fbpx

При работа с пациенти, които приемат фармакологични вещества за централната нервна система. Всеки път, когато
те вземат лекарствата си, се забелязват подобрения във вида на кожата им.
Това би било напълно разбираемо за всеки, който има основни познания по ембриология – разделът от биологията, който изучава развитието на оплодената яйцеклетка до около четвъртия месец от бременността.

Каквa е причината?

През този период всички органи в тялото се развиват от три отделни пласта тъкани в зародиша. Кожата и мозъкът се развиват от една и съща зародишна тъкан, наричана ектодерма. Между мозъка и кожата има силна връзка, поради което не бива да се изненадвате, че медикаментите, kоито влияят добре на мозъка, оказват благотворно действие и върху кожата.
SOM

Препоръки от лекарите – какво да приемаме за здрав мозък и кожа

Едно от основните вещества за защита на клетките е глутатионът.Това съединение представлява важно откритие за лечението на неврологични проблеми, свързани с остаряването, като болестта на Алцхаимер. Благодарение на връзката между мозъка и красотата, тези вещества са изключително ефикасни и при лечение на кожата.

Учени и лекари, от години проучваме методи за увеличаване на глутатиона в митохондриите. Повишаването на нивата на глутатион и други вещества, които предпазват митохондриите от уврежданията на свободните радикали, е крайъгълният камък в мисията ни да изглеждаме и да се чувстваме вечно млади.

Едно от най-големите предизвикателства в работата с глутатион е, че набавянето на допълнителни количества от него е трудно. Така е, защото при оралният му прием като хранителна добавка, той бързо се разгражда в храносмилателната система. За щастие вече откриваме начини да се справим с този проблем.
NOW-00096-3

Един от методите е : разработване на фосфолипидна преносна система, която ще успее да транспортира глутатиона до клетките. Тази система за прием през кожата позволява до митохондриите да стигне по-голямо количество от защитния трипептид. Когато се нанася върху кожата, глутатионът, чрез фосфолипидния носител, успява да проникне на различни нива, като достига дълбоко в дермата и до подкожните капиляри — малките кръвоносни съдове под кожата. От там глутатионът навлиза в кръвоносната система и защитните му молекули достигат до всички органи и клетки. Когато се приема под тази форма, глутатионът успява да влезе в клетките, а по-високите му нива осигуряват по-добра защита. След проникването си в клетката, повишената концентрация на глутатион е на разположение и на митохондриите и това помага за доброто ни здравословно състояние и превенцията на различни заболявания.

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button