кавитация


 
Кавитация – една от процедурите, които много от вас, интересуващите се от методите на съвременната апаратурна козметология са чували, но не познават в детайли.

В тази статия ще ви разкажем най-важното, което трябва да знаете за ултразвуковата кавитация, позната още като „кавитационна липсукция“ или „безоперационна липосукция

Преди появата на кавитацията

Преди години в света на естетиката съществуваха само техники, които подобряват структурата на мастната тъкан. Действителното разрушаване и механично отстраняване на проблемните зони се осигуряваше единствено от процедурата – липосукция. Липосукцията обаче е хирургична интервенция криеща рискове и най-лошото – странични ефекти.

Кавитацията, от друга страна, е ефективен, неинванзивен и безопасен метод за редуциране на подкожните мазнини, оформяне на конкретни зони от тялото, а в комбинация с други техники и методи отлично се справя с целулита.

Действие на Кавитацията

Кавитацията е процедура, която се основава на ефекта на ултразвуковите вълни с честота 36-38 Hz.  Те проникват в кожата и предизвикват ограничаване на обема на мазнините, превръщайки ги в тeчност, без болка и без операция.

Ултразвуковите вълни образуват кавитационни микромехурчета в мастния слой, които го правят по-мек, допринасяйки за изместването на клетките, които образуват мастната тъкан. Впоследствие, с помощта на специален накрайник за лимфен дренаж, разградените мазнини се изхвърлят от организма през лимфната система и пикочните пътища.

кавитация-Бургас

КОГА ДА ИЗБЕРЕМ КАВИТАЦИЯ предимства на кавитацията пред други отслбаващи техники

Кавитацията не е решение за всеки проблем, но тя има своите предимства пред други техники и апаратури за отслабване.

Опита ни със стотици клиенти, показва че този метод в действителност работи. Крайният резултат зависи много от индивида, от апаратурата, с която се работи, и не на последно място от специалиста, който прилага и следи изпълнението на програмата.

Важно е да се отбележе, че еднократното третиране на която и да е зона с кавитация няма да доведе до дълготраен или очакван резултат.
Избира се програма, за конкретна зони.

Ултразвуковата кавитация успешно редуцира локалните мастни натрупвания, които често се свързват с наследствеността.
Намалява обиколката в областта на корема и ханша, бедрата и междубедрието, областта под капачките на колената, както и сгъвките на ръцете.

В нашата практика, процедурата се комбинира с апликатора за лимфен дренаж, вакуум и мултиполярна радиочестота на 3 MAX™, с който действието на процедурата се засилва, активира се метаболизма в клетките, което спомага за изгарянето на мазнините, за образуването на нови колагенови нишки, и за успешно редуциране на целулита и стягане на кожата.

КАК ПРОТИЧА ПРОЦЕДУРАТА КАВИТАЦИЯ

Върху третираната зона се нанася ултразвуков гел и се започват серия от плъзгащи кръгови движение с накрайника за кавитация.
Препоръчително е да се приложи около 15-20 мин. върху конкретната зона, като впоследствие се извърши и 15-20 мин. лимфен дренаж, който помага на тялото да се изчисти от разрушените мастни клетки.

КАКВО УСЕЩАМЕ ПО ВРЕМЕ НА ПРОЦЕДУРАТА

Кавитацията е безболезнена процедура и по време на сесията с ултразвуковия накрайник не се усеща нищо освен самото плъзгане на накрайника по кожата. Впоследствие, при преминаване на апликатора за дренаж, който може да включва и РФ и вакуум, може да се усети леко затопляне на зоната, както и засмукване.

Също така е нормално да усещате лек шум в ушите.

КАКВО Е ВРЕМЕТРАЕНЕТО НА ПРОЦЕДУРАТА

Не е препоръчително да се извършва повече от 30 мин. кавитация на зона.

В нашия център обикновено процедурата се комбинира с лимфен дренаж и радиочестотен лифтинг, като в този случай в зависимост от избраните зони, процедурата трае от 30-40 мин. до 60 мин.

Програмата се извършва в интервал от 3 до 6 седмици в зависимост от броя на третираните зони.

КОГА МОГА ДА ВИДЯ РЕЗУЛТАТИ ОТ КАВИТАЦИЯ

Мастната клетка има доста силна мембрана, която е изключително трудна за унищожаване. Ето защо, много методи за отслабване, вкл. използването на сауна, приемането на добавки за изгаряне на мазнини и нанасянето на различни мазила имат краткотраен резултат. Ако не се придържате към режима, спуканите мастни клетки отново „набъбват” и предизвикват още по-голямо нарастване на теглото. Конвенционалните процедури не могат да се справят с твърдата обвивка на мастната тъкан.

Кавитацията води до вътреклетъчно разрушаване на връзките между адипоцитите и като траен ефект се получава разрушаване на мембранните им стени.
Крайният резултат може да видите до една седмица от приключване на програмата.

КОГА НЕ БИВА ДА СЕ ИЗВЪРШВА КАВИТАЦИЯ
кавитация-противопоказания

Процедурата не следва да се извършва при бременност и кърмене, при остри инфекциозни заболявания, форма на чернодробни заболявания, захарен диабет.

С КОИ ПРОЦЕДУРИ СЕ КОМБИНИРА КАВИТАЦИЯТА

Както вече споделихме, препоръчително е да комбинираме кавитацията с апаратна процедура за лимфен дренаж или ръчен масаж, които спомагат втечнените мастни клетки да бъдат изхвърлени по-бързо от организма. Освен това, процедурата може да бъде комбинирана с различни отслабващи и антицелулитни коктейли, които се прокарват в по-дълбоките слоеве на кожата с помощта на специален накрайник за безиглена мезотерапия за тяло.

По време на програма с кавитация задължително трябва да приемате поне 1,5 – 2л. вода, за да се подпомогне изхвърлянето на мазнините. Няколко дни след процедурата избягвайте приема на кофеин (кафе, черен чай, кола) и алкохол, който натоварват черния дроб и ви дехидратират.
Препоръчително е няколко часа след процедурата да ограничавате консумацията на мазнини.

КАКВА Е ЦЕНАТА НА КАВИТАЦИЯТА (НАШИТЕ ПРОГРАМИ)

Цената на една процедура кавитация варира в различните центрове за красота и се определя от зоната и използваната апаратура. Нашия опит показва, че по-добрият избор е да изберете курс от няколко процедури за конкретна зона, тъй като по сте по-дисциплинирани и получавате по-добри резултати.
Тук може да видите цените на нашите актуални програми.

ТАЗИ СТАТИЯ БЕ ОЗВУЧЕНА СЪС СЪДЕЙСТИВЕТО НА  https://audiobookbg.com/

Кавитация
Кавитация цена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За Vitalaiz

В Естетичен център Vitalaiz работим с най-съвременните технологии и апаратура. Нашата цел е да повдигнем вашето самочувствие, за да водите един по-пълноценен и по-щастлив живот.

“Един дефект на душата, не може да бъде коригиран върху лицето, но ако има дефект на лицето и бъде коригиран - това може да промени душата.”

Жан Кокто

Call Now Button