Бъдещето на младата кожа не е в агресивните терапии, инжекциите, невротоксините или пластичната хирургия. Правят се нови открития и се разработват безопасни, но напълно преобразяващи методи, които не само възстановяват увредената кожа и й връщат младежкия вид, но възвръщат жизнеността и на цялото тяло. Микротокът е една от основните процедури в тази насока.

Миолифтинг или терапия с микроток

С възрастта мускулите на лицето ни започват да се поддават на въздействието на гравитацията и недостатъчното им използване, като се отпускат и така правят кожата ни да изглежда увиснала. Другите лицеви мускули — на челото и около очите например – се свиват поради прекомерна употреба и предизвикват появата на линии и бръчки. Подобряването на подкожната лицева мускулатура е пряко свързано с младежкия вид.
Процедурите с микроток са неповторими заради способността си да подобрят състоянието на лицевите мускули и да доведат до по-младежки и здрав вид, чрез процес, известен като нехирургичен лифтинг на лицето. Тези процедури действат чрез съчетание от ръчна манипулация и биостимуляция.

Как се извършва самата процедура

[sociallocker]Ръчната манипулация на мускулите се извършва с помощта на две сонди, които нежно масажират мускула в началната му точка и в точката, в която се свързва с кожата. Стимулирането на мускулните влакна в точките на прикрепяне към костта и към кожата нежно ги кара да се разтягат или свиват, без да причинява болка на клиента.Атрофиралите мускули могат да бъдат свити и тонизирани. Съкращаващите се мускули могат да бъдат удължени.
Тази терапия е лесна, безболезнена и дава дълготрайни видими резултати за разлика от така наречените бързи процедури.

Какви са ползите от процедурите с микрочестотен ток

content-image_03_before

Механичната стимулация на мускулите се постига чрез Масаж, а микротокът оказва силно въздействие, като стимулира едновременно мускула и заобикалящата го тъкан. Една от най-забележителните ползи от микротока е способността му да подобрява производството на АТФ, химичното гориво в мускулите, което осигурява енергията, необходима да ги задържи на място след манипулациите

Ниските нива на тока повишават:
  1. Преминаването на вещества през мембраната, което е от основно значение за доставяне на хранителни вещества в клетката и изхвърлянето на отпадъците от метаболитните процеси навън.
  2. Синтеза на белтъци, който е от основно значение за възстановяването и регенерирането.
  3. Производството и плътността на колагена.
  4. Производството на еластин.
  5. Кръвообращението.

Каква е необходимата честота на процедурите с микроток

Процедурите с микроток трябва да се правят редовно като част от здравословните програми за разкрасяване.

За разлика от машините за ексфолиране и другите продукти, които биха могли да увредят кожата с течение на времето, микротокът няма отрицателни ефекти в дългосрочен план. Всъщност микротокът има изключително лечебно действие.

Можем да разгледаме процедурите с микроток по съшия начин, по който гледаме на физичесюите упражнения. Хората, които отиват на фитнес само веднъж, може и да забележат подобрение във вида на мускулите си, но тези резултати ще изчезнат съвсем скоро, ако мускулите не бъдат натоварени пак. От друга страна, човек, който прави упражнения редовно в продължение на година, може да спре да ходи на фитнес и за месец без мускулите му да се отпуснат. Най-важното е да сме постоянни.
Същият принцип важи и за терапията с микроток. В началото процедурите трябва да се правят на серии, след което кожата да се поддържа редовно. При първата процедура с микроток АТФ в мускулите ще се повиши, но скоро след това ще се върне до изходните си нива. Ако производството на АТФ бъде стимулирано с нова процедура малко след това. нивото му ще се запази високо. Колкото повече процедури се направят, толкова по-дълго АТФ ще остане складиран в мускулите. Тъй като АТФ може да се натрупва и складира, резултатите са комулативни и стават все по-ефективни с всяка следваща процедура. С повишаването на изходното ниво на АТФ, мускулите остават тонизирани за по-дълго време[/sociallocker]

Микроток или как да върнем младостта
Rate this post

Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За Vitalaiz

В Естетичен център Vitalaiz работим с най-съвременните технологии и апаратура. Нашата цел е да повдигнем вашето самочувствие, за да водите един по-пълноценен и по-щастлив живот.

“Един дефект на душата, не може да бъде коригиран върху лицето, но ако има дефект на лицето и бъде коригиран - това може да промени душата.”

Жан Кокто

 

РЕЗЕРВИРАЙ ЧАС ОНЛАЙН И СПЕСТИ

-20 % ОТ ЦЕНАТА НА ВСИЧКИ ПРОЦЕДУРИ