Почистване на лице Бургас

Почистването на лице е основна козметична процедура. Над нея се надграждат всички останали терапии за лице имащи за цел поддържането, подхранването и разкрасяването на нашата кожа. Почистването на лице се прилага с хигиенна и лечебна цел и затова то е задължително за всеки един човек – мъж или жена, независимо от неговата възраст и от типа кожа.

Дълбоко почистване на лице

Както самото име подсказва, дълбокото мануално почистване на лицето е процедура, която осигурява дълбоко почистване на кожата. Това почистване помага да се освободи кожата от излишен мастен секрет, черни точки, замърсявания, мъртви клетки.

Голям процент от проблемите с кожата на лицето, включително акнето и разширените пори, са резултат именно от непочиствана или неправилно почиствана кожа.

Как протича процедурата?

Почистването на лице в нашия център в Бургас се извършва в няколко последователни стъпки.

Първоначално лицето се почиства с тоалетно мляко или гел (според типа кожа), последвано от специален тоник, който балансира Ph-то на кожата.

Втора стъпка. Ексфолираме кожата със специален скраб.

Трета стъпка – почистване на лице с пара. Апаратна парна баня с параозонатор, при която кожата се оставя на пара за около 20-30 минути, за да се подпомогне отварянето на порите за по-лесното им почистване.

Четвърта стъпка. Продължаваме с ръчна екстракция, чрез която отстраняваме комедоните и запушените пори.

Пета стъпка. Дарсонвализация на кожата. Тя служи за  дезинфекция на кожата и по-бързото й възстановяване.

Шеста стъпка. Нанасяме маска за лице, съобразена с типа кожа. Тя успокоява и хидратира кожата.

Седма стъпка. Нансяме крем според типа кожа чрез масажни лечебни движения. Те действат успкоително.

Осма стъпка. На финала се поставя слънцезащитен крем.

В рамките на процедурата се прилага изцяло медицинска козметика на френската фирма GERnetic.

почистване на лице козметик бургас

Колко често е добре да се почиства лицето?

Честотата на процедурите се определя в зависимост от типа кожа и състоянието и. При кожа склонна към омазняване, както и при акнеична кожа е препоръчително да се извършват процедури всеки месец. Същото се отнася и за летните месеци, когато се променя вискозитета на себума, което дава усещане за по-мазна кожа.

От друга страна, при сухата кожа, порите не се запушват толкова така и честото мануално почистване може да я травмира, отколкото да и помага. Затова при този тип кожа препоръчваме процедура за почистване водно дермабразио и пилинг.

Колко време продължава процедурата?

Почистването на лице продължава около 1 час и 40 мин.

С какви терапии се комбинира почистването на лице?

Както посочихме в началото на статията, мануалното почистване на лице е базисна процедура, преди да се пристъпи към различни анти-ейдж терапии, пилинги и други апаратни процедури.

Процедурата се комбинира отлично с безиглена мезотерапия с Dr.Skin, която чрез метода на електропорезата прокарва коктейл от активните съставки в субдермалния слой на кожата.

Кога не се извършва процедурата?

Процедурата не се извършва на пациенти с херпес. В този случай тя се отлага до излекуването му. Също така не извършваме дълбоко почистване при тежко акне, остри инфекции и възпаления.

Каква е цената на процедурата

Цените на процедурите почистване на лице, които предлагаме може да видите в страницата ни цени.

Мога ли да се гримирам непосредствено след процедурата?

Не е препоръчтелно гримът да се нанася веднага след почистването. Това може да доведе до допълнително дразнене, бързо замърсяване на порите, които все още не са напълно стеснени след почистването, или до въвеждане на микроби от четките за грим. В идеалния случай трябва да изминат 24 часа от процедурата.

Каква е разликата между почистването в къщи и при козметик?

Почистването в домашни условия се изразява в редовно миене и тонизиране на кожата и повърхностна ексфолация. В професионалните салони за красота се използва апаратура и професионална медицинска козметика, която позволява почистване на порите в дълбочина,  както и премавхане на образувалите се комедони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За Vitalaiz

В Естетичен център Vitalaiz работим с най-съвременните технологии и апаратура. Нашата цел е да повдигнем вашето самочувствие, за да водите един по-пълноценен и по-щастлив живот.

“Един дефект на душата, не може да бъде коригиран върху лицето, но ако има дефект на лицето и бъде коригиран - това може да промени душата.”

Жан Кокто

Call Now Button