lazerna_epilaciq_muje

Помните ли времето, когато мислехме, че само жените търсят естетични услуги? Е, времената се промениха.

Мъжете са все по-осъзнати за необходимостта да полагат грижи за своето здраве и добър външен вид, и в този смисъл самите те са активни участници в голям брой естетични процедури, като на върха на списъка е лазерната епилация.

Лазерната епилация – новата норма за мъжете: защо я избират?

Разговорите с мъжете показват, че те искат да разбират и да знаят повече за новите естетични процедури. И докато обсъжданията често засягат различни процедури, голяма част споделят, че първо са започнали с обезкосмяването, като основен техен приоритет.

За мъжете лазерната епилация има своите предимства: те трябва да се бръснат почти толкова често колкото жените, като се има предвид, че кожата на мъжете е по-плътна и косъма е по-здрав.

В резултат на това, след като избръснатите косми започнат да растат отново, за тях е по-трудно да пробият роговия слой на кожата – и започват да растат надолу. Това причинява възпаления,  врастнали косъмчета, травматична пигментация на кожата и други неприятни последици.

В нашия център, не веднъж са идвали клиенти мъже, изпратени с препоръка от лекари-дерматолози, за да им помогнем с проблема от врастналите косми.

Друга част от клиентите ни, избират лазерната епилация като алтернатива на „барбър услугите“, тъй като технологичният напредък в лазерната епилация позволява да се оформи добре зоната на брадата, скулите и врата.

Винаги има и области, в които гладката кожа е въпрос не толкова на красота, колкото на хигиена.

По-долу ще ви разкажем, за особеностите при по-често извършваните зони от мъжете, как да се подготвите преди процедура и как да се погрижите за кожата си в интервалите между самите процедури, както и други интересни въпроси от практиката.

Лазерна епилация на гръб, корем и гърди

Около 70% от нашите клиенти мъже избират да започнат с обезкосмяване на торса. Някои искат да подчертаят мускулатурата си, докато други просто искат да се чувстват комфортно и уверено.

В нашия център, в случай че изберете тези 3 зони, ние обработваме безплатно и зоната на раменете и кръста, които по принцип се заплащат като отделни зони!

Това е доста голяма област и може да изисква по-голям брой процедури за пълно премахване на окосмяването.

Отделно, окосмяването в зоната на гърдите при мъжете, се повлиява много от андрогенните хормони, следоватлено при интенивно спортуващи мъже, особено и при тези които приемат хранителни добавки, най-вероятно ще са необходим по-голям брой процедури. (8-12)

Поради факта, окосмяването при мъжете обикновено е по-плътно, а космите са по-дебели отколкото при жените, лазерната епилация при мъжете може да отнеме малко повече време.

За тези зони – гръб, гърди и корем – около 1 час и половина. Цената на обезкосмяването с лазерна епилаия в Център Виталайз е фиксирана за всяка зона поотделно и не се променя по никакъв начин в зависимост от плътността на космите по тялото.

Самата епилация с нашият лазер е максимално комфортна поради мощният охлаждащ механизъм до -7 градуса, но тъй като прагът на болка при мъжете обикновено е малко по-нисък, отколкото при жените, не очаквайте да не усещате абсолютно нищо. Нормално е да ви пощипва по време на процедурата, а самата поява на папули (като пъпчици от охапване от комар) е знак за оптимално извършена процедура.

Запомнете, че за по-бързи резултати е необходимо терапевтите да използват по-високи параметри, и да „стресират“ косменият фоликул с достатъчно енергия, която да го унищожи перманентно.

Особености при лазерната епилация за мъже на лице

lazerna epilaciq muje lice

Лицето е втората най-популярната зона за обезкосмяване сред клиентите от мъжкия пол.

Липсата на необходимост от ежедневно бръснене, чистата и гладка кожа са сериозни аргументи за лазерна епилация на лицето, брадата около шията и врата. При някой мъже само седмица след подстригване, вратът обрасва, което им създава усещане за дискомфорт и ги кара отново да посетят фризьорския салон.

С 6-8 процедури лазерна епилация, нашите специалисти ще оформят зоната на врата, брадата и скулите, та както ви подстригва вашият фризьор, с разликата в това, че ще идвате най-много веднъж годишно за поддържаща процедура.

В допълнение, както споменахме по-горе, вследствие честото бръснене, много мъже получават възпаления и врастнали косъмчета в областта на лицето, а лазерната епилация е ефективен метод за справяне с този проблем.

Последно, дори и да нямате проблем с врастанли косъмчета, някои клиенти избират лазерната епилация просто за да подчертаят челюстта, чрез линията на брадата.

Предлагаме цени на отделни зони брада, скули и врат, с които може да се запознаете в нашия ценоразпис. При избор и на трите зони, имаме специално пакетна цена със значителна отстъпка.

Времето за извършване на лазерна епилация на зоните на лицето обикновено е кратко, в рамите на 10-15 мин.

Лазерна епилация на подмишници

lazerna epilaciq na podmishnici muje burgas

Подмишниците са често пренебрегвана област от мъжете, но те играят ключова роля за комфорта и хигиената. Гъстите косми могат да задържат пот и бактерии, което увеличава риска от неприятен мирис.

В същото време, имаме много клиенти, които перманентно са се разделили с окосмяването в областта на подмишниците след курс от 8-10 процедури. Някой клиенти казват, че дори нямат нужда от поддържащи процедури.

В деня преди процедурата трябва гладко да обръснете зоната и да не използвате дезодоранти преди самата процедура.

Процедурата на зона подмишници е и доста икономичен метод, тъй като премахва нуждата от алтернативни методи за обезкосмяване в дългосрочен план и по този начин дори ви спестява средства от бръсначи и кола маска.

Лазерна епилация на цяло тяло

Лазерната епилация на цяло тяло е за този тип мъже, които са на принципа „всичко или нищо„. Ако имате гъсто окосмяване в областта на торса, краката, ръцете, то тогава този вариант е най-удачен за вас от гледна точка на време и средства.

Защо?

Лазерната епилация на цяло тяло при мъже е на повече от 2 пъти по-ниска цена, отколкото ако платите за всяка една от зоните поотделно. Вижте цените ни тук.

Времето също не е без значение. Процедурата ще отнеме около 2 часа – 2 часа и половина, но ще ни посетите веднъж на 2 месеца. Мислете за времето, което прекарвате в бръснене или други методи за обезкосмяване. С лазерната епилация, това време се намалява драстично в дългосрочен план.

Много мъже откриват, че премахването на окосмяването по цялото тяло им дава по-голяма самоувереност, особено през летните месеци, както и при спортисти, които тренират интензивно и се потят интензивно.

5 Често срещани въпроса за лазерната епилация

На кои места и зони не може да се прави лазерна епилация?

Лазерната епилация не трябва да се извършва върху и много близо до бенки, поради рисковете от злокачественото им трансформиране в меланоми.

Именно поради тази причина, преди да започне същинската процедура лазерна епилация, нашите специалисти задължително зачертават и покриват с бял молив бенките, които попадат или са близо до третирания участък.

Също така, ако се извършва лазерна епилация на гърдите, ареолите се покриват с памук, понеже тази зона е естествено пигментирана и не трябва да се обработва с лазер.

Може ли да се прави лазерната епилация върху татуировка?

Не, прави се само около татуировките! Това правило изключва възможността от изгаряния на кожата и последващи белези!

Частиците от пигмента на татуировката под кожата се конкурират с меланина в космите и поемат светлинно излъчване. Ето защо при извършване на лазерна епилация се обработва само кожата около татуировката.

Кога падат космите след лазерна епилация ?

При лазерна епилация с нашият диоден лазер, една част от космите изгарят в деня на самата процедура (остават като черни точки на повърхността на кожата, които падат в същия ден).  Други косъмчета, продължават да израстват и опадат без усилие до 14-20 тия ден.

Колко време след лазерна епилация може да си вемете душ?

Може да вземете хладен душ, но е добре да минат поне 3-4 часа от процедурата.

За да ограничите дразненето на кожата след лазерна епилация, обаче не трябва да взимате горещ душ или гореща вана в продължение на 24 часа след процедурата.

Защо да се доверим на лазерен център Виталайз?

Ние извършваме лазерна епилация от блзизо 10 години и работим с най-висок клас лазерна апаратура.

Специалистите ни са обучени да я използат ефективно, а освен апаратурата, едно от най-важните условия за добри резултати и безопасна процедура, е правилното и използване от терапевта.

Консултацията винаги е безплатна – стараем се да осигурим високо ниво на информираност и да отговорим на индивидуланите нужди на всеки. Не е необходимо да станете наш клиент, за да ви дадем пълна информация за процедурата лазерна епилация.

Лазерната епилация не е само за жени. Тя предлага дълготраен и ефективен метод за обезкосмяване за мъжете. В нашия център за епилация очакваме всеки, който иска да се почувства и изглежда по-добре, без значение от пола.

5/5 - (7 votes)

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button