karbonov piling

Днес ще ви разкажем за процедурата карбонов пилинг, която се представя в медиите като „процедурата на звездите“,  с чудодейно действие върху кожата. По наше мнение – малко преувеличено. (не ни разбирайте погрешно, процедурата има своето място в света на естетиката, но за конкретни състояния и срещу конкретни проблеми)

Почистването на кожата може да се извърши по различни начини: механично почистване, с пилинг маски, с ултразвукова шпатола, и прочие. Карбоновият пилинг съчетава въздействието на светлинната енергия с богатите на сяра и минерали карбонови частици, което прави процедурата изключително ефективна за лечение и превенция на разширени пори, омазнена кожа и акне.

С какво се отличава процедурата Карбонов пилинг?

Виждате снимки на лица, покрити с тънък слой черна маска и се питате това ли е карбоновият пилинг?

Всъщност правилното наименование на процедурата е „лазернен карбонов пилинг“, понеже същата съчетава полезното въздействие на лазерната (светлинна) енергия с лечебните свойства на карбона (активния въглен).

По време на процедурата кожата на лицето се покрива с тънък слой карбонова маска. Способността на карбона да прониква през порите, позволява на лазера да фокусира енергията по-ефективно. Черните частици на карбона „експлодират“ под въздействието на Nd YAG лазерната енергия, като по този начин ексфолират мъртвите клетки.

Правилно е да наречем процедурата и „карбоново почистване на лице“, понеже от многото приложения описвани в медиите, най-осезаемо е дълбокото почистване на порите и препоръката и за употреба от пациенти с акне (макар и не в остър стадий).

Вярно ли е че карбоновия пилинг е подходяща антиейдж процедура?

Не разчитайте на мощен стягащ и подмладящ ефект след 1 или 2 процедури карбонов пилинг.

Когато лазерът взаимодейства с карбона, епидермисът се загрява, което стимулира производството на собствен колаген в епидермиса и прави кожата по-еластична

Въпреки преувеличените рекламни обещания, увеличаването на синтеза на колаген в отговор на затоплянето е само незначителен страничен ефект, а не основна цел.

Нека разгледаме как протича процедурата стъпка по стъпка + видео

 

Първо се провежда консултация с терапевта, който извършва самата процедура. Ще ви бъде изяснена подробно цялата процедура, какви са предписанията след самата процедура, както и възможните нежелани реакции. Ще се погрижим да отговорим на всичките ви въпроси, за да се чувствате комфортно по време на терапията.

1.Започваме с демакиаж на кожата

2. Поставяне на защитни очила и нанасяне на карбонова паста.

Карбоновата паста трябва плътно да покрие кожата. Тя помага лазерният лъч да проникне по-дълбоко в кожата, така ще стигне до вътрешните повърхности на порите, а процедурата ще бъде по-ефективна.

 

Карбонов пилинг в Бургас

3.Така подготвената кожа се обработва с Nd YAG лазер, като се работи с много къси импулси.

Всяка зона се обработва с лазерната светлина, която се поглъща от карбоновите частици. Това води до тяхното разрушаване чрез фотомеханична деструкция в самите пори. Карбонът се премахва и кожата остава чиста.

Лазерен Карбонов пилинг в Бургас

4. Какво се усеща по време и непосредствено след процедурата?

По време на процедурата се усеща леко загряване на кожата, но няма болка.
Също така чувате неприятен шум, като „пукане“.
Може да усетите миризма на изгоряло. Не се боите – тя идва от изгорялата карбонова паста, а не от кожата ви.

Непосредствено след процедурата лицето е зачервено, като този ефект се задържа за няколко часа.

 

Карбонов пилинг резултати

Каква е цената на карбонов пилинг?

Цената на процедурата карбонов пилинг е Естетичен център Виталайз в град Бургас е:

Карбонов лазерен пилингЦЕНА
Карбонов пилинг – 1 Процедура150 лв.
Карбонов пилинг – 3 Процедури (Пакет)270 лв.
Цени на всички услугиЦеноразпис

Какви резултати да очакваме след процедурата?

По време на процедурата се отстраняват роговите епителни слоеве, което прави кожата гладка, възстановява тена и премахва старческите петна.

На третият и четвъртия ден от процедурата може да очаквате челото и слепоочията да станат гладки и ексфолирани, което ще придава бляскъв вид на кожата на лицето.

Що се отнася до Т-зоната, производството на себум следва да се нормализира, порите да се свият, но за по-дълготраен резултат са необходими поне 3 процедури.

Грижа след извършване на процедурата

На 1-ви ден от процедурата е препоръчително да почистим лицето си с хлорхексидин.
В продължение на два дни се препоръчва да не се слага грим (може спирала).
След третия ден може да се върнете към нормалния режим, изключаем слънчевите месеци от годината, когато трябва да нанасяме поне 10 дни слънцезащитен фактор с SPF+25.

Колко процедури са необходими?

За да се постигнат трайни и задоволителни резултати са нужни от 3 до 6 процедури, през 20-30 дни.

С каква апаратура се извършва карбоновият пилинг?

Процедурата се извършва с неаблативен Nd YAG лазер с дължина на вълната 1064 nm, който работи с много къси, високо-интензивни импулси от светлина. По време на терапията, лазерният лъч се фокусира върху кожата, която е покрита с тънък слой от карбон. Лазерният лъч се абсорбира от карбоновите частици поради тъмния си цвят. От топлинният ефект, се активират фибробластите (клетките, които произвеждат колагена в кожата), докато карбоновите частици ексфолират кожата и почистват порите

Резултати от проведени процедури – снимки преди и след

Първата снимка е заснета преди започване на курса процедури карбонов пилинг.

predi Karbonov piling

Следващите снимки са заснети по време на курса от процедури.

sled Karbonov pilingsled Karbonov piling Burgas
sled 3 proceduri Karbonov piling Burgas

Минуси на процедурата – истината за карбоновия пилинг

Това не е лечебна, а козметична процедура и ефектът от нея е временен. След като завършите курса, ако не се грижите правилно за вашата кожа, процедурата няма да ви донесе комфорта да не полагате грижи до края на живота си (или в продължение на няколко месеца), наслаждавайки се на чисти пори. Ако използвате неправилно лечение при запушване на порите, ефектът може да изчезне след няколко седмици.

Ползи от процедурата

Лазерният карбонов пилинг оказва благоприятно въздействие при едни от най-неприятните състояние на кожата на лицето – омазняване, разширени пори и акне. Тя е добра алтернатива на мануалното почистване, което може да не е удачно при някои типове кожа.

Процедурата е безболезнена и нетравматична.

Не отнема повече от 30 минути и няма възстановителен период.

В заключение, може да кажем че карбоновия лазерен пилинг е безболезнена и безопасна процедура, която има специфично приложение при акнеична и склонна към омазняване кожа. Както при много други естетични процедури, правилната грижа след процедурата е ключова за поддържане на постигнатите резултати.

Ако проявявате интерес от други процедури за почистване кожата на лицето, може да ви бъде интересна статията за водно дермабразио.

3.4/5 - (333 votes)

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button