fbpx

8 точков лифтинг

С възрастта, ключови области на лицето губят своя обем, костите изтъняват и се свиват.
Резултатите са видими – кожата започва да се отпуска, появяват се признаците на стареенето – бръчки, уморен вид.
За наша радост, големите иновации в областта на естетическата медицина, създадоха все по-успешни методики за цялостно възстановяване обема на лицето.

8-точковият лифтинг е предназначен именно за тази цел, като в няколко основни области се инжектират хиалуронови филъри, за да се възвърне загубения обем и да се създаде красив естествен резултат.
Методът от 8 точки е създаден и представен за първи път от световноизвестния бразилски пластичен хирург Маурицио де Майо, светило в областта на разкрасителната индустрия.

Какво представлява 8 точковия лифтинг?

Обикновено, при провеждането на консултация със специалист, той изследва състоянието на кожата на пациента и преценява, къде има нужда от попълване с филър.

С богатата си практика, д-р Маурицио де Майо стигнал до заключението, че има конкретни области на лицето, в които можем да инжектираме филър, за да получим определен външен вид или определено движение.“ Така бил създаден 8-точковия лифтинг метод, който сега се преподава по света.

45-минутната процедура се основава на осем предполагаеми области, в които се инжектира филър. Въпреки това, не всички области може да се нуждаят от инжектиране. Това е специалнен подход, който зависи от характеристиките на индивида. Необходими са богата практика и естетически поглед.

Кои зони могат да бъдат третирани с 8 точковия лифтинг?

Първите три точки са по скулите и под слъзната бразда (околоочния контур), точка четири е по дължината на назолабиалните гънки от ноздрите до ъглите на устата, точка пет е под долната устна (марионетни литнии), шест и седем са по протежение на челюстта и накрая номер осем е в долната част на бузите.

Какви промени може да очакваме?

с триточковия лифтинг можем да повдигнем веждите и да отворим окото
с петточковия – да оформим скулите
с осемточквия – да постигнем симетрията, която определя привлекателността на лицето

Кога ще видя резултатите от 8-точковия нехирургически лифтинг?

Резултатите могат да бъдат забелязани мигновено, след края на процедурата. Необходими са от 14 дни до месец, за да видите пълния обем и подобрения.

Колко време ще се запазят резултатите от процедурата?

Както при всички процедури включващи поставяне на хиалуронови филъри, резултатите траят до настъпването на резорбация на филъра. При този метод се използват по-плътни филъри, които средно траят от 12-18 месеца, но в някои случаи може да е необходимо допълнително инжектиране в определени области, за да се запази постигнатия резултат.
В нашата практика, на всеки 6 месеца провеждаме контролна консултация, при която лекарят преценя състоянието и необходимостта от допълнително поставяне.

Каква е цената на 8-точковия лифтинг?

При 8-точковия лифтинг се използва минималното количество филър, за да се постигне максимален лифтинг ефет. Въпреки това, броя на използваните филъри зависи от състоянието на кожата на пациента, а за постигане на оптимални резултати винаги е необходимо по-голямо количество продукт. Следователно, цената зависи от броя използвани филъри и ще бъде уточнена при консултацията, като при минимално използвано количество започва от 1000 и стига до 2500лв.

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button