fbpx

Пептидите са верига от две или повече аминокиселини, които са съставна част на протеините.
Пептидите са с различна дължина на аминокиселинната врига и молекулярната им композиция определя въздействието им върху кожата.

А Какво представляват SS пептидите

SS-пептидите са антиоксидантите на основа на аминокиселинни пептиди. Тези пептиди, които са едно от най-вълнуващите открития до днес, се наричат SS (Szeto-Schiller) пептиди.Предпазването на митохондриите е от основно значение за предпазване от болести и предотвратяване на смъртни случаи. За съжаление действието на стандартните антиоксиданти е до известна степен разочароващо, тъй като те не успяват да проникнат ефективно през мембраната на митохондриите. Без необходимата защита свободните радикали – и кислородните, и азотните – увреждат мембраната на митохондриите и водят до нарушение във функцията и смърт на клетката.
Откриването на SS-пептидите доведе до бум в изследванията в тази насока. Някои от тях са насочени към лечение на заболявания на централната нервна система.SS- пептидите изглеждат много обещаващи и за подобряване на състоянието на кожата. Когато се прилагат локално, SS-пептидите показват значителна ефективно при подмладяването на кожата.

Как може да си набавим SS-пептиди

Тези пептиди не могат да се приемат през устата, тъй като храносмилателните ензими унищожават лечебните им свойства.

Когато обаче се поставят във фосфолипидна преносна система, те бързо проникват през кожата и подобряват забележително външния й вид. При локалното им прилагане ефектът от приема им се натрупва и продължава да се увеличава с всяко следващо нанасяне. Сред някои от положителните въздействия са намаляване на фините линии и бръчките, както и по-сияйна кожа. Това въздействие се дължи на по-голямото производство на енергия в клетките. Забележителните подобрения в кожата стават видими само след няколко седмици.ss peptide

Действието на SS-пептидите не е само от козметично естество.

Чрез преносната система под формата на крем те успяват да проникнат във всички слоеве на кожата и достигат до подкожните кръвоносни съдове, където навлизат в кръвообращението и се разпространяват из цялото тяло. След като тези пептиди проникнат в клетката, те минават през мембраната на митохондрията и я предпазват от различни изключително вредни свободни радикали. Освен това SS-пептидите предпазват и от липидна пероксидация, или разграждане на мазнините, което осигурява значителна защита на клетъчната мембрана, както и на крехката мембрана на митохондриите. Тези двойни действия предпазват клетката от уврежданията, които се получават при остър сепсис и/или стареене.

В момента текат изследвания за използването на SS-пептидите при лечение на цитопатична хипоксия в интензивните отделения.

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button