Кожата по принцип произвежда вещество, наречено себум. При някои хора обаче то се отделя в прекалено големи количества, което обикновено причинява и мазна кожа. Макар това състояние обикновено да се предава по наследство, кожата се влияе от начина на хранене и хормоналния баланс.

Препоръки

Намалете приема на наситени мазнини, главно от месо и млечни продукти.

bad-fats 2

Защо?

Тези мазнини смущават преработката на полезните есенциални мастни киселини, съдържащи се в мазните риби, пресните ядки и семена като лененото и слънчогледовото.

Препоръчвам ви и да приемате масло от ленено семе – по 1000 мг два пъти дневно.

Хорага с мазна кожа често прекаляват с почистването и, а това стимулира омазняването

Ето и нашите предложения за мазна кожа

Безиглена мезотерапия

Безиглената мезотерапия за мазна кожа с екстракт от зелен чай и чаено дърво в Естетичен център „Vitalaiz“

Тази специализирана терапия се препоръчва при мазна кожа и разширени пори. Във Естетичен център „Vitalaiz“ работим с високо-качествени продукти за беизглена мезотерапия, използват се мулти-активни съставки, които регулират производството на себум, което помага на кожата да се избистри, изчисти и предотвратяват запушването на порите.

Терапията е подходяща за млади и проблемни кожи, както и хора в зряла възраст с хормонални проблеми. Действа в дълбочина като регулира себума, има антикомедонен, антибактериален и хидратиращ ефект.

Иглена мезотерапия

Иглената мезотерапия в Естетичен център Виталайз се изпълнява от квалифицирано медицинско лице.

При този метод, веществата се инжектират директно в дермата, което прави ефекта след процедурата осезаем само след няколко часа . Необходими са по-малко процедури, отколкото при процедурите с беизглена мезотерапия против мазна кожа.

Първоначално се правят 3 – 4 процедури през 3 – 4 седмици. За поддържаща терапия – 1 процедура на 2 месеца.

Как да се справя с мазната си кожа?
Rate this post

Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За Vitalaiz

В Естетичен център Vitalaiz работим с най-съвременните технологии и апаратура. Нашата цел е да повдигнем вашето самочувствие, за да водите един по-пълноценен и по-щастлив живот.

“Един дефект на душата, не може да бъде коригиран върху лицето, но ако има дефект на лицето и бъде коригиран - това може да промени душата.”

Жан Кокто

 

РЕЗЕРВИРАЙ ЧАС ОНЛАЙН И СПЕСТИ

-20 % ОТ ЦЕНАТА НА ВСИЧКИ ПРОЦЕДУРИ