fbpx

Косопадът ограничават избора на прическа и може да повлияе лошо на самочувствието ви – дори късото подстригване не винаги е алтернатива. На местата, където има белези (раната трябва да не е открита) коса не расте, което може да повлияе отрицателно на вашия имидж. Трихопигментацията или, както се нарича още скалп микропигментация, е един от начините за решаване на този проблем.

Какво представлява процедурата трихопигментация?

Трихопигментацията е процедура, при която на скалпа се татуират малки точици пигмент в кожата на главата и се създава ефект, наподобяващ вида на коренчетата на поникваща коса. Подобен ефект се постига при татуиране на веждите. Минерален пигмент се въвежда в скалпа, като се имитира космения фоликул.

В резултат на тази манипулация, получавате визуално по-гъста коса, в случаи когато вашата естествена коса изтънява, при оплешивяване, а дори и когато косата е напълно опадала. Пигментът, който се използва за трихопигментация, е достатъчно наситен – ефектът ще трае около 1-2.5 години.

Важно! За микропигментация не могат да се използват обикновени пигменти за перманент или татуиране. Те са предназначени за относително суха кожа. В същото време по скалпа има много мастни и потни жлези. Обикновените пигменти използвани на такава кожа бързо ще променят цвета си и контурите ще започнат да се размазват.

На кого би помогнала скалп пигментацията?

Трихопигментацията има най-широко приложение при мъжете, които имат косопад, оредяла коса, алопеция.
Жени, които имат белези по скалпа и не могат да ги прикрият с косата си, виждат благоприятния ефект от скалп пигментацията.

Трихопигментацията често се използва след оперативна или нехирургична трансплантация на коса. В първия случай – за да скриете белезите, във втория – за да направите ефекта по-забележим.

Как да се подготвя за процедурата?

Трихопигментацията може да се извърши само ако скалпа не е възпален. Не трябва да има обриви, огнища на раздразнение и слънчево изгаряне.
В деня преди процедурата не се препоръчва да пушите, да пиете кафе или алкохол, да вземате лекарства, които разреждат кръвта.

Първоначално клиентът, заедно със специалиста, избира цвета на пигмента. Палитрата е много богата и независимо от естествения цвят на косата ви, ще откриете вашия пигмент.
В някои случаи, се провеждат и алергични тестове, въпреки че алергията с пигмент е изключително рядка.
Основната фаза на подготовка за скалп микропигментацията е разработването на скица. Клиентът заедно с мастър специалиста определят къде ще бъде разположена бъдещата линия на растеж на космите, колко да бъде гъста, как ще изглеждат преходите от една зона в друга.

На кожата на скалпа няма много нервни окончания, поради това може и да не се използва анестезия. По ваше желание може да се приложи анестетичен крем преди процедурата.
За да видите галерия от снимки с резултате, които може да очаквате натиснете тук.

Какво да очаквам след процедурата?

Веднага след трихопигментацията, скалпа ще изглежда зачервен, лек дискомфорт е възможен – всичко това ще отмине в рамките на няколко дни.

В първите дни след процедурата цвета на пигмента ще изглежда по-тъмен и по-ярък – не се притеснявайте, това е естествено. От 3 до 5тия ден, кожата на главата започва да се лющи – това също е съвсем нормално. Когато процесът на лющене приключи, цветът на пигмента ще стане забележимо по-светъл. След 7-10 дни, се очаква пълно възстановяване.
визуално решение на оплешивяването при мъже

За да запазите пигмента по-дълго, е необходимо да спазвате определени правила. Два-три дни е добре да не мокрите главата си. Това е само в началото, след това може да се миете, както обикновено – водата не влияе на устойчивостта на пигмента. В периода от третия до деветия ден след процедурата е препоръчително да използвате шампоан с неутрално рН (бебешки шампоан) по два пъти на ден.

Но със слънцето трябва да внимавате. Пигментът може да избледнее под въздействието на ултравиолетова светлина, така че лятото трябва да се прилага специален слънцезащитен спрей с SPF 30, най-малко. До седмица след процедурата е добре да избягвате посещения на басейн и сауна. Също така не е подходящо главата да се бръсне или подстригва през този период

Каква е цената на процедурата трихопигментация?

Цените за процедурата скалп пигментация варират в зависимост от няколко фактора – частта от скалпа, която се обработва; броя на процедурите необходими за постигане на крайния резултат. Ако третираме по-малка зона на оплешивяване ( I и II от схемата по-долу) процедурата ще струва от 200 до 450лв.; когато се третира по-голяма зона на оплешивяване ( IV до VII от схемата по-долу ) цената варира от 600 до 1100лв.Всички цени на процедурите може да видите тук

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button