против пигментация

Нека първо разгледаме въпросите как се получават пигментните петна по лицето и има ли начин да ограничим появата на лунички?

Защо се появяват пигментни петна по лицето и тялото?

Причините могат да бъдат най-различни: от наследени заболявания, външни въздействия върху кожата – до възрастови промени свързани с промяна в нивата на хормоните. Най-често при нас идват клиенти с пигментация на кожата, получена след акне.

На второ място са пигментните петна, появили се от прекомерно излагане на ултравиолетовата радиация.

И накрая, част от нашите клиенти са получили пигментни петна по кожата на лицето, в резултат на интензивни пилинг процедури, лазерни процедури и други козметични процедури, които са извършени в нарушение на правилата и са довели до изтъняване на роговия слой.

против пигментация

Тъмните петна по кожата (меласма) могат да се появят по време на бременност. В същото време, след спиране приема на хормонални лекарства, пигментните петна в почето случай изчезват. Често те се появяват отново при прекомерно излагане на слънце.

Как ефективно да премахнем пигментните петна по кожата?

На първо място, важно е да се отбележи, че нито един метод не може да гарантира 100% че пигментните петна по кожата ще изчезнат завинаги. В много от случаите, появата им е свързана с хронични заболявания на черния дроб, нервната система или с прекомерно излагане на слънце.

Премахването на петната изисква интегриран подход. В идеалния случай, петната по кожата трябва да се избелват и ексфолират, като се използват специално приготвени коктейли, апаратни процедури, които се комбинират с подходяща грижа за кожата и прием на витамин С.

ТОП 5 Процедури за борба с Пигментни петна

Неинванзивни процедури

Диамантено микродермабразио в комбинация с безиглена мезотерапия с коктейли от силиций, витамин С и вещества, които подтискат производството на меланинов пигмент.

Пилинг – повърхностен пилинг с алха-хидрокси киселни
Средно-дълбок пилинг с трихлороцента киселина

Инванзивни процедури

Мезотерапия– използват се специални коктейли, които се инжектират в дермалния слой на кожата.
Плазмотерапия-при тази процедура в повърхностните слоеве на кожата се инжектира плазма – продукт, получен от собствената, предварително обработена кръв. Процедурата води до регенериране на клетките и обновяване на кожата.

Фототерапия против пигментация– методът на фототерапията напълно илюстрира добре познатата формула „клин клин избива“.

Как да намалим риска от повторно появяване на пигментни петна?

За кожи склонни към пигментация, препоръчваме ползване на надеждна защита от слънцето през цялата година. Средства, които потискат производството на мелатонин, както и висококачествена козметика с арбутин, ретинол, витамин С, ще ви помогнат да ограничите появата на петна. Обърнете внимание на съдържанието на растителни масла с натурални UV филтри (масло от ший, масло от жожоба).

Ако редовно се появяват пигментни петна по кожата, никога не използвайте фототоксични средства. Процедурите, които ексфолират най-горния слой на кожата, могат да се извършват само от професионален козметик. При силна пигментация на кожата е много важно винаги да я предпазвате от слънцето и особено след козметични процедури.

Колко често следва да се използва избелващата козметика?

Ако имате склонност да образувате пигменти петна по кожата -> постоянно.
Пигментни петна се образуват по време на меланогенезата и избелващата козметика съдържа вещества, които въздействат на различните етапи на този процес.
Например, ако използвате козметика с арбутин, то може безопасно да я използвате за около една година. След това е необходимо да смените не само козметичната линия, но и самото активно вещество. По този начин можете да повлияете на различните етапи на образуване на пигмента в кожата.

Как да се отървете от луничките?

Луничките придават уникален чар, и мнозина не ги смятат за дефект на кожата. Но ако въпросът „Как да се отървете от луничките?“ е актуален за вас, използвайте повърхностен пилинг и безиглена мезотерапия. И разбира се, осигурете добра защита от слънцето.

3.7/5 - (8 votes)

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button