aparatna-diagnostika-na-kojata-burgas

Ако някои ви кажеше преди 10 години, че има начин, по който да видите нагледно какво е състоянието на кожата ви отвътре, в реално време, анализирайки текстурата, порите, фините линии, бръчиците, UV петна, хидратация и пигментация, щяхте ли да повярвате?

Навярно, не! Хубавата новина е, че технологичният напредък прави невъзможното ВЪЗМОЖНО.

Анализаторът на кожа Opatra Dome® London ви позволява да проведете многоизмерен анализ на кожата и да видите скрити от очите проблеми – като дермална пигментация, разположена в дълбоките слоеве на кожата, състоянието на кръвоносните съдове на лицето – „епицентърът“ на розацеята, степен на фотоувреждане, както и качествени параметри на вашата кожа.

По-долу ще ви разкажем малко повече за способностите за диагностика на кожата с тази иновативна технология.

Диагностика на кожата на лицето с Opatra Dome® London

skin-check-burgas

Апаратурата OPATRA DOME е високо-технологично оборудване, което сканира кожата на лицето и анализира както повърхностния слой, така и по-дълбоките слоеве на кожата.

Това спомага за диагностицирането на:

  • вече съществуващи проблеми, но
  • и за предвиждането и предотвратяването на такива, които са на път да се развият.

Заснемането се извършва с цифрова камера с изключителна разделителна способност чрез RGB видима светлина, PL поляризирана светлина и UV спектърна технология, комбинирана с изкуствен интелект и анализ на изображенията.

По този начин се диагностицират 10 основни проблема на лицето, включително акне, отворени и запушени пори, наличие на бактерии в кожата, хиперпигментация, спукани капиляри, UV увреждане и фини линии, бръчки и бразди.

Една от най-впечатляващите функции на апаратурата е да изложи прогнозен анализ как бихте изглеждали
след 5 години, ако не полагате никаква грижа за състоянието на кожата си. По този начин може да видите с очите си всички несъвършенства и в светлината на този анализ да предприемете стъпки към подобрение на диагностицираните проблеми.

Какви са предимствата на този метод за диагностициране на кожата?

Едно от най-големите предимства на диагностиката с тази апаратура е способността да наблюдавате динамиката на промените настъпващи във вашата кожа.

Например, ако сте планирали курс на IPL или пилинг терапии за третиране на пигментни петна или HIFU терапия за лифтинг и стягане, ефектът от тези процедури може да оцени едва след няколко месеца. Тъй като всеки ден се гледаме в огледалото, често не виждаме или по-точно съзнанието ни забравя как сме били преди да извършим процедурата. В този случай, анализ на кожата в началото и след края на курса от процедури, ви дава възможност обективно да оцените резултатите „преди“ и „след“.

Друго голямо предимство е, че след извършения първоначален анализ, вие можете да обсъдите с терапевта вашите резултати, а апаратурата предлага най-подходящите естетични процедури за грижа за вашата кожа в зависимост от конкретните проблеми и състоянието на вашата кожа.

Как да се подготвите за анализ на кожата с Opatra Dome?

За максимално обективни резултати, всеки път когато ни посещавате за анализ на кожата, е необходимо в деня на процедурата да сте с напълно „естествени“ – без грим, и без да сте поставяли каквито и да било кремове и мазила върху лицето си.

Важно! Дори да ги почистим преди процедурата, самата манипулация на почистването им, би имала отражение върху резултатите от анализа.

Каква е цената на процедурата

3D Анализ на кожатаЦЕНА
Анализ на кожата с Opatra Dome® London60 лв.
Цени на всички услугиЦеноразпис

Как протича процедурата?

На уговорения час терапевтът ви преглежда, помага ви да нагласите правилно позицията си за заснемане, поставя ви лента за коса и специална черна перелина, за да не влиза външна светлина по време на извършване на анализа. След тази първоначална подготовка, терапевтът стартира „заснемането“. То отнема не повече от 30 секунди. Резултатите се качват автоматично в специална програма, и се разчитат с помощта на нашите терапевти.

За финал, анализът предоставя препоръки за третиране на индивидуалните нужди на кожата ви, в случай, че има необходимост.

Какво позволяват отделните доклади?

analiz na kojata burgas

Ранна диагностика на пигментация и капиляри

Opatra Dome® London идентифицира червени или кафяви петна по кожата, които се открояват въз основа на цвета на фоновия тон. Петната могат да бъдат признаци на увреждане на кожата, хиперпигментация, лунички, мелазма и други фотоувреждания.

Уникалната технология ви позволява да оцените не само видимите старчески петна, но и тези, които не се забелязват при нормални условия и се намират в дълбоките слоеве на дермата. Апаратът ги анализира, предупреждава за тяхното количество и качество, което е особено важно при ранната диагностика на потенциално опасни пигментации.

Стареене на кожата

RGB  заснемането, позволява да се идентифицират всякакви гънки по кожата от фини линии и бръчки до дълбоки гънки и бразди. Възможно е тези линии да се дължат на повишена мимика, фото увреждане, както и да бъдат последствие от нормалното стареене на кожата.

UV порфирини

Зачервяването на кожата може да бъде причинено от широк спектър от дразнители. Те включват фактори на околната среда като излагане на есктремни температури, UV радиация, алергени, но може да бъде и симптом на различни възпалителни кожни състояния, включително акне, розацея, псориазис и себорея.

Акнето се причинява от анаеробни бактерии от вида Propionibacterium acnes. Според учените, при здрава кожа, когато нивото на витамин B12 е в нормални граници, пътят на биосинтез на този витамин в кожните бактерии Propionibacterium acnes е нормален и се произвеждат малки количества порфирини. Когато нивото на B12 се повиши, това води до свръхпроизводство на порфирини в космените фоликули, а това свърхпроизводство води до възпалителен отговор в кожата и поява на акне.

Порфирините могат да бъдат идентифицирани с ултравиолетова светлина чрез анализа Opatra Dome® London, което да помогне в избора на подходящи терапии за лечение на акнето.

Пори и текстура на кожата

Поляризираната светлина предоставя възможност да се изследва текстурата на кожата.

Съобразно „оцветяванията“ на различните зони на лицето, може да се идетнфицира местата с неравна текстура – суха, изморена кожа. Също така, скин-анализаторът позволява да се идентифицират порите, като се определи техният размер – дали са уголемени или нормални.

Най-хубавото, е че накрая апаратурата предоставя конкретни препоръки, които могат да помогнат за балансиране състоянието на порите и подобряване общото здраве на кожата ви.

Визуализация процесите на стареене – представя как би изглеждало лицето ви след 5 години

Както споделихме в началото на настоящата публикация, скин-анализаторът предлага прогноза за това как бихте изглеждали след 5 години, в случай че не промените начина си на живот и не отделяте допълнителна – терапевтична или домашна грижа за кожата си.

Тази „прогноза“ се създава на база анализ на 10-те доклада за състоянието на кожата ви, и илюстрира какво би станало ако идентифицираните проблеми на дермално (подкожно) ниво се появят на горния слой на кожата.

Каква е цената на процедурата?

Диагностика на кожата с Opatra Dome® LondonЦЕНА
СКИН ЧЕК80 лв.

Актуални цени на всички процедури, може да видите тук.

За кого се препоръчва тази процедура?

Диагностиката на кожата е въвеждаща процедура за жени и мъже, благодарение на която може да идентифицираме сегашното състояние и на база получените резултати да изработим индивидуален план с терапии и продукти, които да доведат до желаните подобрения.

И така, процедурата е подходящата за хора, които се тревожат от признаци на стареене, като фини линии, бръчки и старчески петна. Те могат да извлекат максимални ползи от анализа на кожата с Opatra Dome® London. С помощта на предоставените доклади, можем да идентифицираме областите, които изискват по-голямо внимание и терапевтична грижа. Анализът ни позволява да изберем подходящи терапии и продукти за  противодействие на видимите признаци на стареене.

На второ място, хората, които имат проблеми с неравномерен тен, хиперпигментацията или акне. Чрез изследване на текстурата, тена и пигментацията на кожата, устройството може да помогне при определянето на персонализирани планове за лечение, за да се справим с тези проблеми.

Освен това, хора със специфични проблеми на кожата, като роозацея, екзема или чувствителна кожа, могат да извлекат значителни ползи от анализ на кожата с Opatra Dome®. Той позволява на терапевтите да оценят чувствителността на кожата, да идентифицират дразнителите и да препоръчат подходящи продукти и терапии, които да облекчат симптомите и да способстват за подобряване на състоянието.

В заключение, анализаторът на кожа Opatra Dome® – London е отличен инструмент за извършване на комплексен анализ на кожата. Без значение дали се тревожите за признаците на стареене, неравномерния тен на кожата или имате специфичен кожен проблем, това устройство може да предостави ценни прозрения и персонализирани препоръки за постигане на оптимално здраве на кожата. Тази процедура ви позволява да предприемете активни и конкретни стъпки към подобряване на общото здраве на кожата си, както и да проследявате напредъка си.

4.5/5 - (18 votes)

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button