Древните цивилизации, като тези на маите и инките са вярвали, че ако отрежат косите си по време на фазата на растяща Луна, те ще бъдат по-дълги и гъсти.

Дали най-старото поверие в естетичната индустрия работи и днес?

Как влияе лунният календар върху нашето тяло

Лунният календар е познат и използван от хората няколко хиляди години преди Христа. Тогава хората са забелязали, че фазите на спътника на Земята влияят върху здравето на човек.

Смяната на различните фази на луната оказва силно влияние върху общия тонус, забързването и забавянето на метаболизма, смяната на нашето настроение и емоции.

При жените, влиянието е още по-голямо. Луната е женски символ – стандартният менструален цикъл е равен на един лунен месец (28 дни), а периодът от зачатието до раждането е равен 280 дни или на десет лунни цикъла . Не случайно, древните египтяни са подчинявали своите ритуали за красота на фазите на лунния календар.

Тогава…

Кога да направим Лазерно обезкосмяване или фотоепилация спазвайки лунния календар?

Лазерна епилация

Добрите козметици са наясно, че лунният цикъл оказва силно влияние върху растежа на косъмчетата. Най-общо в периода от новолуние до пълнолуние в тялото се натрупва жизнена енергия. Всички процеси се ускоряват.
Тогава луната е в растеж, космите са по-здрави и се окосмяваме по-бързо.

Следователно, ако искаме процедурата за лазерна епилация в Бургас или фотоепилацията да бъде максимално ефективна, по-добре да изчакаме.
Обратно, когато луната намалява – косъмчетата стават по-уязвими и по-слаби. Най-доброто време за оптимална процедура лазерна епилация или фотоепилация е преди пълнолуние.

Ето тук подготовката преди лазерна епилация може да прочетете всичко за лазерното обезкосмяване.

4.5/5 - (4 votes)

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button