хидратирана кожа

Хидратацията на кожата през лятото

е едно от нещата, които трябва да ни бъдат приоритет, ако искаме да имаме здрава и сияйна кожа.

В горещините кожата изпарява голямо количество вода и това води до изсушаването й. То от своя страна е причина за появата на бръчици, фотостареене и неравномерен тен. Кожата става чувствителна и се усеща чувство за дискомфорт.

Хидратираната кожа е здрава кожа, тя отговаря за терморегулаторните процеси в тялото и е от изключително значение да поддържаме водния баланс.

Дехидратацията се влияе от комплексни фактори. Околна среда, климатични условия, прием на вода, стрес, миенето с прекалено гореща или варовита вода и др.

Често, когато кожата страда от дехидратация казваме, че тя е суха. Това обаче, е грешка, която може да ни струва не само хубавата кожа, но и немалка инвестиция в козметични продукти.

Kак да разберем дали имаме суха или дехидратирана кожа?

Нека първо разграничим двете понятия:

Дехидратираната кожа е такава, на която и липсва достатъчно вода, за да бъде здрава, еластична и да изпълнява правилно функциите си.

Дехидратацията е временно състояние на кожата. Тя е обратим процес. Кожата се усеща опъната и причинява дискомфорт, особено след измиване.  Възмжно е само някои части на тялото да бъдат дехидратирани.

Съвет: Ако използвате лосион за тяло, нанасяйте го след баня, когато кожата е все още влажна. Така ще се задържи водата в нея и тя ще остане хидратирана за по-дълго време.

Суха кожа е таква, на която й липсват липиди(мазнини). Тя има достатъчно съдържание на вода.

Тоест може да имате суха кожа, която е хидратирана( има достатъчно съдържание на вода, но не и на мазнини). Сухата кожа се бели и зачервява, може да се усеща и болка.

Кои са типовете кожа?

Кожата се дели на няколко типа: суха, мазна и комбинирана. По този начин кожата се разделя не по съдържание на вода, а на мазнини.

Тук идва объркването, че когато кожата се нуждае от вода(дехидратирана е), си купуваме козметика за суха кожа, тя ще омазни още повече, без да хидратира. За да се справим с проблема е необходимо да хидратираме кожата.

Дълбока хидратация на кожата с мезотерапия

Мезотерапията е метод, който вкарва в кожата коктейл от активни вещества, базирани на хиалуронова киселина. Тя се смесва с X-ДНК гел, минерали, биопептиди, витамини и натурални екстракти, в зависимост от желания резултат.

Тези съставки проникват в средния слой на кожата(мезодермата) и действат в дълбочина. В резултат на това се активират метаболитните процеси в тялото, засилва се кръвообращението и кожата се регенерира.

Този ефект не може да бъде постигнат с обикновената козметика за тяло, тъй като тя не може да проникне навътре в кожата, защото епидермисът я защитава от външни физически и химични фактори.

Коктейлите, които изготвяме, включват полезни вещества като цинк, хиалуронова киселина, витамин С и аминокиселини.

Витамин С е антиоксидант, който допринася за възстановяването на клетките и стабилизира дермата. Намалява се чувствителността на кожата и тя става по-малко раздразнима. Тенът се изравнява и кожата става гладка.

Мезотерапията може да се извършва с игли или да бъде безиглена. Тя е неинвазивен метод, който не налага анестезия. Процедурата трае 40мин. и след нея може да се върнете към нормалното си ежедневие.

Кожата е гладка и стегната, ефект се наблюдава още след първата процедура.

Повече за двата метода може да научите в статията ни за безиглена мезотерапия и класическа мезотерапия.

Хидратация на кожата на лицето и тялото

За хидратация на лицето и тялото се препоръчва мезотерапия с хиалуронова киселина. Тя стимулира производството на колаген и еластин, двата белтъка, които изграждат структурата на кожата, и я правят здрава и еластична.

След хидратиране на кожата с хиалуронова киселина, тя е спокойна, блестяща и стегната.

Как да хидратираме мазна кожа?

Както вече описахме по-горе, мазната кожа има високо съдържание на липиди, често и прекомерната секреция на себум. Това води до запушване на порите и появата на акне.

Мазна кожа може да бъде в състояние на дехидратация. Тогава най-голямата грешка, е да си купим козметика за суха кожа. Тя ще повиши секрецията от мастните жлези и ще омазни кожата още повече. Тук отговорът оново е хидратация. Всяка козметика, която ще хидратира кожата е полезна в случая.

При кожа, която страда от проблеми с акне се препоръчва процедурата мезотерапия при акне.

Мезотерапията при акне намалява секрецията на себум, като прави кожата гладка и затваря порите.

Необходими са 6 процедури, за да се забележи драстична промяна. Те се извършват веднъж седмично, а след приключване на цикъла е препоръчително да се правят поддържащи процедури по една на месец, за да се запази ефектът дълготрайно.

Хидратация на кожата в домашни условия

хидратация на кожата1

Ежедневната грижа е ключова за запазването на здрава и младолика кожа.

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и като такъв, подобаващо има нужда от големи грижи. Те не са буквално „големи“, но трябва да бъдат постоянни и редовни.

Това означава поддържане на добра хигиена на кожата ежедневно в комбинация с подходящи процедури в козметичен салон.

Маските за лице и тяло трябва да се нанасят всяка седмица, да се почиства кожата всяка вечер и всяка сутрин. Козметичните процедури да се извършват редовно по графика, изготвен от специалиста.

Тези малки неща са всъчщност „голямата“ грижа, от която ср нуждае кожата, за да бъде здрава и да функционира добре.

С подходящите грижи кожата ще увеличи своята еластичност, а чувството за сухота постепенно ще изчезне. Кожата ще възстанови своята влажност както на повърхността, така и в дълбочина.

Тя ни пази, нека се грижим за нея!

 

 

4.8/5 - (6 votes)

0 Коментари

Няма коментари към статията

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button