Kласически масаж

klsaicheski-masaj-ceni-burgas

Масажът е една от най-старите форми на лечение.Обикновено под класически масаж се разбира европейския тип масаж, който ползва за своите цели няколко основни похвата: поглаждане, изстискване, разтриване, омачкване, ударни похвати и вибрации..
Масажът е отличен начин за релаксация на разума и тялото, като така човек се облекчава от всекидневния стрес и напрежение.

За какво помага класическия масаж?

• Релаксира и отпуска
• Възстановява масажираните тъкани ,повлиявайки главно на мускулите
• Влия е на ставите, нервната и хуморалната системи.
• Притежава превантивно-здравен ефект върху цялото тяло и човешката психика

За цени на масажите, които извършваме вижте тук

Антицелулитен масаж

anticeluliten-masaj-burgas-ceni
Целулитът е заболяване, което се среща много често при нежния пол след пубертета. Причините за това са особеностите на женското тяло. Сложната му патогенеза го прави изключително трудно податлив на лечение. Целулитът си остава най-големият проблем на белите жени в края на 20-ия и началото на 21.век. Козметичният дефект, така наречената „портокалова кожа “ е само външният вид на проблема. Дълбочинните и подкожни структурни изменения се оказват много сериозен медицински проблем. Влошената микроциркулация и задържането на течности и отпадни продукти, както и още редица тъканни промени, могат да помогнат за образуването на целулитни възли, ако не се вземат мерки. Лечението изисква познаване на етиологията, патогенезата, клиниката и индивидуалните особености, за да се постигне желаният резултат.

Колкото по-рано се приемат профилактични и терапевтични мерки, толкова по-големи са шансовете за възстановяване на цялото тяло.
Какво представлява антицелулитния масаж ?

Мануална терапия с антицелулитен крем или антицелулитно масло. Загряващият ефект на крема /антицелулитно масло/ раздвижва кръвообръщението и лимфотока. Нанасянето на антицелулитен крем /антицелулитно масло/ и втриването му с боди динамичен масаж помага на организма по-бързо да изхвърли ненужните токсични вещества.
В естетичен център „Vitalaiz” терапевтите са подготвени да открият основните причини за целулитните образувания и да изградят стройна методика за отстраняването им.

Спортен масаж

sporten-masaj-burgas-ceni

Разновидност на класическия масаж, спортният масаж е приспособен да отговаря на изискванията на активно спортуващите хора .Масажът може да бъде предстартов,възстановителен,масаж при спортни травми и заболявания или тренировъчен.Спортният масаж се характеризира с използването на дълбоко-тъканни техники , ударни похвати и вибрации.В зависимост от типа спортен масаж физиологичното му действие е свързано с подобряване на кръвообращението, загряване на мускулите, ускоряване на процесите на сърдечносъдовата и дихателната система ,регулиране на възбудно-задръжните процеси в кората на главния мозък, подобряване на кръво-лимфо обръщението и обмяната на веществата и отделянето на метаболитните продукти.

Спортният масаж е с високо физиологично въздействие. Извършва се бавно, но с голям натиск, поради което въздейства на тъканите в дълбочина и по физиологичен ефект се доближава до разтриването. Предизвиква локално опразване на лимфните и венозни съдове. Последвано от бързото им напълване, води до преразпределение на кръвта и лимфата и премахване на застойните явления.

Изстискването подобрява храненето на тъканите, отвеждането на метаболитните продукти и има изразен успокояващ ефект. Прилага се многократно и се изпълнява праволинейно винаги по хода на лимфния и венозния кръвоток.
Изстискването е основен масажен начин във възстановителния масаж. Той се прилага, и в тренировъчния, и в лечебния масаж след травми.

Арома масаж

aroma-masaj-ceni-burgas

Лечебната сила на растенията е позната на множество култури и цивилизации. Етеричните масла са се използвали още в древната източна медицина в Индия, Китай, Египет и др.
Всяко етерично масло има различни свойства и упражнява различно въздействие върху човешкия организъм. Етеричните масла имат и способността бързо да преминат през кожата, което ги прави ценни помощници в профилактиката и лечението на кожни заболявания, както и мускулни болки и др.

Хората отговарят на усещането за мирис на емоционално ниво много по-активно, отколкото на всяко друго усещане. За разлика от нервите на другите сетива, обонятелните нерви, предаващи сигнала за даден аромат към мозъка, са директно свързани с онази част от централната нервна система, която контролира ендокринната система, отделя хормони. Тези хормони оказват влияние върху растежа и несъзнателните жизнени функции като сърдечен ритъм, дишане, храносмилане, телесна температура и глад. Чрез арома масаж могат да се постигнат отлични резултати в борбата за запазване и укрепване на физическото и психическо здраве на хората.

Също така, етеричните масла са подходящи за вдишване при лечение на инфекции при дихателните пътища.Всъщност, втрити в кожата или вдишани: етеричните масла могат да достигнат до всеки орган и система на човешкия организъм, където да упражняват лечебното си въздействие.

Масаж с мед

masaj-s-med-ceni-burgas

Свързват масажа с мед с Тибет и се смята, че е един от древните в Индия, чиято история и традиции са познати от над 1000 години. Той се използва още в аюрведската медицина, защото прави връзка между съзнанието и здравето. Други обясняват въздействието му с рефлексотерапията.
На практика той не е масаж в действителния смисъл на думата, защото ръцете не се плъзгат, а се залепят, притискат и отлепят с последователни движения по намазаното с мед тяло.

Масажът с мед или т.нар. „сладък масаж“ се изпълнява един или два пъти седмично.Кожата попива всички ценни съставки на меда. Той е подходящ за хора, подложени на стрес, дискомфорт в ежедневието или свръхфизически натоварвания. Като цяло този тип масаж има силно тонизиращо въздействие върху целия организъм, поради което е подходящ за професии с неправилна и неудобна работна поза, изтощение и отпадналост при напреднала възраст.

Използва се и за лечение на много болести, включително и хронични, както и при проблеми с имунната система.

Ако имате нужда от ежедневен масаж в домашни условия, можете да се насочите към електрически масажор. Разгледайте класацията на Besto, за да изберете най-правилния масасжор за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За Vitalaiz

В Естетичен център Vitalaiz работим с най-съвременните технологии и апаратура. Нашата цел е да повдигнем вашето самочувствие, за да водите един по-пълноценен и по-щастлив живот.

“Един дефект на душата, не може да бъде коригиран върху лицето, но ако има дефект на лицето и бъде коригиран - това може да промени душата.”

Жан Кокто

Call Now Button