Pochistvane na lice burgas

Почистването на лице е основна козметична процедура. Над нея се надграждат всички останали терапии за лице имащи за цел поддържането, подхранването и разкрасяването на нашата кожа.

Почистването на лице се прилага с хигиенна и лечебна цел и затова то е задължително за всеки един човек – мъж или жена, независимо от неговата възраст и от типа кожа.

Дълбоко почистване на лице

Както самото име подсказва, дълбокото мануално почистване на лицето е процедура, която осигурява дълбоко почистване на кожата. Това почистване помага да се освободи кожата от излишен мастен секрет, черни точки, замърсявания, мъртви клетки.

Голям процент от проблемите с кожата на лицето, включително акнето и разширените пори, са резултат именно от непочиствана или неправилно почиствана кожа.

Премахване на черни точки с ръчна екстракция

Дълбокото мануално почистване на лице е метод, с който ефективно се премахват задържалите се замърсявания в кожата, под формата на черни точки или мастен секрет, като по този начин се освобождават порите. След почистването на черните точки, порите се свиват, лицето става по-гладко и приятно на допир, а тенът се изравнява.

В нашия център в Бургас, почиствне на лице се извършва от медицински козметици, което е показателно за качеството на извършената процедура.

По-долу ще видите как протича процедурата стъпка по стъпка.

Как протича процедурата по дълбоко почистване на лице?

Почистването на лице се извършва в няколко последователни стъпки.

  1. Първоначално лицето се почиства с тоалетно мляко или гел (според типа кожа), последвано от специален тоник, който балансира Ph-то на кожата.
  2. Ексфолираме кожата със специален скраб.
  3. Почистване на лице с пара. Апаратна парна баня с параозонатор, при която кожата се оставя на пара за около 20-30 минути, за да се подпомогне отварянето на порите за по-лесното им почистване.
  4. Продължаваме с ръчна екстракция, чрез която отстраняваме комедоните и запушените пори.
  5. Дарсонвализация на кожата. Тя служи за  дезинфекция на кожата и по-бързото й възстановяване.
  6. Нанасяме маска за лице, съобразена с типа кожа. Тя успокоява и хидратира кожата.
  7. Нансяме крем според типа кожа чрез масажни лечебни движения. Те действат успкоително.
  8. На финала се поставя слънцезащитен крем.

В рамките на процедурата се прилага изцяло медицинска козметика на италианската фирма AlissaBeaute.

Каква е цената на мануално почистване на лице?

Цената на процедурата дълбоко/мануално почистване на лице, може да видите  в таблицата по-долу, а цените на всички процедури насочени към почистване и обновяване кожата на лицето са публикувани в ценоразписа ни.

Почистване на лицеЦЕНА
Мануално почистване
(дълбоко почистване на лицето с пара + ръчна екстракция + дарсонвал + продукти AlissaBeaute)
70лв.

Прочетете някои от най-често задаваните въпроси, свързани с процедурата.

Колко често е добре да се прави почистване на лице от черни точки и пъпки?

Честотата на процедурите се определя в зависимост от типа кожа и състоянието и.
При кожа склонна към омазняване, както и при акнеична кожа е препоръчително да се извършват процедури всеки месец.
Същото се отнася и за летните месеци, когато се променя вискозитета на себума, което дава усещане за по-мазна кожа.

От друга страна, при сухата кожа, порите не се запушват толкова така и честото мануално почистване може да я травмира, отколкото да и помага. Затова при този тип кожа препоръчваме процедура за почистване водно дермабразио и пилинг.

Колко време продължава процедурата?

Почистването на лице продължава около 1 час 30 мин до 2 часа.

С какви терапии се комбинира почистването на лице?

Както посочихме в началото на статията, мануалното почистване на лице е базисна процедура, преди да се пристъпи към различни анти-ейдж терапии, пилинги и други апаратни процедури.

Процедурата се комбинира отлично с безиглена мезотерапия с Dr.Skin, която чрез метода на електропорезата прокарва коктейл от активните съставки в субдермалния слой на кожата.

Кога не се извършва процедурата?

Процедурата не се извършва на пациенти с херпес. В този случай тя се отлага до излекуването му. Също така не извършваме дълбоко почистване при тежко акне, остри инфекции и възпаления.

Мога ли да се гримирам непосредствено след процедурата?

Не е препоръчтелно гримът да се нанася веднага след почистването.
Това може да доведе до допълнително дразнене, бързо замърсяване на порите, които все още не са напълно стеснени след почистването, или до въвеждане на микроби от четките за грим.
В идеалния случай трябва да изминат 24 часа от процедурата.

Каква е разликата между почистването в къщи и при козметик?

Почистването в домашни условия се изразява в редовно миене и тонизиране на кожата и повърхностна ексфолация.
В професионалните салони за красота се използва апаратура и професионална медицинска козметика, която позволява почистване на порите в дълбочина,  както и премавхане на образувалите се комедони.

В заключение, процедурата е ефективен метод за почистване на лицето в дълбочина, който помага на кожата да се отърве от токсините и излишния мастен секрет, като по този начин тя остава гладка, еластична и свежа.

Почистването на лице се препоръчва при хора с проблемна кожа, склонна към образуването на акне. Извършено правилно и регуларно, то е един от начините да се постигне почистена кожа в дълбочина и да се свият разширените пори.

Ако проявявате интерес към процедури за почистване кожата на лицето,интерес за вас биха представлявали и статиите за Водно дермабразио, Безиглена мезотерапия и Химически пилинг на лице.

4/5 - (35 votes)

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button