?

Цената на една процедура в Бургас варира от 150 до 250 лева за зона.

Тя е значително по-висока от тази на кавитация, която варира от 40-50 лева на зона.

Колко процедури са необходими?

В зависимост от показанията са необходими 1-3 процедури криолиполиза, които се извършват с интервал от 6-8 седмици.

Продължителността на 1 процедура е 60 минути.

За и против криолиполизата

Според специалистите, основно предимство на криолиполиза е, че с нея се унищожават не мастните натрупвания, а директно мастните клетки. В живота на всеки човек мастните клетки не се разделят и не се размножават, те растат или намаляват само по размер, в зависимост от напълняването или загубата на тегло. След унищожаването на мастните клетки чрез криолиполиза и при спазване на принципите на правилното хранене, клиентът не е заплашен от многократно наддаване на тегло.

Странични ефекти от криолиполизата

Според отзиви на клиенти, подложили се на процедурата криолиполиза, е възможно да се получи изгаряне на кожата от ниските температури, вследствие на което се налага носене на стягащо бельо, за да спадне оттока и да се прибере увисналата кожа.

Други споделят, че след процедурата се образуват мастни бучки под кожата, които организмът не успява сам да изхвръли.

Други неблагопроятни последствия са нарушено кръвообръщение поради измръзване и дълбоки хематоми.

Какво да избера – криолиполиза или кавитация?

И двата метода са ефективни за борба с локалните мастни натрупвания.

Ние в център Vitalaiz избрахме да работим с метода кавитация поради две основни причини:

Първата е здравето на клиента. Както разбрахте от прочетеното по-горе, криолиполизата крие рискове за клиента, поради факта че тялото е изложено през продължителен период от време на много ниска температура. Това може да предизвика сериозни възпаления.

От друга страна, от дългогодишния ни опит с ултразвуковата кавитация, не сме получили оплаквания от нито един клиент, а стотици са се похвалили с постигнатите резултати. Кавитацията превръща мастните клетки в течност, без болка и без нежелани странични ефекти. В допълнение със специалния накрайник за лимфен дренаж с мощна радиочестота на 3-МAX ®, тази процедура е образец в борбата с локалните мастни натрупвания и целулита.

Често задавани върпоси

Кога да не извършвам процедурата?

Процедурата трябва да бъде отложена, ако имате рани или драскотини по зоната на третиране, разширени вени, язва, менструация, както и при бременност и кърмене.

Специалистите не препоръчват този метод за отслабване, ако дебелината на мастните гънки на третираната зона е по-малка от два или повече от шест сантиметра.

Колко време трае ефекта от процедурата?

Според клиенти, продължителността на резултатите от криолиполизата остава около година, ако не спортувате и не се придържате към правилното хранене.

Какво да избягвам след криолиполиза?

Трябва да избягвате всичко, което загрява тялото като сауна, парна баня за период от минимум 2 седмици.

Болезнена ли е процедурата?

Временно изтръпване на третираната зона, намалена чувствителност, зачервяване или посиняла кожа се считат за нормални. Симптомите изчезват сами след няколко часа и не изискват лечение.

3.4/5 - (105 votes)

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button