ПРЕМАХВАНЕ НА ТАТУИРОВКИ

Премахването на татуировки с технология базирана на светлината е изследвана откакто стана общо известно, че татуировките, излагани често на слънчева светлина избеляват по-бързо от тези, които се предпазват от светлината.

Как се създава татуировката ?

Татуирането включва поставянето на пигмент в дермата. След първоначалната инжекция пигмент, наличието на чужди тела (пигмента) активира фагоцитите на имунната система (Белите кръвни телца), за да погълне пигментните.По време на оздравителния процес се образува гранулационна тъкан, която по-късно се превръща в съединителната тъкан в резултат на растежа на колаген. Този процес възстановява горната дерма, където пигментните молекули остават преградени между фибробласти. В крайна сметка, пигментните молекули се концентрират в един слой точно под дермата / на границата с епидермиса и остават преградени вътре в продължение на много години.

Как се извършва премахването на татуировки ?

Енергията на светлинния импулс се абсорбира в пигментите на татуировката, разбива връзките между пигментните молекули и постепенно разруваша формилите се големи струпвния от пигментни молекули в по-малки.Веднага след като частта е достатъчно малка, за да премине между клетките, тя се приема от имунната система като чуждо тяло и се отстранява от кръвния поток и тялото. След няколко процедури, татуировката избледнява.

С каква апаратура премахваме татуировки в естетичен център „ Vitalaiz “ ?

В нашият център използваме Nd YAG лазер или така нареченият твърд лазер, в началото на който стои специален кристал.Принципът на работа на Nd YAG лазерът е основан на селективна фототермолиза : пигментът поглъща светлината, загрява се ,след това от високата енергия се разпада  на дребни частички , които постепенно и по естествен начин се извеждат от организма.

Колко време отнема процедурата?

Всяка процедура отнема средно между 10 и 20 минути. Няколко процедури са необходими, за да се постигне добър резултат. Средно една професионално направена многоцветна и наситена татуировка изисква от 5 до 8 процедури, докато любителските едноконтурни татуировки изискват от 3 до 5 процедури. Интервалът между процедурите не трябва да е по- кратък от 4 до 6 седмици. Конкретно броят на сеансите зависи от типа на мастилото, дълбочината на която е въведено и индивидуалните особености на епидермиса за всеки пациент. В редки случаи броят на процедурите може да надхвърли десет, докато в други случаи е необходим само една процедура за пълно отстраняване. Ефективността на лечението се оценява на над 90%. Необходимия приблизителен брой процедури се прогнозира след отчитане на първата терапевтично предсказваща процедура.

Какви грижи са необходими за третираната татуировка?

Мястото трябва да се пази чисто и в продължение на няколко дни и да се пази от вода. В процеса на възстановяване трябва да се избягват слънчеви експозиции, соларни процедури и употребата на козметика с парфюмна съставка. През летните месеци мястото трябва да се защитава с фотопротектор с висок фактор. Желателно е при по-големите и по плътни татуажи да се прилага локален антисептик или антибиотик на прах или маз.

Болезнено ли е?

По време на процедурата може да има болка. Най-често тя се описва, като парещо или жилещо усещане. За намаляване на болката се използва успокяващ крем или локален анестетик.

Друга важна информация:

Няколко допълнителни фактора могат да повлияят върху крайния резултат на вашето лечение. Старите татуировки се премахват по-лесно в сравнение с направените скоро. Татуировки направени от аматьори се махат по-лесно спрямо тези направени от професионалисти, тъй като при професионалните татуировки пигмента е разположен много по-дълбоко в кожата. Някои пигменти се премахват лесно, докато тези съдържащи флуоресциращи бои са най-неподатливи на премахване. Вида на мастилото оказва също влияние върху резултата. Някои видове мастило предизвикват парадоксална реакция, при която вместо да изсветлее участъка потямнява още повече. Вашият лекар ще ви обясни какво може да очаквате в зависимост от индивидуалните особености на вашата татуировка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За Vitalaiz

В Естетичен център Vitalaiz работим с най-съвременните технологии и апаратура. Нашата цел е да повдигнем вашето самочувствие, за да водите един по-пълноценен и по-щастлив живот.

“Един дефект на душата, не може да бъде коригиран върху лицето, но ако има дефект на лицето и бъде коригиран - това може да промени душата.”

Жан Кокто

Call Now Button