хиперхидроза лечение

Хиперхидроза лечение

Преди да ви обясним процедурата за лечение на хиперхидроза е добре да изясним самото състояние.
Хиперхидрозата или обилното изпотяване е състояние, което засяга хора от различни възрасти и професии. Известно е, че хиперхидроза засяга приблизително 1% от населението на страната.

В повечето случаи се наблюдава прекомерно изпотяване под мишниците, по дланите на ръцете, по стъпалата и в областта на лицето. Хиперхидрозата се съпровожда с неприятна миризма, която причинява дискомфорт и създава психологически проблеми.

Кои фактори засилват хиперхидрозата?

Предполага се, че това състояние е продиктувано от все по-динамничия начин на живот – стресът, пикантната храна, синтетичните материи използвани в производството на дрехи.

Други причини за появата на изпотяване са нарушения във функционирането на щитовидната железа, наднормено тегло, диабет.

Лечение на хиперхидроза с ботулинов токсин

Лечението на прекомерно изпотяване с препарати с ботулинов токсин е потвърдено от множество изследвания. Инжектирането на практика е безопасно.

Как протича процедурата?

Процедурата се извършва от д-р Васил Стоянов, дерматолог с богата практика в Санкт Петербург в сферата на естетичната медицина. Ботулиновият токсин се инжектира с много финна игла в зоните, където има най-голяма нужда – против изпотяване под мишниците, дланите или ходилата. Нервните окончания се блокират, което води до потискане дейността на потната железа в съответната област и до елиминиране на изпотяването. За две анатомични зони се използват около 70-100 единици от препарата. Процедурата не отнема повече от 20-30 минути.

Какво да очаквам след процедурата?

Ефектът настъпва 7-14 дни след процедурата и продължава от половин до една година. Ако изпотяването продължи, може да се наложи да се инжектират още единици ботулинов токсин.
Първите две седмици след процедурата не трябва да посещавате сауни, да извършвате усилени физически натоварвания, да употребявате алкохол.

Summary
Review Date
Author Rating
51star1star1star1star1star
Хиперхидроза Лечение
Rate this post

Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За Vitalaiz

В Естетичен център Vitalaiz работим с най-съвременните технологии и апаратура. Нашата цел е да повдигнем вашето самочувствие, за да водите един по-пълноценен и по-щастлив живот.

“Един дефект на душата, не може да бъде коригиран върху лицето, но ако има дефект на лицето и бъде коригиран - това може да промени душата.”

Жан Кокто

 

РЕЗЕРВИРАЙ ЧАС ОНЛАЙН И СПЕСТИ

-20 % ОТ ЦЕНАТА НА ВСИЧКИ ПРОЦЕДУРИ