Лечебен масаж в Бургас МЕДИЦИНСКИ МАСАЖ

Главен терапевт е д-р Милко Стаматов, който има две признати специалности- по Нервни болести и по Физиотерапия и Рехабилитация. Специалист, който е практикувал в България и в чужбина. Защитил е следдипломна квалификация по традиционна китайска медицинаакупунктура, рефлексотерапия и методики на приложение като моксотерапия, скалп терапия. Има научни публикации в България и в Русия. Опитът му обхваща гръбначните заболявания, заболявания на опорно-двигателния апарат, централната нервна система, пристрастявания към тютюнопушене, менструални смущения и стресови състояния.

Д-р Стаматов има опит в различни медицински масажни техники за лечение на сериозни заболявания като остеохондроза, дискова херния, фрактура на гръбначния стълб, артрит, невралгии и неврити, хипертония, парализа и т.н.

Видове масажи

Лечебни масажи

Масажът като метод на лечение, има дълга история в културите на всички народи по света. Съвременните хора използват различни видове масажни техники, за да се постигнат различни резултати. Те могат да имат за цел да подобрявт общото състояние и тонус, за да се облекчи болката, за възстановяване от спортни травми, намаляване на стреса, намаляване на тревожността и депресията. Масажните техники подобряват циркулацията на кръвта, увеличават притока на кръв, която пренася кислород до тъканите на тялото, подобряват кръвното налягане, мускулния тонус, храносмилането и цвета на кожата.

В началото започваме с консултация, чиято цел е да изясним симптомите. Извършва се оценка на общото състояние чрез палпация за да се октрият болезнените или напрегнати области и да определим масажните техники, с който ще работим. Ще изготвим индивидуален план за лечение, които обикновено се състои от 8 – 12 терапии. Планът се изготвя на база на различни изследвания, за да се определи състоянието на вашите мускули и стави.

 • Лeчебен масаж при болки в гърба

  Масажът е един от най-ефективните методи за лечение на заболявания на гръбначния стълб.
  Провеждане на масажен курс спомага за подобряване на кръвоснабдяването на междупрешленните дискове на гръбначния стълб, за подобряване на кръвообращението, нервната проводимост.
  Лечебеният масаж укрепва мускулите, помага за предотвратяване на мускулна атрофия. И най-важното, има продължителен лечебен ефект.

 • Брой процедури

  Курсът продължава от 10-15 процедури в зависимост от заболяването. Като правило, много заболявания на гръбначния стълб по време на лечението, вече имат хронична форма, хронични дегенеративни промени, така че е желателно да направи поне един пълен курс годишно. А в идеалния случай – веднъж на четери месеца.

 • Цена

  Цена на лечебен масаж на гърба
  40мин./ 55 лв.
  Предплащане на пакет от 10 процедури – 20% отстъпка.


 • Лечебния масаж при радикулит

  Лечебният масаж при радикулит се извършва след острата фаза на заболяването, когато възпалението е преминало към подостра и хронична фаза. Масажът може да бъде на определена зона (само отделни групи мускули),така и цялостен. Д-р Стаматов препоръчва при радикулит да не се ограничава само до масаж на гърба, а да се обхванат горните и долните крайници – така се подобрява кръвоснабдяването и инервацията на тялото.

 • Брой процедури

  Първите два, три масажа се правят по-леки. Елиминират се всякакви остри движения. Правим по-кратки сесии – 5-10 минути. Постепенно, след 2-3 процедури натоварване на мускулите се увеличава. Когато третираме радикулит на гърба, продължителността на масажа е около 30 минути.

 • Цена

  Цена на лечебен масаж при радикулит
  40мин./ 55 лв.

 • Терапевтичен масаж при остеохондроза

  Лечебен масаж – един от основните методи за лечение на остеохондроза. Масажът подобрява кръвообращението, облекчава болките в гърба. Помага за възстановяване на функциите на мускулите и гръбначния стълб. Правилно използвана масажна техника не може да причини вреда на организма.

 • Брой процедури

  Курсът продължава от 10-15 процедури в зависимост от заболяването. Като правило, много заболявания на гръбначния стълб по време на лечението, вече имат хронична форма, хронични дегенеративни промени, така че е желателно да се прави поне един пълен курс годишно. А в идеалния случай – веднъж на четери месеца.

 • Цена

  Цена на лечебен масаж при остеохондроза
  40мин./ 55 лв.
  Предплащане на пакет от 10 процедури – 20% отстъпка.


 • Основни масажни техники за лечение на лумбаго и ишиас.

  Един от най-разпространените методи за лечение на това заболяване – терапевтичния масаж. Той помага за облекчаване на напрежението, намаляване на мускулния тонус, което ви прави по-спокойни, освобождава напрежението от седалищния нерв, прави крайниците по-гъвкави. При провеждане на курс от масажни процедури се подобрява кръвообращението, подобрява се храненето на меките тъкани и костите. Нормализира се лимфния поток и се стимулира освобождаването на биологично активни вещества, които помагат за намаляване на възпалението.

 • Брой процедури

  За да се премахне напълно симптомите на заболяването се препоръчват най-малко 10 сесии. Въпреки че пациентът може да изпита подобрение след първите две сесии, изпълнението на целият курс ще ви помогне да се консолидира ефекта и ще намали възможността заболяването да повтори. Оптималният брой процедури за тези заболявания – 15. Лечебеният масаж в лумбаго и ишиас, не само помага да се намали болката, но също така помага за подобряване на общото здравословно състояние.

 • Цена

  Масаж Цена
  40мин./ 55 лв.
  Предплащане на пакет от 10 процедури – 20% отстъпка.

За Vitalaiz

В Естетичен център Vitalaiz работим с най-съвременните технологии и апаратура. Нашата цел е да повдигнем вашето самочувствие, за да водите един по-пълноценен и по-щастлив живот.

“Един дефект на душата, не може да бъде коригиран върху лицето, но ако има дефект на лицето и бъде коригиран - това може да промени душата.”

Жан Кокто

Call Now Button