fbpx

karbonov piling

Почистването на кожата може да се извърши по различни начини: механично почистване, с ултразвукова шпатола, с пилинг маски, и прочие. Карбоновият пилинг съчетава въздействието на светлинната енергия с богатите на сяра и минерали карбонови частици, което прави процедурата изключително ефективна за лечение и превенция на множество кожни проблеми.

Кога се използва карбонов пилинг?

Лазерният карбонов пилинг се използва за лечение на един от най-неприятните кожни проблеми – петната след акне. Те често биват маскирани чрез козметични продукти, но пълното им премахване се оказва трудна задача. Въпреки това, карбоновият пилинг може да им въздейства до такава степен, че да станат почти незабележими.

Лазерният карбонов пилинг е и световно-признат метод за ефективно и дълготрайно свиване на разширените пори, справяне с омазняването на кожата, премахване на черни точки и избелване

По време на процедурата кожата на лицето се покрива с тънък слой карбонова маска, която при взаимодействието с лазерната светлина се аборбира от кожата и по този начин приемаме всички полезни съставки на карбона.

С каква апаратура се извършва карбоновият пилинг?

Процедурата се извършва с неаблативен Nd YAG лазер с дължина на вълната 1064 nm, който работи с много къси, високо-интензивни импулси от светлина. По време на терапията, лазерният лъч се фокусира върху кожата, която е покрита с тънък слой от карбон. Лазерният лъч се абсорбира от карбоновите частици поради тъмния си цвят. От топлинният ефект, се активират фибробластите (клетките, които произвеждат колагена в кожата), докато карбоновите частици ексфолират кожата и почистват порите.

Вижте видео от процедурата Карбонов пилинг

 

 

Нека разгледаме как протича процедурата стъпка по стъпка

Първо се провежда консултация с терапевта, който извършва самата процедура. Ще ви бъде изяснена подробно цялата процедура, какви са предписанията след самата процедура, както и възможните нежелани реакции. Ще се погрижим да отговорим на всичките ви въпроси, за да се чувствате комфортно по време на терапията.

1.Започваме с демакиаж на кожата

 

2.След това се поставят защитните очила и се нанася карбонова паста, която трябва плътно да покрие кожата. Карбоновата паста помага лазерният лъч да проникне по-дълбоко в кожата, така ще стигне до вътрешните повърхности на порите – процедурата ще бъде по-ефективна.

 

Карбонов пилинг в Бургас

3.Така подготвената кожа се обработва с Nd YAG лазер, като се работи с много къси импулси. Всяка зона се обработва с лазерната светлина, която се поглъща от карбоновите частици. Това води до тяхното разрушаване чрез фотомеханична деструкция в самите пори. Карбонът се премахва и кожата остава чиста.

Лазерен Карбонов пилинг в Бургас

Какво да очакваме по време на процедурата?

По време на процедурата се усеща леко затопляне до парене на повърхността на кожата, но няма болка
Също така чувате неприятен шум, като „пукане“.
Може да усетите миризма на изгоряло. Не се боите – тя идва от изгорялата карбонова паста, а не от кожата ви.

4.Непосредствено след процедурата лицето е зачервено, като този ефект се задържа за няколко часа.
Нанася се успокояващ гел от алое вера.
Непосредствено след процедурата и няколко дни след това избягвайте стоенето на слънчева светлина и използвайте слънцезащитен крем с висок фактор

 

Карбонов пилинг резултати

Какво да очакваме след процедурата?

Още след първата процедурата ще чувствате кожата си освежена, подновена, мека и гладка. Ще видите  намаляване на разширените пори, намалено омазняване на кожата, увеличено производство на колаген, с последващо стягане на кожата, излющване на нежизнеспособни клетки от повърхностните слоеве на кожата.

Колко процедури са необходими?

За да се постигнат трайни и задоволителни резултати са нужни от 4 до 8 процедури, през 20-30 дни.

Каква е цената на процедурата карбонов пилинг

Актуалната цена на процедурата може да видите тук. Следете страницата ни във фейсбук и другите ни промоционални страници, където често публикуваме пакетни ваучери и преференциални цени за процедурата карбонов пилинг.

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button