Ако сте в зряла възраст и нямате други здравословни проблеми, трябва да обърнете сериозно внимание на вашето хранене

Защо?

Като се има предвид, че кожата е основна част от отделителната система и е добър индикатор за здравословното състояние на вътрешните органи и системи, ви съветваме първо да проверете какъв е капацитетът на тялото ви за детоксикация – тоест какво е състоянието на черния дроб и стомаха ви. След пречистването на тези две системи състоянието на кожата се подобрява забележително.

Какво може да ме посъветвате

1

Избягвайте консумацията на алкохол, кафе, черен чай, пържени храни, прекомерния прием на животински мазнини и захар.

2

Увеличете приема на вода, плодове, зеленчуци, пълнозърнеети продукти и протеини от риба, пилешко, соя и месо без тлъстини.

3

Подпомагайте работата на храносмилателния тракт, като си набавяте достатъчно фибри от пълнозърнести храни, зеленчуци, фасул и леща.

4

Препоръчвамe ви да пиете чай от билки и да приемате фибри за пречистване на дебелото черво.
[sociallocker]

5

Приемайте по 20 мг цинк и до 5000 мкг витамин А, но ако сте бременна, трябва да ограничите дозата на витамин А до 3000 мкг (10 000 in).

На какво се дължи акне по брадичката и врата и какво може да направите?

anti-akne-foods

Причината може да е в пониженото ниво на естроген.

Високото ниво на този хормон влияе върху мастните жлези, като ги свива и намалява отделянето на себум, което прави кожата суха. Ниското ниво на естроген оказва противоположното действие и прави кожата по-мазна, а порите — по-податливи на запушване и инфектиране. Ниското ниво на естроген оставя минималните количества тестостерон в женското тяло без противодействие, което води до агресивно поведение на мъжкия полов хормон и реакции като окосмяване по лицето и дори пъпки в зоната на брадата, чийто растеж се регулира именно от тестостерона.

Естрогенът също така ускорява деленето и размножаването на клетките на епидермиса, така че, когато нивото му е занижено, спада и производството на нови клетки, което изтънява кожата. Естрогенът стимулира и производството на вещества (като хиалуронова киселина), които поддържат кожата хидратирана, еластична и гладка, затова при недостига на този хормон кожата може да добие изхабен и уморен вид.

Какво би помогнало

Ще ви помогне крем с естествен прогестерон, от които тялото произвежда естроген.
Консултирайте се обаче с лекаря си. Прекомерното производство на себум може да се дължи и на недостиг на витаминизатова приемайте по 100 мг от него заедно с качествен мултивитамин. Междувременно ви съветвамe да си направите изследвания за нивата на хормоните.[/sociallocker]

Как се лекува акне в зряла възраст?
Rate this post

Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За Vitalaiz

В Естетичен център Vitalaiz работим с най-съвременните технологии и апаратура. Нашата цел е да повдигнем вашето самочувствие, за да водите един по-пълноценен и по-щастлив живот.

“Един дефект на душата, не може да бъде коригиран върху лицето, но ако има дефект на лицето и бъде коригиран - това може да промени душата.”

Жан Кокто

 

РЕЗЕРВИРАЙ ЧАС ОНЛАЙН И СПЕСТИ

-20 % ОТ ЦЕНАТА НА ВСИЧКИ ПРОЦЕДУРИ