fbpx

Киселини.Звучат ужасяващо, но не се тревожете, тези мощни съставки могат бъдат най-важната част от вашия режим за почистване на кожата.

Добре е да познаваме всички видове киселини, защото всяка от тях е съставена по различен начин и въздейства различно.В същото време така няма да се налага да плащате излишни пари за продукт, който е неподходящ за вашия тип кожа.

Дерматолозите, с които работим в естетичен център „Vitalaiz“ ще ви помогнат да изберете подходяща киселина за подмладяване на кожата на лицето, премахване на акне, и цялостно изглаждане и освежаване.

Прочетете следващите редове и използвайте тази информация следващия път преди да пазарувате козметика за вашето лице.

 

Салициловате киселина

Салициловате киселина е кератолитично средство (което означава, че премахва най-горния слой на кожата, когато порите са запушени). Нашите дерматолози препоръчват използването на тази киселина за мазна кожа, но също тя може да се използва за по-суха или чувствителна кожа, стига да бъде комбинирана с хидратиращи съставки.Предупреждение: Бременните жени не трябва да използват продукти, които съдържат салицилова киселина, като салицилатите са свързани с проблеми с плода.

Алфа-хидрокси киселини

mlechen-piling-burgas-ceni

Алфа-хидрокси киселините са група от киселини, наречени въз основа на техния химически вид, обясняват дерматолозите.В тази група са включени: млечна киселина (която се получава от мляко), гликолова киселина (получен от захарна тръстика), лимонена киселина (от цитрусови плодове), и винена киселина (от грозде).Тези киселини имат няколко добри ефектa върху кожата: те се използват предимно като химически ексфолианти, но те също така спомагат за синтеза на колаген и намаляване на хиперпигментацията.

Хиалуронова Киселина

populvane-na-ustni-s-xiauronova-kiselina-burgas-ceni

Хиалуроновата киселина е съставката, към която искате да се обърнате, когато кожата ви стане по-суха от Сахара (вероятно по време на зимните месеци), като молекулата може да увеличи до 1000 пъти теглото си във вода. Тази съставка действително има способността да тегли влага от въздуха надолу през роговия слой (или най-външния слой на кожата) , така че кожата остава еластична.
В естетичен център „Vitalaiz“ извършваме мезотерапия с хиалуронова киселина за постигане хидратиране на кожата – на лицето, шията и деколтето, ръцете, гърба. Спира се отпускането и набръчкването, подобрява се еластичността. Използват се фабрично произведени разтвори с определена концентрация. Обикновено се правят шест последователни процедури, по една всеки месец, за дълготраен ефект.

Ферулинова и липоева киселина

pilingi-burgas
Тези две съставки са
антиоксидантикоето означава, че те намалят количеството на свободните радикали, причиняващи щети на вашата кожа (в резултат на излагането на вашата кожа на стресови фактори на околната среда като слънчеви изгаряния и замърсяване).Тези киселини помагат при стимулиране производството на колаген, така кожата ви ще бъде по-еластична и защитена.

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button