Биоревитализация на кожата с Pluryal

Скинбустерите или биостимуларите са сравнително нов вид естетични продукти, насочени към постигане дълбока хидратация на кожата.

Това, което отличава Скинбустерите Pluryal®Silk от останалите биостимулатори е използването на високопречистени полинуклеотиди, които лабораторно доказано водят до „лечение“ на кожата отвътре, в допълнение на така търсения дълбоко хидратиращ ефект.

Pluryal®Silk е скинбустер, който възстановява трайно и ефективно кожата, дори и в най-деликатните зони. По-долу в статията ще научите всички подробности около процедурата по поставяне на биостимулатор, как действа, за какви лицеви корекции се препоръчва и какви резултати да очаквате. Приятно четене!

Защо да изберем Скинбустери – Биостимулатори Плуриал Силк?

Pluryal® прави иновация в естетичната медицина, като въвежда Първата гама Биостимулатори за регенерация на кожата. Това е първият Биостимулатор с полинуклеотиди, произведен в Европа и акредитиран със СЕ сертификат, който е без аналог на пазара в България. Състои се от 15 мг полинуклеотиди (7.5 мг/мл).

Полинуклеотидите не просто хидратират кожата. Те стимулират активността на фибробластите, производството на колаген, хиалуронова киселина и фибронектин, стимулират създаването на нови кръвоносни съдове, които „хранят“ кожата и имат мощен противовъзпалителен ефект.

Следователно, Плуриал Силк не просто коригира несъвършенствата, а ги лекува.

Използва се за терапия на нежните зони на лицето – периорбитална, периорална зона, шия и деколте.

плуриал силк

С какво е различен Pluryal®Silk от обикновения хиалуронов филър Pluryal®?

Филърите Плуариал® са базирани изцяло на хиалуронова киселина, използвана за коригиране на бръчки и ремоделиране на контурите на лицето и устните, коригиране на малки несъвършенства и фини линии, както и за възстановяване на структурата, плътността и хидробаланса на кожата.

Pluryal®Silk е формулиран не само с хиалуронова киселина, но и с полинуклеотиди, използвани за възстановяване на текстурата на кожата и за засилване на производството на колаген, който допълва естествената способност на кожата да се самовъзстановява.

Терапията с Pluryal®Silk помага на кожата сама да се регенерира.

Друга значителна разлика между хиалуроновите филъри и Плуриал силк е в постигнатия резултат. Обикновено филърите се използват за попълване на несъвършенства и придаване на обем на кожата.

Pluryal®Silk се различава от хиалуроновите филъри по това, че той поправя текстурата, състоянието и тургора на кожата и няма не създава обеми.

Действието на Буостимулаторите Pluryal® е доказано и клинично тествано

Проведено е проучване от независима френска лаборатория, което цели да оцени резултата от противодействието върху процесите на стареене и ефекта върху кожата на три инжекционни продукта Pluryal върху живи човешки кожни експланти – ex vivo.

Тестваните продукти са Pluryal DENSIFY полинуклеотид и хиалуронова киселина, Pluryal BIOSCULPTURE омрежена хиалуронова киселина и Pluryal SILK полинуклеотиден интрадермален гел.

Резултати от проучването: След проведено ex-vivo проучване, от независима френска лаборатория, на деветия ден е доказано значително повишение на синтеза на колаген.

Само 9 дни след инжектирането на продукта, производството на колаген в кожата се е увеличило със 7% в сравнение с контролата.

проучване на Pluryal SILK
*Evaluation de l`action de differents produits injectables (Pluryal Densify, Pluryal Biosculpture, Pluryal Silk) a partir d`explants de peau humaine ex vivo >>, Study 19E4548, conducted by the BIO-EC laboratory

Какво всъщност представляват полинуклеотидите?

Полинуклеотидите са добити от генетичен материал на сьомга. ДНК-то на рибата се изрязва при най-стриктни фармацевтични условия, като се получават различни дължини на веригата, които са близки до човешкото ДНК. Създава се микс от нуклеотидити, които са източник на съставните части на ДНК. Сместа е пречистена, стеризилизирана и произведена по уникалната HPN технология, гарантираща високия фармацевтичен стандарт. Вижте какво е вдъхновило навлизането на полинуклеотидите в света на Естетичната медицина.

Полинуклеотидите в историята:

За първи път полинуклеотидите се използват преди повече от 10 години в лечението на изгаряния, труднозарастващи рани и некрози. Оказва се, че полинуклеотидите се справят повече от успешно с тези тежки проблеми. Така и започват изследванията им затова как те биха могли да навлезнат в света на Естетичната медицина.

Специалисти започват проучвания как могат да се извлекат ползи от полинуклеотидите за лечение на несъвършенства по кожата, а тези които успяват да създадат първите биостимулатори в Европа, правят иновация в естетичната медицина. Вижте кои са те по-долу.

Какви резултати да очаквам след процедурата с Pluryal®Silk?

Процедурата стимулира естествените процеси в тялото и кара кожата сама да се възстановява, затова се наблюдава следния ефект:

• Дълбока тъканна регенерация и биостимулация
• Уплътняване и лифтинг
• Изграждане на колаген и нови съдове
• Подхранване и хидратация
• Заличаване на бръчки
• Заличаване на следродилни стрии
• Залчаване на белези от акне
• Продуктът може още да се използва и в качеството му на допълваща терапия след лазери, RF и студена плазма.

Вижте снимки преди и след процедурата:
Терапия околоочен контур преди следПремахване на тъмни кръгове с PluryalРегенерация на околоочен контур в Бургас

За кого е подходяща процедурата с Pluryal®Silk?

Pluryal®Silk е специфичен уплътнител, който възстановява тънката, деликатна и крехка кожа на лицето и тялото, което често се пренебрегва от стандартните лечения.

Процедурата с Pluryal®Silk е подходяща за всеки, който иска да предотврати признаците на стареене, търси безупречна кожа, иска да постигне естествени резултати и не е задоволен с възможностите на филърите и ботокса.

Зоните, които могат да бъдат третирани са:

Деликатни зони на лицето: околоочния контур, зона около устата, шията и деколтето.
Деликатни зони на тялото: корем (следродилни стрии), задна част на ръцете и вътрешната част на ръцете.

Кога се вижда резултатът от процедурата?

Ефектът от процедурата се вижда след около 3 седмици, тъй като толкова време е необходимо на тялото, за да започне синтеза на колаген и да настъпят видими резултати.

Колко време трае ефектът от процедурата?

Ефектът от третирането на кожата с Pluryal®Silk ще остане 9 месеца до 1 година, при изпълняване на курс от 3 процедури през тримесечен интервал.

Подготовка преди процедурата

Не е необходима специална подготовка преди процедурата. Препоръчително е една седмица преди процедурата да се избягва приема на високи дози Витамин Е, аспирин и други нестероидни противовъзпалителни медикаменти като ибупрофен, тъй като това може да увеличи завервяването и кървенето в зоната на инжектиране.

Процедурата има ли противопоказания?

• Не се препоръчва употребата на Pluryal® Silkе при пациенти, които са свръхчуствителни към някоя от състваките на продукта или имат алергии към продукти от рибен произход.
• Поради липсата на клинични данни относно употребата на продукта при пациенти с автоимунни заболявания, бременни жени или кърмачки, както и при пациенти под 18 години, не препоръчваме в тези случай третиране Pluryal® Silk.

Какво да очаквам след третирането с Pluryal®Silk?

Важно! Процедурата с Плуриал силк няма моментален ефект, както при поставянето на хиалуронов филър и резултатите от нея се наблюдават след 3 седмици.

• Непосредствено след третирането с Pluryal® SILK може да имате зачервяване и/или подуване, което изчезва в рамките на няколко дни. Слънчеви бани или продължителен престой на студено трябва да се избягват докато зачевяването и подутината изчезнат.
• Избягвайте докосването на третираната зона 6 часа след процедурата. След това може да я измиете нежно.
• Избягвайте тренировки и алкохол 6 часа след процедура.
• Ако някога сте страдали от herpes labialis, съществува риск процдурата да предизвика неговата повторна поява. Консултирайте се с Вашия лекар, за да предприемете превантивни мерки.

В закючение, може да обобщим, че продуктът e иновативен и биологично-чист, превъзхождащ в много отношения аналогични продукти на пазара, включително и в съотношение цена – резултат. Съветваме ви да се консултирате със специалист преди извършването на процедурата, за да определи дали PlurialSilk е подходящ за вашата кожа и нужди. Във Vitalaiz Естетичен Център може да си запишете час за безплатна консултация на телефон 0877 893230 от понеделник до петък от 9:30ч. до 18:30ч.

4.1/5 - (40 votes)

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button